מעט מתחושותיי.

לילית3

New member
שבת שלום סיטרא

לשעמום יש לדעתי פנים רבות וסיבות שונות ומשונות. ואתייחס כרגע לפן אחד שלו: -השעמום כמעין קושי לראות את היופי של הדרך- ואני אסביר. קודם כל אני מסכימה עם נועם שתחושת השיעמום אינה נחלתם הבלעדית של אלו שיצאו בשאלה. אלא של כל בן אנוש שמחפש חיים שיש בהם תוכן ומשמעות. רק שמן הסתם אנשים שעזבו חיים בהם המשמעות הייתה מוגדרת וברורה ונזרקים לריק רעיוני אותו הם צריכים למלא בכוחות עצמם מרגישים אולי יותר מאויימים ממנו ובמידה מסויימת ישנה גם מעיין תחושה של חוסר אונים - איך אני הולך למלא את הריק הזה? מה אעשה בכלל? מה אעשה קודם? ומתי אראה את הסוף? מתי ארגיש שחיי מלאים ומעניינים? ואני לא יודעת ולא מתיימרת לפרש את תחושותיך האישיות אבל זה מה שאני הרגשתי בעבר וחווה אם כי באופן התייחסות שונה, גם כיום. עד שהבנתי שאני כל הזמן מחפשת את הסוף, רוצה כבר להיות במקום בו הכל יהיה לשביעות רצוני, במקום בו אדע בדיוק מה בכל רגע ורגע ממלא אותי, מעניין אותי ומעשיר אותי. לקח לי זמן להבין שכל רגע ורגע בתהליך הזה של התקרבות למטרות שלי יש הרבה עניין , שאין אף רגע דל. ואתה יודע מה? שגם "רגע דל" הוא בעצם מאד מעניין. הכל עניין של התייחסות.. בעבר כשלמדתי משהו - רציתי כבר מהתחלה, לדעת אותו על בוריו. מיותר לומר שהדרך לרכישת אותו הידע הייתה מיגעת. כל הזמן יסרה אותי המחשבה כמה אני עדין לא יודעת, כמה זמן יקח עד שאני אדע. וגם בתחומים אחרים, עסקתי הרבה יותר ב "עד ש..." כשיהיה X אז יהיה טוב/מעניין/אהיה מאושרת וכו' וכו'. כיום, כשלמדתי סוף סוף לא לחשוש מהדרך ומכל התחנות בהן אני צריכה לעבור להשגת מטרה כלשהי ולא משנה אם זו מטרה אינטלקטואלית, רגשית או חומרית - אני מצליחה להנות מכל רגע. מפני שכעת בכל "תחנה" אני מוצאת הרבה עניין. כיום כשאני לא ממוקדת רק במטרה הסופית, אני שמה לב למטרה רק אחרי שהגעתי אליה ובמידה מסויימת אני אפילו מזהה אותה בהפתעה ובשמחה. וסוף סוף גם הבנתי מה זה לחיות את הרגע, את ההווה... ולעזאזל הפורום הזה שגורם לי לדבר על דברים שפעם הייתי חולקת רק עם כמה חברים קרובים ביותר... מה קורה פה? אולי זה מתוך שעמום... בכל אופן תגידו תודה שלא כמו סיטרא, אני לא חולקת אתכם את יומני האישי כי אז זה היה יוצא הרבה, אבל הרבה יותר ארוך.

VITO LIGHTNER

New member
אךךךך השיעמום הזה משעמם רצח

בחייך סיטרא , תשמח שבגיל כזה אתה הבנת כבר שמשעמם להיות משועמם. זה יתן לך מוטיבציה לעשות משהו כל החיים שלך. עובדה , אתה מתחיל ללמוד בספטמבר, תאמין לי הבגרויות רובם חרא, אבל נקווה שתהייה חזק, ותעבור אותם בהצלחה. אגב, איפה אתה הולך ללמוד?

