מעיל קיץ ממוגן

aaronc76

New member
מעיל קיץ ממוגן

טוב, באמת...
איזה מעיל קיץ ממליצים?
הדגש על אוורו מקסימאלי.

תודה.

M O R M

New member
איוורור ומיגון מקסימלי תקבל בחליפת רשת של שטח

אם תיקח חליפת רשת (מגן גוף - חליפת לחץ) של רוכבי שטח המיועדת להתקלויות קשות עם סלעים יחד עם מיגון גב קשיח מלא .

חליפה שכזו מגינה על בית החזה , כתפיים , גב מלא , מרפקים ואמה במיגון קשיח יחד עם רשת שמחברת בין החלקים.

אני רוכב יום יום לעבודה עם חליפה שכזו והמחיר שלה פחות ממחיר של מעיל קיץ רגיל.

אגב - יש לי מידה XL צהוב שחור למכירה במחיר 350 שקל.

fazer_1000

New member

מיצו

New member
מעניין אותי לשאול, לגופו של עניין (ולא של

הכותב), האם יש מעיל מאוורר וממוגן יותר מאשר חליפת רשת (חליפת לחץ?) לרוכבי שטח?

אני שואל בשיא הרצינות. מעיל הכי מאוורר בעולם, האם הוא באמת נותן מיגון יותר טוב מזה?

אם יש לך בחירה ללכת על כזה, או על איזה צ'יקמוק של מעיל עשוי מרשת של גרביונים עם שני תירוצים בתור מגיני מרפקים ועוד שניים כמגיני כתפיים, האם הם יעשו עבודה טובה יותר?

שוב, אני רציני מאוד.

בתמונה, אחד של Thor.

Ridcully

New member
נראה טוב אבל לא מאוורר

מדדתי אותו וממש צפופה הרשת לא נראה לי שתתן אוורור מספיק טוב

עומר TT

New member
אופי הפגיעה הוא אחר

בשטח אתה מדבר על מהירויות יחסית נמוכות, בהן אתה נופל על כל מני דברים מחודדים ולא נגרר הרבה, זה דורש צורה אחת של מיגון. בכביש אתה בדרך כלל נופל על גוף שטוח במהירות גבוהה, זה אומר פחות בעייה של פגיעות נקודתיות חודרות ויותר בעיה של שפשופים, וזה דורש צורה אחרת של מיגון (ה"פגיעות הנקודתיות החודרות" שאנחנו נתקלים בהן בכביש - בדרך כלל גם חליפת שטח שכזאת לא תציל אותך מהן), אין פה עניין של "מיגון טוב יותר", העניין הוא של "מיגון מתאים יותר".
ואם ללכת על התיאור העוקצני שלך מסוף ההודעה - אז כן, כל מעיל קורדורה שאני נתקלתי בו, יחזיק בגרירה על הכביש יותר זמן/מרחק מהרשת של חליפת הלחץ, ותזכור שכשהרשת נגמרת אז גם אין שום דבר שמחזיק את המיגונים הקשיחים במקום.

fazer_1000

New member
כמובן שלגופו של ענין, רק שזה משהו שחוזר על

עצמו ואישית אני שטחתי את טיעוניי כמה פעמים וזה עדיין לא מפריע למוטי לשוב ולהמליץ על המיגון הזה.

אז הנה, למה, לדעתי, המיגון הזה שווה לתחת:

רב מגיני הרשת מורכבים ממגן גב, מגני כתפיים, מגיני מרפקים ומגן חזה. אגב, בד"כ הוא בעצמו מורכב משני חלקים, מה שאומר שיש לו נקודת תורפה במרכז החזה לפגיעת כידון, לדוגמה. אולם, מאחר ורובינו בכביש לא מסתובבים עם מיגון חזה אז זה לא באמת חסרון ולא רלבנטי.

המגנים מחוברים ביניהם ברשת שבד"כ היא רק טיפה יותר דקה מקונדום ובמקרה של מגע עם אספלט - היא לא תגן מפני שפשוף. בנוסף, באזורים מועדים לפורענות - אין חיזוקים למיניהם בדמות בד עמיד לשפשוף\קריעה. לצורך הענין, במעיל רשת שלי, בכתפיים ומרפקים יש סוג של בד עמיד במיוחד עם שכבת קבלר שתפור בתפרים משולשים.

