מעיין הבירה

salo22

New member
מעיין הבירה

היינו שניים, לצהריים. הזמנו "קבועים", כבד קצוץ, חמוצים, רביעיית קבבים, בשר בקר עם שעועית, שני בירה שחורה. היה טעים מאוד, ויקר, במיוחד לצהריים. סה"כ כ 175 ש"ח, לחם לבן והחזרת הטעימה בארץ על חשבון המקום. אני אוהב את המקום עד זוב בירה, אבל כמו שציינתי בעבר, עדיין חושב שהמחיר מעט גבוה, בעיקר כשמנה כמו קבבים לא מגיעה עם תוספת בצד ומעט השעועית מתומחרת באיזור 60+. אגב אני חושב שלפחות גם מרק השעועית "התכווץ" בגודל קערית ההגשה, אבל לא נעשה מזה עניין גדול.
עדיין אחת המסעדות הטובות בישראל לטעמי, למרות שהמחירים שם כבר רחוקים מלהיות "ממוצע\בינוני", לדעתי.
 

Gרר

New member
תודה על הדיווח

אני חייב לציין שעדיין למרות לא מעט דיווחים על המקום לא הצלחתי בדיוק לקבל איזה אימג' טוב של מה ואיך זה בדיוק במקום הזה.
 

Pixelss

New member
תודה על הדיווח

כבר דיי הרבה זמן שאני זוממת על המקום רק מתבאסת מהמחשבה שאני זאת שצריכה לנהוג את הדרך חזרה

הבחור שחובב חזרת וחמוצים יעריך מאוד את המחווה.
 

יויו13

New member
השאלה שאני תמיד שואל את עצמי

האם שווה להגיע עד חיפה בשביל
כבד קצוץ קבבים ובירה רומנים כשיש לי כאן מרחק 7 דקות
את רפסודיה רומנית אהובתי ומה באמת יכול להיות ההבדל .
מצד שני החזרזיר השלם עדין במחשבתי...
תודה רבה על הדיווח.
 

salo22

New member
אני בטוח

שמעיין הבירה מכניס בכיס הקטן כל רומניה שהכרת עד היום - לא ברומניות האוכל אלא בעניין המיוחד שיש במנות שם, שיותר קשה למצוא במקומות אחרים (כמו החזירון, אבל לא רק).
יש שפע מנות אחרות מעבר לקבב ולכבד, רובן חזקות עד חזקות מאוד. ובכלל המקום מיוחד, ובהתייחס למה שגרר שאל, קשה לאפיין אותו.. המעיין זה המעיין, אין לא בדיוק מקבילה של פעם.. טברנה ארץ ישראלית של פעם פוגשת את מזרח אירופה בתוך במרכז עיר התחתית בחיפה, ככה זה מרגיש. הייתי אומר לך לנסות להגיע לאירוע הערב ביום שלישי כדי להבין טוב את המקום, אבל מצד שני הבלאגן די חוגג אז, ובהחלט זה יכול להשפיע על האוכל.
דבר נוסף - הופך באחרונה להיות שם עמוס ביותר בצהריים, גם זה קצת פחות נעים ולפעמים יוצר סיטואציות שאנשים שלא בדיוק רגילים למקום, יפרשו כשירות מפוזר ולא כל כך מוצלח (ובתכלס זה בערך מה שזה, אבל צריך קצת סבלנות שם, לא יותר מידי).
 

salo22

New member
מסביבות 1130 עד לכיוון גג ארבע וחצי

עוד יגישו אוכל, מעבר לזה לא להגיע. ימי שלישי נפתח שוב סביבות שבע ועד הלילה, ימי חמישי לדעתי פתוח עכשיו גם כן עד אחת עשרה בלילה, ייתכן שרצוף. שווה להתקשר ולשאול לפני, ימי שלישי בערב לא להגיע בלי הזמנת מקום מראש.
 
הרומני שלי טוען שהכי טובה בארץ

מבין הרומניות. ודגמנו די הרבה
הוא דווקא מתלהב מהקוסטיצה
השירות הוא לא צד חזק שלהם וגם לדעתי מחירי המנות מוגזמים ואכן רועש ועיצוב לא קיים
אך האוכל ברובו איכותי ואותנטי
 
למעלה