מעיל קיץ ממוגן

White Trash

New member
מעיל רשת ממוגן

אני רוכב עם כזה אבל מדגם ישן יותר

הוזמן בזמנו מארה"ב אבל ראיתי יש לא מעט חיקויים של המעיל הזה בארץ

fazer_1000

New member
למה החלטת שמדובר בחיקויים שלו?

זה בסה"כ מעיל רשת, לכל חברה יש כאלה ובדרך כלל גם יותר מאחד בליין.

ג'ו רוקט זו לא בדיוק חברה לחקות את המוצרים שלה.

aaronc76

New member
מה זאת אומרת?

"ג'ו רוקט זו לא בדיוק חברה לחקות את המוצרים שלה"?

אתה רומז שזו חברה עם מוצרים גרועים?

fazer_1000

New member

White Trash

New member
כי כשאני קניתי את שלי

לפני כ- 12 שנים לא מצאתי שום דבר דומה לא בארץ ולא באינטרנט.
המעילי קיץ היחידים שמצאתי היו המעיל של ברוש ואיזה מעיל של ספידי (נדמה לי) שגם יובא בזמנו לארץ ע"י אופנועית והם היו שונים.
הספידי היה עם רשת בסגנון החליפות לחץ שהוזכרו קודם והברוש בכלל משהו אחר.

בשנים שאחרי התחלתי לראות הרבה מעילים בסגנון כשחלקם דומים שתי טיפות מים למעיל שלי.
אחד תוצרת לרט זכור לי במיוחד שהיה נראה ממש כמו העתק כולל המיקום והצורה של הפאצ'ים.

אני מצרף לך גם תמונה של המעיל שלי (רק ששלי באדום כי זה מוסיף לי עוד 5 כ"ס)

Raffael

New member
אני מרוצה מאוד מהמעיל הזה

לא בטוח שהדגם קיים עדיין, אבל אחד המחליפים/מקבילים יהיה טוב מאוד להערכתי. כמובן, המחיר בארץ מופרך ומומלץ לקנות בחו"ל.

aaronc76

New member
ניסיון קצר איתו

לא יושב טוב על הגוף, המגנים בורחים מאיזור המרפק - אין רצועות הידוק.
לא ממש מאוורר.
יקר!!!

תודה

Raffael

New member
זה מענין, הנסיון שלי שונה לגמרי. כנראה התאמה

למבנה.

gregovihs

New member
נסיון ארוך איתו

שלוש שנים ואני מרוצה
מאוד מאוורר, בימים לא חמים בטירוף אין לי בעיה להסתובב איתו עלי
המגנים יושבים היטב, אפילו הוספתי מגן גב עם חוליות ייעודי למעיל

הבעיה היחידה היא הריצ'רצ'ים של דיינז שתמיד נשברים לי

M O R M

New member
רפאל המעיל המקביל לו בארץ הוא לוקוול קיץ

דומה מאוד במבנה שלו למעיל שהצגת - יש לי אותו.

א. אין לו מיגון חזה כלל.
ב. הוא לא ממש מצטיין באיוורור.
ג. אין לו מיגון קשיח לגב תחתון.
ד. חם איתו רצח ביולי אוגוסט - עיין ערך צווארון.

אולי אולי יתאים לקיץ של אירופה חלקית.

מבחינת מיגונים הוא חלש בהשוואה לחליפת לחץ של שטח - בטח שבעניין מיגון גב תחתון.

Raffael

New member
מה זה מקביל לו? אלה שני מעילים שונים של

שני יצרנים שונים. זה שהם עונים על צורך דומה כנראה, לא עושה אותם דומים. איך אתה מסיק מהתרשמות מאחד מהם, על הביצועים של השני? זה ממש לא רציני.
לא רוצה לסנגר על דיינזה כאילו שאיכפת לי מהם, אבל אני מאוד מרוצה מהדגם עליו המלצתי. נכון, אין לו מיגון חזה כלל, כמו לכמעט כל המעילים המיועדים לרכיבת כביש. מי שחושב צריך יכול לקנות מגן חזה יעודי. לדעתי האיוורור שלו מעולה. ההשוואה היא כמובן למעיל סגור יותר ולא לרכיבה בגופיה. חם איתו רצח ביולי-אוגוסט כי זה מזג האויר בארץ ביולי-אוגוסט. מיגון גב אפשר להכניס בכיס יעודי בגב המעיל. מיגון אמיתי לגב תחתון נדיר במעילי רכיבה לכביש, כמו מיגון חזה וגם פה מי שלא מוכן להתפשר, יכול להוסיף. ההשוואה לחליפת מיגון לשטח, כמו שכבר כתבו בשירשור הזה, לא כל כך רלוונטית מהסיבות שהוזכרו. לדעתי זה לא מקרי שיצרנים שמתמחים בציוד מיגון מייצרים אמצעים שונים לרכיבת כביש ולרכיבת שטח.
פותח השירשור כבר ציין שהוא ניסה אותו ושלא מצא אותו מתאים וזה מה שחשוב, אבל ההסתייגות שלך לחלוטין לא רלוונטית לדעתי.

M O R M

New member
אני חושב שצריך להתרכז בעיקר =כיסא גלגלים

עיקר הבעיה של רוכבי הכביש היא הסכנה המוחשית לשבירת חוליות הגב התחתון.
התוצאה של שבירת חוליות גב הינה סכנת
לכל החיים.

