מעיין חודדה (טריגר?)

Nameless girl1

New member
מעיין חודדה (טריגר?)

טריגר בזמן האחרון בשבילי.
היא ההתגלמות של שלב שעברתי לפני 8 שנים, בתחילת הפרעת האכילה שלי.
המילים שלה הן המילים שלי, הביקורת מסביב היא הביקורת עלי.

לא יודעת למה הכתבות האלה מדכאות אותי כ"כ...
זה כאילו סטירת מציאות כזאת שמזכירה לי מה הם תכתיבי החברה, שלא אשכח חס וחלילה שאין לי זכות קיום כשאני לא רזה.
הרגע ראיתי כתבה עליה גם בטלוויזיה, ואיך בעלה האידיוט בלי בושה אומר שהוא שמח שירד עליה וגרם לה להרגיש חרא לגבי עצמה כי הייתה לזה תוצאה טובה.
היא ירדה מס' גדול של ק"ג (אסור לציין מספרים כאן אבל בגוגל אפשר לגלות תוך שנייה) שהוא בדיוק המספר שאני השלתי מעצמי בזמנו, והיא מספרת שהכל התחיל מהערה של בעלה- "תסתכלי איך את נראית, תוך שנייה אני יכול להביא מיליון כוסיות".
ומשם היא נכנסה לאטרף וצימצמה את האכילה.

אני מרגישה שאני סתם מברברת ובכלל לא מביעה את עצמי נכון, אבל בכל פעם שאני קוראת עליה ושומעת אותה מדברת על הכל אני פשוט מרגישה כ"כ מדוכאת. פשוט כל החרא וכל הכאב של הפרעת האכילה שלי עולים, מין סטירה כזאת שמזכירה לי איפה אני חיה ולמה בדיוק אני לנצח אהיה משועבדת לצומות האלה. למה לנצח אתנדנד משנאת תהומית לגוף שלי ל"safe zone" שאני מסוגלת להתמודד איתו, אבל גם בו אני מחזיקה קצר ולא משחררת כי אני יודעת שהצד השני של המשוואה כואב הרבה יותר מהתעלפויות, חולשה, נשירה, איבוד מחזור ומה שלא יהיה.
כי למי איכפת מהבריאות, חשוב להיות רזה. כי כמו שבעלה אמר- "אני שמח שהייתי צריך לצאת חרא אם בסופו של דבר זה הוביל אותה למשהו טוב. זה שינוי שהיא הייתה צריכה לעשות בשביל עצמה".

ואז היא מספרת על חבר של בעלה שניגש אליה ואמר לה "איזה יופי את נראית... וואי, באמת שמגיע לו (לבעלה), מסכן".
כלומר- מסכן, התמודד עם אישה שמנה כל הזמן הזה. איזה סבל. מגיע למסכן, עכשיו יש לו כוסית.

פשוט בא לי לבכות כשאני שומעת אותה מדברת על זה, כי אני בעצם שומעת את עצמי מתקופה אחרת בחיים... אבל זה תמיד רלוונטי.
וזה כ"כ מייאש, זה פשוט מחדד לי שוב למה אני נמצאת בלופ הזה, למה אני אף פעם לא אצא ממנו.
סתם רציתי לפרוק ואולי לגלות שאני לא היחידה שנכנסת לכזה דיכאון כשהיא קוראת כתבות על מעיין חודדה הזאת.

זה באמת נורא.

התכנית הייתה ממש קשה לצפיה

ראיתי חלקים ממנה, כולל את החלק שבו הביאו את נציגת האנורקסיות לנסות ולהבהיר לה מה מצבה. האמת היא שמעין חודדה מעולם לא הוכיחה את עצמה כאישיות מבריקה או משהו, אבל בעיני לא היא הסיפור של התכנית הזו בכלל. היא רק דוגמא אחת וכואבת לאיך שנראה העולם התרבותי והחברתי שלנו.

