מעט חלב בשאיבה

Noisha

New member
מעט חלב בשאיבה

שלום התחלתי לשאוב לפני חודש בערך כשבני היה בן חודש וחצי כדי להרגיל אותו לבקבוק. מאז השתדלתי לשאוב כמעט כל יום, פעם אחת בבוקר משני הצדדים. עכשיו החלטתי להתחיל להכין סטוקים של חלב קפוא לשלב בו אחזור לעבוד. לא יצא לי לשאוב כמה ימים, ופתאום אתמול והיום ממש ירדה כמות החלב שהצלחתי לשאוב ( אתמול 80 והיום 30! כשלרוב יוצא לי בערך 100-120). האם זה קרה מכיוון שלא שאבתי כמה ימים? אם אקפיד לשאוב כל יום סביר שהכמויות יתאזנו שוב? האם עליי לשאוב יותר מפעם אחת כדי לשוב לכמות הזו? ועוד שאלה, כרגע אני מקפיאה שקיות של 120-130, שזו בדיוק ארוחה בשלב זה. איך אתן ממליצות להקפיא בכדי למנוע בזבוז? תודה תודה

Noisha

New member
שכחתי לציין כמה פרטים...

להשלמת התמונה- אני מניקה הנקה מלאה ללא תוספות, פעם ביום יומיים נותנת מעט חלב שאוב בבקבוק ולעיתים רחוקות ארוחה מלאה. אני שואבת תמיד לאחר ההנקה של הבוקר. שוב תודה...

monique18

New member
מעט חלב

שלום לך לאחר חודש וחצי בערך הגוף ניכנס לאיזון ומייצר חלב בהתאם לדרישת התינוק -מה שלא קורה קודם שהגוף מייצר יותר חלב . השאלה החשובה כאן היא מתי את חוזרת לעבודה? עקרונית ככל ששואבים יותר כך מגדילים את כמות החלב-לא בטוח שאת צריכה כל פעם שאת נותנת בקבוק את צריכה גם לשאוב על מנת למנוע ירידה בכמות החלב לגבי איחסון כדאי להכין גם כמויות קטנות כמו 30-40 מ"ל וכך למנוע ביזבוז אם את חוזרת בגיל 3 חודשים את צריכה להכין סטוק מסויים אך לא לקנות בישביל זה פריזר חדש אל תישכחי שבזמן העבודה תיצתרכי לישאוב -כמובן אם זה אפשרי .אני לא ידעת מה התוכניות שלך לגבי ההמשך (אגב אני אחות מוסמכת ויועצת הנקה בליס)

Noisha

New member
תודה על התשובה

אני יודעת שכמות החלב מתאזנת וזה חלק מביסוס ההנקה, אבל אני מדברת על שינוי בכמות רק בימים האחרונים. אני אמורה לחזור לעבוד עוד חודש וחצי חודשיים. ומה אם לא תהיה לי אופציה לשאוב בעבודה?

monique18

New member
חזרה לעבודה

לגבי כמות חלב ,אם ניראה לך ירידה משמעותית ניתן להגביר גם בשאיבות וגם בתזונה כמו קווקר ,כוסמת ,סומסום(חלווה ,טחינה,זרעי סומסום),עדשים, שקדים,אוכל מבושל והרבה ירקות כתומים .אם לא תוכלי לשאוב בעבודה אז בבוקר תניקי ולאחר מכן תשאבי ואז כשחוזרת כמובן רק הנקה תנסי לדחות אם אפשרי את החזרה .בגיל חצי שנה ילד כבר מתחיל לאכול שתי ארוחות ביום ואז לפני יציאה מניקה ובחזרה.בהצלחה

monique18

New member
חזרה לעבודה

האידאלי זה למצוא מטפלת ליד העבודה ,כך תוכלי לצאת או שיבואו אליך

למעלה