בד"כ, המיגון הזה נועד ללבישה מתחת לחולצת מוטוקרוס (שהיא בסה"כ חולצה, לא משהו עמיד במיוחד כנגד קריעה). החולצה, יחד עם הגומיות עוזרות למגנים לשבת במקומם. אולם, רוב הרוכבים לא מחזקים את הגומיות כי זה לא נוח בזמן רכיבה. בשטח זה מספיק, זה יושב טוב ומקסימום בנפילה זה זז טיפה וקצת נשרטים.
בכביש - המגן יהיה שם בדיוק לשניה של הפגיעה ואז כנראה שיזוז וישאיר אותך עם אספלט במקום אפידרמיס.

המגנים עצמם הם במרבית המקרים (אלא אם זה חליפת רשת יקרה, מדגם חדש של חברה טובה) מגנים פחות "מתקדמים" מבחינת ספיגה מאשר אלא שאנו רוכבים איתם במעילים\חליפות כביש. הם פחות מסורבלים גם, אבל במקרים רבים לא עומדים בתקני CE1 אפילו.

נוסף על כך - למגני גב יש תקנים. CE1 ובשנים האחרונות CE2. אלו תקנים שנועדו לציין את רמת האנרגיה המקסימלית שהמגן מעביר לגוף. CE2, לצורך הענין, אומר שהמגן מעביר עד 9 KN.

יש לי נטיה חזקה להאמין שהמגנים שמורם מפרסם פה (שהם מגינים סיניים, חיקויים זולים שנמכרים באיביי, שלא יהיה לאף אחד פה ספק) - לא עומדים בתקנים אלה. גם לא בCE1.

מגנים כמו מה שאתה שמת, הם אחלה, אבל לא בהכרח הרבה יותר מאווררים ממעיל רשת רגיל. ככל שהמגן יותר "ממוגן" הוא גם קצת יותר מסורבל, הרשת יותר צפופה וכו'. ועדיין אין במיגון הזה משהו שמיועד להתמודד עם החלקה על אספלט (קבלר, לדוגמה).

ובנוגע ספציפית למה שמוטי מטיף אליו פה - המגן הזה אולי באמת מאוורר מאוד. וכן, אני מסכים שעדיף איתו מאשר עם טי שירט.
א-ב-ל....
להציג את זה כאילו זה פתרון שווה ערך למעיל? ברצינות?
למוטי יש לא מעט אנשים שהולכים אחריו באש ובמים ואני באמת ובתמים חושב שהוא מטעה אותם במקרה הזה. כנראה שלא בכוונה, אבל מטעה. הוא לא עלה פה על סטארט אפ ואין לי דרך יותר טובה להגדיר את המיגון הזה מאשר "להיות בלי, להרגיש עם".

fazer_1000

New member
אגב, הדברים שכתבתי נכתבו מנסיון.

יש לי להערכתי איזה לפחות 3-4 החלקות עם מיגון כזה על אספלט לאורך השנים (עם אופנוע שטח, בדרך חזרה הבייתה). מלבד אחת שהייתה מהירה למדי, השאר היו במהירויות די נמוכות ועדיין - סימני שפשוף תמיד היו, המגנים תמיד זזו. וזה לא רק במרפק - זה גם באזור הגב התחתון וכמובן הצלעות והאגן.

מיצו

New member
בתור אחד שראה מעיל מאוורר של ספידי

נקרע לגזרים לא מזמן, אני יכול לספר לך שמעילי הקיץ הם פיקציה במקרה הטוב. אני מסכים שלא בטוח שגם חליפת "לחץ" לא תעמוד בהתרסקות במהירות של 200 כי היא בנויה כמו שכתבת לנפילות במהירויות איטיות, אבל אני עדיין חושב שהיא הרבה יותר ממוגנת ממעילי הקיץ הנמכרים ברוב החנויות.

יכול להיות שאני טועה.

בכל מקרה, אני רוכב עם מעיל קיץ, רק לשים את הדברים בפרופורציה.

fazer_1000

New member
אם אני מבין על איזה אינסידנט אתה מדבר בו נקרע

מעיל הרשת, אז וואלה, לי אישית אין שום ציפייה שמעיל רשת יתפקד בכזו תאונה עוצמתית.

כשאני יוצא לרכיבה כזו אלבש לפחות מעיל עור קייצי ויותר סביר שאסבול לי בשקט בתוך חליפת חלק אחד.

מעילי הקיץ הם פתרון סביר בהחלט לתנועה עירונית\בין עירונית. הם לא מושלמים מבחינת רמת ההגנה שהם מספקים אבל זו משוואת עלות\תועלת שאומרת שעדיף מיגון מאשר להתייאש ולרכב בטי שירט.

אני משתדל לסחוב כמה שאפשר לתוך הקיץ עם מעיל עור מאוורר.