בזמן האחרון יש לי הרגשה שזה כל הזמן בתקשורת,
נגיד ב"טריני וסוזנה" הייתה איזו ילדה שדיברה על כמה קשה להיות ילדה שמנה, לא ראיתי את התכנית, אבל עשו מזה פרומו סוחט דמעות,
שבאמת גרם לי מאוד להצטער בשביל אותה ילדה על מה שהיא עוברת ועל מה שמעבירים אותה בתכנית הזו,
ולהזכר באיך זה היה בשבילי להיות ילדה שמנה.
אני לא זוכרת את הדוגמאות אבל היו עוד כמה כאלו לאחרונה,
ובכל הפעמים האלו אני מרגישה שזה ממש עדות חברתית מדכאת מאוד.

אני מוצאת את עצמי במקומות שאני מרגישה פער מאוד גדול ביני ובין העולם הזה,
עברתי שנים מאוד קשות מהיותי כמעט תמיד במשקל יתר,
בתור ילדה יותר, בתור מבוגרת פחות, אבל גם.
אני מרגישה שהיום אני במקום שלחלוטין מרגיש שזה בסדר ולגיטמי להיות שמנה, שאין בזה שום דבר רע,
ולא מצליחה להבין איך כל שאר העולם- אנשים טיפשים ואנשים אינטלגנטים, אנשים טובים ואנשים רעים, אנשים אסטתים ואנשים מכוערים, כולם חושבים שיש בעיה עם זה,
גורמים לשמנים להתבייש ולחשוב שיש בהם משהו רע.
זה ממש ממש ממש כואב לי שזה ככה.

קולדון

New member
אבל...

יחד עם כל זה, את מצליחה לראות ולכתוב את הדברים בצורה בריאה והגיונית.
את מבינה שהוא האידיוט. שהיא לא הרוויחה, שהיא כנראה סבלה איתו קודם, וסובלת איתו עכשיו. סבלה באופן כללי ועכשיו גם הפרעת האכילה שלה הרימה את הראש המכוער.

את מבינה את כל זה...
אני חושבת שאולי את צריכה להמנע מטריגרים כאלו.
להתרכז בלרצות לצאת מזה. לא לדפוק יותר חשבון לכל האנשים שמשתפים פעולה עם התרבות החולה שלנו.

אישית, היה לי מאוד קשה להעלות במשקל, ולאכול ארוחות נורמאליות ולא תמצית דיאטנית של אורח חיים. אבל כשהבנתי שהשפיות שלי עומדת פה למבחן, והפרעות אכילה הופכות אותי לאומללה ומבודדת יותר מאי פעם, עשיתי את הבחירה של להתמודד עם כל מה שמי שזה לא יהיה יגיד.
הייתי צריכה להעלות ממש הרבה, ואמנם אני במשקל תקין ולא בעודף משקל, אבל יצאתי מחברה של אנשים שכולם היו סוג של תת משקל מסביבי, ומבחינתי וביחס לעצמי עברתי מה שנקרא שינוי צורה גורף.
שזה אומר להתמודד עם הערות גם מהמשפחה (תזהרי עם האכילה שלא תשמיני- כשאני אוכלת לפי תפריט ולא מעבר!) ועם אנשים מהעבר שרגילים אליי אחרת לגמרי.

אז מה.

בולעים את זה. מתמודדים עם זה.
מוצאים אנשים בריאים אבל נורמאליים להתחבר אליהם (כן, יש כאלו. תכלס עכשיו יש סביבי בביעקר כאלו ופעם לא האמנתי שאנשים כאלו קיימים)

ומרוויחים את השפיות, את הסיכוי לחיים טובים, מלאים.
את האפשרות להפסיק להתעסק בשנאה עצמית כל היום.

אני חושבת שכדאי לך להתרחק מטריגרים מהסוג הזה, יש שם כל כך הרבה אינפורמציה מעוותת.

למעלה