מעטפות יום ראשון

lifre

New member
מעטפות יום ראשון

שלום לכולם יש ברשותי מעטפות היום הראשון משנת 1958 ועד היום לפי דעתי כולם. אני מבקש לדעת אים יש אפשרות לדעת את שוויו? תודה ליאור

® רן

New member
תדפדף קצת אחורה בפורום

היו לא מעט דיונים על מעטפות יום ראשון, קנייתן והחלפתן. אם אני לא טועה, חוץ מכמה יוצאות דופן את רובן ניתן להשיג בסביבות 3 ש"ח לאחת.

תמיר1991

New member
שלום LIFRE!

אוסף מלא של מעטפות יום ראשון מ- 58' ואילך, שווה כמה אלפי שקלים, וניתן למכרו לסוחר, אם זה חסר לו במלאי, לאספנים אחרים ובe-Bay. המעטפות מ- 1958 עד 1986 זולות במיוחד, ושוות עד 3 ש"ח לאחת, וגם זה במקרה הטוב (יש כמה יוצאי דופן, אבל הם מעטים. אם המעטפה היא לגליונית זיכרון המחיר גבוה יותר). מ- 1986 עד אמצע שנות התשעים, עת החל השירות הבולאי להתמסחר, המחירים די גבוהים, ובשנים האחרונות הבולים והמעטפות שווים, בדרך כלל, את ערכם הנקוב בלבד, ולעתים בתוספת פרמיה זעירה. בכדי לקבל מושג ראשוני, תוכל להיכנס לאתר התאחדות הבולאים, ולקבל מושג ראשוני - מחירי המעטפות הם בערך המחיר של בול לא חתום עם שובל. כמובן שכאן יש יוצאים מן הכלל גם כן. קח בחשבון שהמחיר שם הוא המחיר כאשר אתה רוכש את הבול, ולא כאשר אתה מוכר אותו - אז המחירים נמוכים פי 2 בקירוב(בהתחשב בכך שאתה מוכר לחנות בולים, או לאספן דרך איביי). בהצלחה בהמשך! תמיר (אספן בולי ישראל, קנדה וחלל).

® רן

New member
מנצל"ש - הצ'יליאנים מכים שנית

ותיקי הפורום אולי זוכרים את ההרפתקאות שלי עם המטבעות הישראלים שמקורם בצ'ילה. למי שלא, הסיפור בקיצור הוא כזה: מטבעות ה- 5 אג', 10 אג' וחצי שקל שלנו מוטבעים מזה די הרבה שנים במטבעה הממלכתית בסנטיאגו, צ'ילה. באותה מטבעה יש עובד חרוץ, שלפעמים אחרי שעות העבודה משלים הכנסה ע"י כך שהוא מייצר לעצמו קצת הנפקות פרטיות. כמה מטבעות פרי עמלו התגלגלו אלי דרך סוחר טקסטיל צ'יליאני חרוץ שאחרי שעות העבודה משלים הכנסה ע"י מכירת מטבעות לאספנים. בקיצור, צמד הצ'יליאנים הפיקו עוד כמה מטבעות מעניינים. הראשון (משמאל) הוא מטבע של 5 פזו שהוטבע על מטבע 5 אגורות, בעוד שהשני (מימין) נראה כ 5 אגורות על 5 פזו. אני לא יודע מה לחשוב על כל זה. בפעם קודמת רכשתי מהם תמורת סכום סמלי (טוב, לא כל כך סמלי) מטבע אחד, דומה לאלה, כפיצוי ניחומים לעצמי אחרי שמשלוח יקר של מטבעות שקניתי מסוחר מחו"ל אבד בדואר. אני לא יודע כמה כאלה קיימים. מה דעתכם על כל הסיפור?

elcool

New member
מה אני חושב?

דיי מבדר?
אבל מה שווה יותר כמטבע רגיל, חמש פזו, או חמש אגורות?

lomas

New member
שערע הפסו הצ'יליאני היום

הוא 616 פסוס לדולר אחד. אם אני לא טועה 5 פסוס = 3.6 אגורות שלנו היום. מאוריסיו

evilihi

New member
רגע תן לי להבין..

המטבעות שהראית בתמונה - זה טעות או שהם נעשו בכוונה? האם זו טעות כעשו קומבינציה של מטבעות, או שאלה נעשו חתוכים כאלה בכוונה? זה ממש יפה..

powo

New member
רן איפה הם מציאים

את מרכולתם למכירה.בפעם שעברה עודדתי אותך לקנות.ואני מאד מקוה שהחברה האלה לא פותחים קו יצור למטבעות

מעניין מאד

לדעתי, לא כדאי לך להשקיע במטבעות הנ"ל. המצב דומה קצת לסחיטה. אם תקנה את המטבעות, הם ינפיקו עוד מטבעות (אולי כבר אפילו יש להם מלאי) ויימכרו לך ולעוד אספנים כך שהנדירות והמחיר של המטבעות יירדו. אם יש לך קשרים טובים עם הסוחר אולי תצליח לשדל אותו להנפיק לך מס' טעויות מיוחדות: צד אחד 5 אג' והשני 10 אג', ארבע הטבעות של 5 אג' על אותו צד וכו'.

® רן

New member
ניסיתי

ניסיתי לבקש ממנו למכור לי טעויות "רגילות" במטבעות ישראלים - הטבעות כפולות, הטבעות לא ממורכזות, וכו'. עד היום זה לא הצליח - הוא טוען שהאבטחה כבדה ושקשה לו מאוד להשיג כאלה. בכלל, הוא יוצר איתי קשר בערך פעם בשנה או יותר, וכל פעם יש לו בסה"כ מטבע או שניים למכירה. אני מסכים איתך שלא שווה להשקיע במשהו שהוא בצורה כ"כ ברורה מפוברק, ושלא ידוע כמה עוד כאלה יוצרו.

בוסטר1

New member
שאלה מעניינת

אני אישית היתי רוצה לפחות מטבע אחד( כיוון שהארוע פלילי) אבל לא הייתי קונה כוון שאין גבול לטעויות ולפחות באוסף הקטן שלי יש טעויות של הגורל לא ידי אדם ובכול מקרה אם אתה מחליט לקנות לפי דעתי מן ההוגן כשאתה מציג את המטבע הוא צריך הסבר (על מהות העברה ולא להציגה כטעות קלאסית

למעלה