מעט נדוש

• פותח הנושא Siren
  • פורסם בתאריך

Siren

New member
מעט נדוש

אבל בשל חוסר הבנה מלא בכל הקשור לאלכוהול אני אשמח לקבל ממכם אופן הכנה למשקה לימונים אלכוהולי (לימונצ'לו??? או שאני מבלבל בין 2 דברים שונים). המטרה הסופית היא להכין משקה מרענן לארוחת יום הולדת. אגב, אני לא נעול על לימון - אשמח לקבל מידע על משקה פירות אחר. תודה

MidNight Flame

New member
המממ... אכן תוכל לקבל מתכון ל...

לימונצ'לו אבל אני אמליץ דווקא על איזה קוקטייל קייצי או פונץ' רק אמור לנו במה נפשך חושקת

Siren

New member
קשה לי לשים את האצבע

על משהו ספציפי. המטרה לקבל משקה שיהווה פתיח לפני הארוחה. חשבתי ללכת על לימונצ'לו (או דקירי לימון) כי הבנתי (ואולי טעיתי) שמרכיביו פשוטים, אופן ההכנה קל ונוח והמשקה הלימוני הקר מרענן במיוחד בחום הפוקד אותנו לאחרונה. עזרה?

Crazy_Bitch

New member
אם זו המטרה...

לימונצ'לו זו לא האפשרות שאני הייתי ממליצה עליה. לימונצ'לו הוא ליקר לימונים ולא קוקטייל, ההכנה שלו מסובכת יותר ואתה זקוק בשבילה לשבועיים (לפחות- אני לא סגורה על זה). דקירי לימון זה הדבר שאתה מחפש... דקירי: בבלנדר: קרח שתי מנות רום לבן (מנה = 30 מ"ל) מנה וחצי מיץ ליים (לימון יספיק) כפית סוכר. אפשר גם להוסיף עוד פרי (מנגו, תפוח, אפרסק, מלון, תות או כל פרי אחר) וזה יוצא נחמד ביותר! אלו היחסים הבסיסיים, פשוט תכפיל בהתאם לכמות האנשים. ותמיד תזכור לטעום לפני שאתה מגיש ולתקן אם צריך!!

thenewone

New member
נסה להוסיף נענע

עשיתי לא מזמן דאקירי לימונענע, יצא מרענן, קייצי וטעים.

Siren

New member
מצויין! כמה שאלות המשך...

מנה וצי מיץ ליים=45 מל'? כניראה שלא הדגשתי מספיק אבל המטרה היא להגיש בקנקנים גדולים כך שכל אחד יוכל למזוג לעצמו. האם נראה לך שזה יכול להתאים? (כמובן ע"י הכפלת הכמויות פי 10 למשל...) תודה

MidNight Flame

New member
הבנתי את הראש... יש 4 אפשרויות :

קיפריישקה, קיפרנייה, מוחיטו ודאקרי. ההבדלים הם בעיקר בבסיסים המרכיבים : קיפריישקה על בסיס וודקה קיפרנייה על בסיס קשסה מוחיטו על בסיס רום (כולל גם נענע וזה מה שמבדיל אותו מהשאר) דאקרי על בסיס רום רק תחליט מה בא לך... כולם פשוטים להכנה ומעולים לקיץ החם.

Siren

New member
מאחר ו...

אין לי שום רקע במה שציינת אני סומך על הטעם שלך- תן את זה שחביב עליך ביותר! אגב, כפיח שכבר ציינתי מעלה המשקה מוגש בקנקנים גדולים ולא בכוס אישית - כך זאת בחשבון. תודה

MidNight Flame

New member
לך על הקיפריישקה...

הנה המתכון לקיפריישקה בכמות גדולה למסיבה שים כוס מים בסיר ותמיס בו כקילו סוכר קרר את המי סוכר, סחוט 20 לימונים לתוך העסק תוסיף בקבוק וודקה (רצוי לא זולה מידי) ותגיש על הרבה קרח (רצוי מרוסק) אה... ולזרוק בקנקן הרבה ריבועי לימון מוסיף מאוד בעיני.

Crazy_Bitch

New member
קילו סוכר??????

השתגעת? קילו סוכר על בקבוק וודקה זה המון! לא הייתי שמה יותר מכוס בהתחלה. מקסימום אם צריך להוסיף אחר כך, אפשר להוסיף אבקת/מי סוכר.

MidNight Flame

New member
מימיס והמתכונים שלו חחחח...

נו שיהיה חצי קילו... וכן זה אמור להיות מתוק! כוס לא מספיקה!

Javelin

New member
במסיבה האחרונה

הכנתי כמה קיפרושקות, והיה שם איזה אחד שלא הספיק לו המתיקות, הבחור בכוס אולדפאשן הוסיף איזה כמה כפות סוכר, ועוד סוכר לבן, המונח סכרת אומר לכם משהו :)

למעלה