כמובן שלגופו של ענין, רק שזה משהו שחוזר על
עצמו ואישית אני שטחתי את טיעוניי כמה פעמים וזה עדיין לא מפריע למוטי לשוב ולהמליץ על המיגון הזה.
אז הנה, למה, לדעתי, המיגון הזה שווה לתחת:
רב מגיני הרשת מורכבים ממגן גב, מגני כתפיים, מגיני מרפקים ומגן חזה. אגב, בד"כ הוא בעצמו מורכב משני חלקים, מה שאומר שיש לו נקודת תורפה במרכז החזה לפגיעת כידון, לדוגמה. אולם, מאחר ורובינו בכביש לא מסתובבים עם מיגון חזה אז זה לא באמת חסרון ולא רלבנטי.
המגנים מחוברים ביניהם ברשת שבד"כ היא רק טיפה יותר דקה מקונדום ובמקרה של מגע עם אספלט - היא לא תגן מפני שפשוף. בנוסף, באזורים מועדים לפורענות - אין חיזוקים למיניהם בדמות בד עמיד לשפשוף\קריעה. לצורך הענין, במעיל רשת שלי, בכתפיים ומרפקים יש סוג של בד עמיד במיוחד עם שכבת קבלר שתפור בתפרים משולשים.
בד"כ, המיגון הזה נועד ללבישה מתחת לחולצת מוטוקרוס (שהיא בסה"כ חולצה, לא משהו עמיד במיוחד כנגד קריעה). החולצה, יחד עם הגומיות עוזרות למגנים לשבת במקומם. אולם, רוב הרוכבים לא מחזקים את הגומיות כי זה לא נוח בזמן רכיבה. בשטח זה מספיק, זה יושב טוב ומקסימום בנפילה זה זז טיפה וקצת נשרטים.
בכביש - המגן יהיה שם בדיוק לשניה של הפגיעה ואז כנראה שיזוז וישאיר אותך עם אספלט במקום אפידרמיס.
המגנים עצמם הם במרבית המקרים (אלא אם זה חליפת רשת יקרה, מדגם חדש של חברה טובה) מגנים פחות "מתקדמים" מבחינת ספיגה מאשר אלא שאנו רוכבים איתם במעילים\חליפות כביש. הם פחות מסורבלים גם, אבל במקרים רבים לא עומדים בתקני CE1 אפילו.
נוסף על כך - למגני גב יש תקנים. CE1 ובשנים האחרונות CE2. אלו תקנים שנועדו לציין את רמת האנרגיה המקסימלית שהמגן מעביר לגוף. CE2, לצורך הענין, אומר שהמגן מעביר עד 9 KN.
יש לי נטיה חזקה להאמין שהמגנים שמורם מפרסם פה (שהם מגינים סיניים, חיקויים זולים שנמכרים באיביי, שלא יהיה לאף אחד פה ספק) - לא עומדים בתקנים אלה. גם לא בCE1.
מגנים כמו מה שאתה שמת, הם אחלה, אבל לא בהכרח הרבה יותר מאווררים ממעיל רשת רגיל. ככל שהמגן יותר "ממוגן" הוא גם קצת יותר מסורבל, הרשת יותר צפופה וכו'. ועדיין אין במיגון הזה משהו שמיועד להתמודד עם החלקה על אספלט (קבלר, לדוגמה).
ובנוגע ספציפית למה שמוטי מטיף אליו פה - המגן הזה אולי באמת מאוורר מאוד. וכן, אני מסכים שעדיף איתו מאשר עם טי שירט.
א-ב-ל....
להציג את זה כאילו זה פתרון שווה ערך למעיל? ברצינות?
למוטי יש לא מעט אנשים שהולכים אחריו באש ובמים ואני באמת ובתמים חושב שהוא מטעה אותם במקרה הזה. כנראה שלא בכוונה, אבל מטעה. הוא לא עלה פה על סטארט אפ ואין לי דרך יותר טובה להגדיר את המיגון הזה מאשר "להיות בלי, להרגיש עם".