מיצו

New member
אם לא היה ברור, אני איתך בקטע

כתבתי, גם אני רוכב עם מעיל קיץ מאוורר וממוגן. אבל ברוב תמימותי הנחתי (ואני עדיין מניח) שמיגון שטח ימגן את הרוכב יותר מאשר החארטה המרושת הזה.

זו דעתי.

M O R M

New member
מיצו אני כותב לצערי מתוך ניסיון רב בתחום

מעילי קיץ איכותיים אינם מאווררים ורובם אינם ממוגנים באופן קשיח בגב תחתון בטח שאין להם מיגון חזה וכתפיים קשיח .
מעילי קיץ מאווררים אינם ממוגנים כראוי - בטח שלא מתקרבים ליכולות מיגון שיש לחליפת לחץ של שטח.

לצערי עיקר הניסיון העודף שלי הינה כמות עצומה יחסית של נפילות בכביש הציבורי.
לצעיר הנפילות שלי בכביש הציבורי הרבות והמעצבנות נובעות בעיקר מרכיבה בלתי זהירה בעליל ומשגיאות רוכב .
(לא בשל מישהוא אחר ולא בשל מזל רע - פשוט רוכב מהיר , לא זהיר ולא אחראי.)

כתוצאה מכך יש לי המון ניסיון בפועל בנפילות בכביש עם מיגון גוף של שטח .

אז בתוך אחד שנפל בכביש עם מיגון שטח - ויש לי עדים שראו אותי נופל במהירות של קרוב ל- 100 קמ"ש בכביש עם מיגון שטח.
אני נמרחתי בכביש עם מיגון שטח למעלה מ- 25 מטר.

מיגון גוף של שטח פועל טוב בכביש מניסיון בכביש

בטח שמיגון גוף שטח ממוגן הרבה יותר ממעיל הקיץ הסטנדרטי שלי - לרט / לוקוול וכדומה.

מגן הגוף מכיל מיגון גב מלא וקשיח שאינו קיים כמעט במעילי קיץ.
מגן הגוף מכיל מיגון חזה קשיח שאינו קיים כלל במעילי קיץ.
מגן הגוף מכיל מיגוני כתפיים קשיחים העשויים לחבטות בסלעים .

מצידי שמגן הגוף יקרע לי (והוא לא נקרע מניסיון !!) אחרי נפילה אחת העיקר שיציל אותי טוב יותר ממעיל קיץ מאפן .

אגב אני גם רוכב עם מגיני ברכיים של שטח תוצרת UFO ביום יום בכביש.

המעיל אמנם נקרע

והיו שפשופים עמוקים וגם חתכים, אבל שום דבר לא נשבר (להבנתי - תקן אותי אם אני טועה) באיזור הכתפיים-ידיים-מרפקים.

מיצו

New member
אתה לא באמת יכול לייחס את זה לזכות המעיל...

ממש לא. זה היה רק עניין של מזל. אגב, מכיוון שני, אני מכיר מישהו שכמעט הלכה לו רגל והוא היה ממוגן מלא עם חליפה איכותית. הכל עניין של במה הגוף פוגע.

gray

New member
מעיל מאורר של לרט, מכל מיגון שטח מרשת

ככה אני רוכב כל הקיץ

M O R M

New member
פייזר אני מבקש להתרכז בעצם הדיון

מותר לך ומותר לי שיהיו לנו דעות מנוגדות.

במיוחד לאור הפרש הגילים בנינו , הפער בידע ובניסיון הרכיבה ובטח בפער בניסיון בנפילות בכביש .

אולם בין זה ובין להכנס לגופו של כותב המרחק רב.

אני מעריך מוקיר ומכבד את דעתך - גם כאשר היא שונה משלי.

אין צורך להכנס למתקפות אישיות - יש לי דעה חיובית עליך נקודה.

נא התרכז בהבעת דעתך המנוגדת והחשובה - אני לא חושב שדעתי יחידה נכונה ואין בילתה - רצוי מועיל וטוב שתביע בעת דיון גם געה מנוגדת.
יקרא השואל את הדעות השונות ויבחר למי ומה לקבל ולמי לא.

בעיקרון אני מבוגר ממך.
אני רוכב יותר שנים ממך.
יש לי יותר ניסיון ברכיבה.
יש לי יותר ניסיון ברכיבת כביש ממך.
ויש לי יותר ניסיון בנפילות בכביש ממך.

ועדיין דעתך חשובה מיוחדת ורצוי להקשיב לה.

שבע טוב.

מוטי מור

למעלה