rizzo

New member
השעמום הוא המסוכן מבין כולם

תחושות רבות תקפו וליוו אותי במהלך חיי תחושות שהתחברו לתקופות. השעמום הוא הנורא מכולם. אתה יכול להיות שבור לב אתה יכול להרגיש נטוש, עזוב, עלוב חסר משמעות או חשיבות בקיומך אך השעמום הוא האיום מכולם כי כששעמום אמיתי תקף אותי לא רציתי לקום מהמיטה. כולם שעממו אותי. גם החברות שלי. גם הספרים. גם הסדרות. גם השירים. בהתקף שעמום מצאתי עצמי בוהה שעות בקיר לבן. הוא נראה לי כדבר המעניין ביותר באזור. אני מניחה שאתה לא מדבר על התקף שעמום, אלא על תחושה מזדחלת, כמו טעם לוואי. אין פתרון לשעמום. לא פתרון מודע, בכל מקרה. זה רק הזמן שמביא דברים אחרים שמסיטים את הדעת מהאוייב המחליא הזה. אני מאחלת לך בהצלחה בעיסוקיך החדשים- ככל שתהיה עסוק יותר כך השעמום יידחק לפינה. ואולי, באמת, אהבה היא הפתרון היחידי כפי שציינה Le Fay .

לילית3

New member
מה שאת מתארת נשמע יותר כמו

דיכאון קל..חוסר עניין בעולם מסביב..

rizzo

New member
למה

לעשות ספורט במקום השני? הייתי נותנת לו מקום ראשון, אם סקס לא היה כל כך חשוב בעיניי. אהבה וואטאבר מה הקטע עם הבננות? ולילית, אכן, זה היה דיכאון, שהדגש בו היה השעמום. סבלתי מסוגים שונים של דיכאונות- והדיכאון שמבוסס על שעמום הוא זה שדיברתי עליו פה.

avidadon

New member
מהכירי את האיש

אני יודע שהוא לא חובב גדול של ספורט, לכן ניסיתי לדחוף לו את הרעיון בעדינות. ובננות- יש בהם ויטמין B6 שמרחיק מחשבות מלנכוליות ומרומם את מצב הרוח. בדוק!!

גל נעים

New member
אחי היקר,אם אוכל להציע מעט עזרה.

תראה, פרוייד מדבר על כך שדפוס התנהגותו וצורת מחשבתו של אדם היא נגזרת שלימה של "גרסא דינקותא" שלו. ואנחנו אנשים שמקטנות הכניסו בנו במודע ושלא במודע פחדים ומועקות מהמון דברים הסובבים אותנו ביום יום, גם אם אתה לא שם לב, באיזה שהוא מקום עמוק עמוק, עולים הקבצים הללו של דפוסי המידע שגורמים לך למה שנקרא "אי שקט" או "חוסר שלימות פנימית" כי למעשה פנית הפוך מאותו עמוד שדרה שעיצב אותך בתחילה, פרוייד קורא לזה "הפניית עורף לאני המולד", ולמעשה אתה צריך להתמודד עם שדים נפשיים אלה ואחרים, עם משקעים מן העבר, מועקות קשות, פחדים, חששות והכל תודות לבעלי הזקנים הנפלאים שעשו עבודה מושלמת בלעצב אדם שחושש גם בתוך תוכו ובחדרי חדרים. עצתי לך היא שתפתח לך אט אט מודעות עצמית גבוהה ביותר, שאל את עצמך על כל דבר שאתה עושה, איך היתה ההתיחסות המוקדמת שלך אל אותו האובייקט, כמה "דיעות קדומות" או "דיעות מולדות" אתה נושא איתך ביחס אל אותו האובייקט והאם עליך לסרס את אותן הדיעות על מנת לסגל דיעות מתקדמות יותר ומפותחות יותר. כך (לעניות דעתי) תוכל להגיע אל אותו מיצוי של אוסף הדברים שמפריעים לך. (אצלי זה עבד יופי ועדיין עובד). ואם תרצה אני אשמח לדבר איתך טלפונית או להפגש איתך בביתי הקסום.

למעלה