מעידה גדולה

אמה35

New member
מעידה גדולה

אני אלרגית ללקטוז, לפני שנה וחצי נגמלתי ממשלשלים, אך עדיין יש לי ימים שבהם אני אוכלת יותר ומתחרטת ואח"כ מאזנת את האכילה, כרגע אני עובדת בעבודה שהמון מסתכלים עליי , על הצורה החיצונית.. זה יצר אצלי קצת לחץ ובתקופה האחרונה אכלתי פחות, בשישי האחרון מעדתי ואכלתי עוגיות עם שוקולד חלב, סבלתי מכאבים וזה עבר בשבת הרגשתי כאבים גם כשלא אכלתי חלב,[ אז הלכתי לרופאה והיום יום ראשון נשארתי בבית , אני חיה עם אמי והיא מביאה המון דברים מפתים לבית, ולא שלטתי בעצמי ושוב אכלתי עוד עוגיות כאלו ועוד דברים אחרים..
כל אחה"צ סבלתי מכאבים נורא חזקים ועדיין..

חוששת להדרדר שוב להפרעת האכילה, וזה קורה בעיקר כשאני המון זמן בבית ולבד או כשאמי ישנה, מזיקה לעצמי, אני לא מקיאה אך סובלת בשקט.. לאחר בולמוס אכילה כי הגוף התרגל לאכול פחות ופתאום העמסתי עליו..
קשה לי לאכול רגיל, אפילו לאכול מאכלים שאם אוכלים מהם קצת אז לא משמינים..
אני מנסה לא לחשוב על זה אבל הכאבים מזכירים לי..
אין לי עם מי לדבר על זה, הייתי בטיפול אך זה עולה המון כסף..
שכרגע אין לי, התרחקתי מחברות כי אני ניידת באוטובוסים וקשה לי להפגש בלילות ועובדת כל הזמן גם בימי שישי
לקחתי אנזימי עיכול היום כדי להקל ונראה לי שזה עשה לי לא טוב

בזמן האחרון הנושא מעסיק אותי יותר, היה טריגר בשישי שגרם לי לאכילה ומאז כועסת על עצמי וממשיכה להזיק לעצמי,,
מחר יום חדש אבל אי אפשר למחוק את מה שקרה היום..

תמרה45

New member
נכון, קשה לשכוח את מה שהיה היום

כמו שקשה לשכוח מי שאנחנו, מה אנחנו, כמו שקשה לשכוח אותנו. או במקרה הזה.. אותך..
חושבת שבמקרה כמו שלך, הייתי מנסה לגמרי לגמרי לנקות את המחשבה שלי ממחשבות נועלות, מחייבות, זוכרות.
ופשוט מנטרלת את עצמי ועושה הכל כדי להיות אדישה מחר... לאוכל או למחשבות עליו..
אני רושמת לך את זה (ואולי טועה) כי נשמע שאת כבר זמן רב בתהליך של הגעה לאיזון, אז שפשוט את צריכה עכשיו כמו ניעור ושיחזיקו ביחד איתך את המחשבות המפילות והתחושות הסותרות.. המאיימות...
בנורמלי של החיים, דברים קורים. דברים זזים. זה קשה, כל תזוזה קשה ומכאיבה. לאט לאט מקווים שפוחת, אני מאמינה ויודעת שפוחת. ומתקדמים.. הנה, גם את, התקדמת. יש קטע כזה שאולי למי שסובלת מהפרעת אכילה הוא פחות משמח אלא יותר מבאס, על מה היא אכילה נורמלית. שזה כאילו אכילה "לא מדויקת"... יש תקופות כאלה ותקופות כאלה, ימים כאלה וימים כאלה..
אבל שוב, בדר"כ אצל הסובלות מהפרעת אכילה זה מתיישב בצורה לא הכי פותחת ושמחה.. אבל זה תירגול מחשבתי.
אז בובה! יקרה! עצרי! זה המחשבה שמתעתעת בך להידרדר לשלילי ולאמונה בו. וזה לא אמת. זה רק ימים כאלה עכשיו שנראים ככה. אבל באמת באמת, זה לא ככה. נסי לקחת את עצמך איפה שאת יכולה למחוזות טובים, לשחרר את העומס הרגשי שאת מצויה בו. והעיקר.. אל תיבהלי ותפחדי ממנו.... יש לי עוד המון מה לומר כי זה מצב לא פשוט, המצב שלך, של תחושת תקיעות בין 2 עולמות בלי יכולת להבין עד הסוף מה איתך. אז אנחנו פה. תחזיקי איתנו. אפשרי ושחררי לך מרחב איפה שאת יכולה...
יהיה בסדר!!!
תמרה

אמה35

New member
הי תמרה

במקרה הספיציפי שהיה היה לי קשה לנטרל את עצמי כי אני רגישה ללקטוז והיו לי באמת כאבים, אבל בד"כ החיים שלי מאוד מלאים עם מטלות יומיות רבות כך שאני מנסה להיות אדישה אך לפעמים זו בדיוק הבעיה, שאי אפשר לעצור לנוח כי יש כל כך הרבה דברים על הראש וחשוב גם להרגיש טוב..

אני עובדת בעבודה שאין בה הרבה הנחות ובנוסף אני מורה פרטית כך שאם לא אעשה אין מי שיעשה זאת במקומי.., אין מחליפה
אבל תודה על התמיכה
נכון זהו תרגול מחשבתי, וכשיש לי לחץ של עבודה או דברים שאני דורשת מעצמי כי אם אין אני לי מי לי?.. לפעמים זה מתפקשש..

שוב, תודה על התמיכה, ברגעים של נפילות אני כנראה חוזרת למקום הילדותי שבי והפחות בוגר.. ואולי פה הבעיה, אמי אומרת לי תתבגרי אבל קשה לי להתבגר בנושא הזה..

היי, אמה

כשיש הפרעת אכילה ולצידה גם קושי פיזי אמיתי עם אוכל, זה שילוב לא קל.
העובדה שאת יודעת להגיד מה הדברים שמעמידים אותך במצב הזה-
הרבה זמן לבד בבית, הפיתויים שאמא מכניסה הביתה- משמחת,
כי זה מאפשר לך להסתכל על מה שנקרא בטיפול ההתנהגותי "מצבי סיכון" בשבילך, ואז אפשר להסתכל על כל מצב סיכון באופן ספציפי ולחשוב איך את מתמודדת איתו.
לדוגמא, אם את יודעת שלהיות הרבה זמן לבד בבית מקשה עלייך, אפשר להכין רשימה של דברים לעשות כשאת לבד בבית,
דברים שאת יכולה להתעסק בהם כדי לשבור את הבדידות, דברים שאת יכולה לעשות כדי להעסיק את עצמך שלא תשברי, וגם לחשוב אולי על דברים כמו לצאת לסיבוב בחוץ, להזמין מישהו אלייך, שיחה למישהו שעוזר לך, ועוד, ועוד- מה שיכול לסייע לך.
רשימה כזו לכל מצב סיכון יכולה לעזור מאוד.

אני מבינה שכרגע יש קושי בלהגיע לטיפול, אבל יש גם טיפולים שלא עולים הרבה כסף,
ובכל אופן נשמע לי שעם שילוב הבעיות שלך את חייבת לפחות סיוע דיאטני,
שאפשר להשיג בקלות ובזול דרך קופת החולים.
תנסי?

למעלה