שאר המרעין בישין כמו שיפשופים חבטות ושבירת גפייים אינה עולה בקנה אחד עם הסכנה הגדולה.

בכל מעילי הקיץ הממוגנים אין מגן גב תחתון קשיח מובנה.
מכאן שכמעט כל רוכבי הכביש בקיץ לא ממוגנים בחוליות גב תחתון.

מיגון חליפת לחץ של שטח נותן מענה יחסית טוב לבעיה המרכזית הזו.

הנושא השני החשוב הוא שבירת צלעות בחבטה בבית החזה וכתוצאה מכך הפסקת חמצן למוח .
מיגון חליפת לחץ של שטח נותן מענה חלקי לנושא - בתלוי ברמת החליפה ואיכותה .

מעילי הקייץ המאווררים לא נותנים מענה לנקודה זו כלל.

גיקסר

New member
שאלה לגבי המיגונים הקשיחים

מהי המהירות הממוצעת בשטח ? והאם אין קשר בין המהירות לבין התאמת המיגון ?

האם לא קיימת סכנה של שבירת המיגונים הקשיחים בזמן פגיעה במשטח קשה כמו כביש וחדירתם לגוף ?

אני מכיר מקרה של בחור שרכב עם מגן ברך פלסטיק לשטח שבשעת תאונה נשבר פנימה ועשה קצת נזק מעבר למה שהיה קורה עם מגן יעודי לכביש סופג אנרגיה.

fazer_1000

New member
אתה אל תטריד פה אף אחד עם שאלות במקום...

לגבי ענין הפלסטיק הנשבר והחודר - שמעתי על אינספור מקרים כאלה, לא מכיר אף אחד שבאמת אמר לי "אחי - חדר לי המגן לפיקה של הברך...".

מה שכן ראיתי בהרבה מקרים זה את המגני פלסטיק מתעקמים ומתעוותים פנימה בחבטות אבל אני מניח שזה בסדר בסה"כ, כי החומר גמיש וסופג אנרגיה במקום להעביר הכל לגוף הרוכב או להיות קשיח ולהתנפץ לתוך הרוכב.

מצד שני, חברות שמתמחות במיגון וכן המגמה בשנים האחרונות בכלל - היא לעבור למיגונים שסופגים ומפזרים אנרגיה יותר טוב במקרה של חבטה.
נדיר למצוא היום מיגון בתוך מעיל שעשוי פלסטיק (יש לי כזה במעיל UFO משנת 94..). כן יש מגינים רכים יותר, כל חברה והחומרים שלה וכמובן שיש מגינים טובים יותר וטובים פחות.

בשטח יש חשיבות רבה למיגון קל, מאורר, לרב לפגיעות במהירות נמוכה יותר, שיכול לעבור אינספור נפילות באותו יום רכיבה ולהמשיך לתפקד גם ברכיבה מחר.

M O R M

New member
גיקסר - אין קשר למהירות בשטח

האגדה האורבנית אומרת שהמיגונים ישברו באיזו שהיא מהירות.

באיזו מהירות? אין לי מושג , נפלתי עם מיגונים המון פעמים בכביש ומעולם לא נשבר לי איזה שהוא מגן.

התכופף - כן.
נשרט - בבודאי.
נשבר? - נשמע לי כאגדה אורבנית או איזה שהוא מיגון זול במיוחד.

ברור שישנה איזו שהיא מהירות ששום דבר לא יעזור - גם העצמות יתפרקו - כבר אספתי חבר שהעצמות שלו נשברו לרסיסים - אספנו אותו בשקיות....

הגישה הפרקטית היא להשוות בין תפוזים לתפוזים ולא בין תפוזים לבננות.

אם תשווה מעיל קיץ אוורירי וקליל מרשת מול חליפת לחץ של שטח - אזי די בוודאות שכאשר המעיל קיץ יתפרק עדיין המגן גוף שטח יחזיק מעמד.
אם תשווה חליפת דיינז מעור ממוגנת ואיכותית ב- 5000 שקל מול משהוא אחר - סביר שהמשהוא אחר יתפרק לפניה.

תאכלס רוב מוחלט של הרוכבים בקיץ הם עם חולצה קצרה וסנדלים.....

fazer_1000

New member
מוטי - זו בדיוק אחת הנקודות עליהן איני מסכים

איתך - מיגון רשת נוטה להקרע ולזוז לחשוף יותר חלקים מהגוף.

מעיל קיץ פחות, נקודה. מעיל באיכות טובה של יצרן שיודע מה הוא עושה - הרשת לא עשויה סתם חוטים אלא תפורה בצורה מסוימת ומורכבת מחוטים\בד עם תכונות עמידות מסוימות כנגד קריעה ושפשוף. כל יצרן קורא לזה בשם אחר - בד בליסטי, בד אליטיסטי, וואטאבר. אבל זה ממש לא הרשת הפשוטה שמחברת בין מגנים ב"חליפת לחץ".

אגב, זה לא משנה מה רוב הרוכבים עושים - הדיון פה הוא סביב איכותו של המגן הזה אל מול מעיל קיץ. כמובן שעדיף איתו מאשר בלי כלום.

למעלה