מעיין מרביצה לי....

מעיין מרביצה לי....

מעיין בת שנתיים וחודשיים, ילדה מאד עדינה בד"כ. היא עדיין לא הולכת לגן לפני כשבועיים היינו ב-PLAYDATE בו אחת הבנות הרביצה לילד אחר. במשך כשבוע מעיין סיפרה לנו שוב ושוב איך נעם הרביצה לרועי, ולאחר מספר ימים היא התחילה להרביץ לי. היא לא עושה את זה מתוך תסכול או כעס, זה בד"כ קורה כשאנחנו משחקות והיא מאד מתלהבת ופשוט מכה אותי. כמה שאנחנו (אבא ואמא) אומרים לה "לא מרביצים לאמא, ולא מרביצים לאף אחד" זה לא עוזר היא פשוט מתלהבת ומרביצה לי. מה לעשות? האם להתעלם ולחכות שיעבור מעצמו? אני לא רוצה שהיא תלמד להשתמש במכות.

danagal

New member
../images/Emo105.gif

אני עוברת לפנים רציניות ומסבירה לגל שלא מכאיבים לאמא (או לכלבה או לחתול או לגורונת החדשה). אם הוא ממשיך אני קמה או לוקחת את הצער בעלי חיים למקום אחר.

טוב, זה מה שאני עשיתי אבל היא נורא

בוכה כשאני מורידה אותה ממני או קמה - היא ממש נעלבת.... אני פוחדת שזו לא הדרך בשבילה, אני מרגישה שאני מאיימת עליה בעזיבה (אקום מפה). דברי איתי מחר....

טאשקה

New member
כשהיא מרביצה לך תפסי את שתי ידיה

בכח (בלי להכאיב, אך עם הפעלת כח סביר), ותגידי:" אני לא מרשה להרביץ.זה כואב. זה לא נעים לי". תחזרי על זה כמה פעמים. בדרך כלל זה עבד אצלנו. אם גם אחרי כמה פעמים היא ממשיכה, אז את יכולה להתרחק ולהסביר למה את מתרחקת.

זה אכן מה שאפשר וצריך לעשות

וחוצמיזה שידלים שמרביצים לאמאבא בגיל שנתיים, הם ילדים שמתפתחים "לפי הספר". אז לא לדאוג

לאה_מ

New member
ועוד דבר:

את לא יכולה להרביץ לאמא, אבל את יכולה להרביץ לכרית/ספה... ואם היא מאד מתלהבת מהיכולת שלה, אפשר לקנות שק אגרוף קטן - שיהיה ממש מכשיר שמיועד לכך.

למעלה