מעז יצא מתוק?

• פותח הנושא ro99
  • פורסם בתאריך

ro99

New member
מעז יצא מתוק?

מאוד מאוד עצוב. אבל אולי יצא מזה בכל זאת משהו אחד טוב.

odedee

New member
אני לא בטוח מה כל כך טוב.

הרצח הזה היה נורא. במצעדי הגאווה שהיו פה מאז היו קבוצות של אנשים שנשאו שלטים למען השגת צדק במקרה הזה - ואני לא בטוח שזה קרה. אני לא מבין איך אפשר היה לקבוע שהרצח הזה הוא לא פשע שנאה.

Noile

New member
ואני לא מצליחה להבין

את כל הקטע של 'PANIC DEFENSE'. למה פאניקה מצדיקה רצח?

ro99

New member
כמובן שאת לא מבינה

זה קטע של הימין הנוצרי ההומופובי באמריקה. אין לך את הכישורים המתאימים בכדי לחשוב בכוון הזה.

סלסרו

New member
מה שמענין /צבוע בכל זה הוא

שאותם ימנים קיצוניים (רחוק מהמיינסטרים הימני) כל הזמן דוגלים בלקיחת אחריות אישית ומתנגדים לטיעונים כגון PMS defense להצדקת פשעים. אבל כשזה מגיע להומואים, פתאום כל האידיאלים האלה מתנדפים להם כלא היו....

ro99

New member
אההה, PMS ורו...

ראו הוזהרתם!

ro99

New member
הקטע ה"טוב" הוא

שכל העניין של gay panic defence נזרק לפח וזה מהווה תקדים חשוב.

TrigATUSA

New member
אני לא רוצה להמעיט מחומרת המעשה

אבל בתור מי שקרא באופן אינטנסיבי על המקרה הזה (שקרה ממש פה בסביבה) אני חייב להודות שהתעוררו בי הרהורים בנושא. למשל - לא הזכירו בשום מקום (עד שבסוף קראתי באיזה מאמר נידח) את העובדה שהנרצחת והרוצחים השתמשו בסמים ביחד, כמה פעמים, ובאופן יותר ספציפי, השתמשו ב Crystal שזה סם שמוציא לגמרי מאיפוס, וגורם לטעויות קשות בשיקול דעת זה עורר בי מחשבות לגבי כמה המידע שאנחנו קוראים בתקשורת מכוון על ידי אינטרסים כאלה ואחרים - במקרה הזה לא כוחות השחור השמרנים אלא דווקא כוחות ה PC המתקדמים - אבל גם לאחרונים יש Agenda וגם להם יש אינטרס לספר לנו רק את הפרטים שנוחים להם הרי זה היה אולי גורם לאנשים אולי לשפוט את הנרצחת על כך שלקחה סמים מסוכנים עם אנשים מפוקפקים וזה לא יסתדר עם התדמית "הנקייה" שמנסים לבנות לה לאחר מותה. בהקשר אחר של "מידע מסונן" קרה עם הרצח של מתיו שפרד, שזיעזע רבים (ואני בתוכם) והפך לסיפור הדגל במאבק לחוקים נגד פשעי שנאה רק שנים מאוחר יותר, ובמקרה, גיליתי שהוא היה HIV Positive,, פרט די משמעותי לדעתי שנעדר לחלוטין מכל הכיסוי של הפרשה

odedee

New member
ברור שהסיקור התקשורתי לא אובייקטיבי

אבל הוא הרי אף פעם לא כזה, אפילו לא בעיתונים או בערוצי החדשות האיכותיים ביותר. לגבי הנקודה שהערת לגביה, הסיפור של הרוצחים האלה הוא הרבה יותר מזה שהם השתמשו ב-crystal. קודם כל, אם אינני טועה הם לא השתמשו בו ביום הרצח אלא כמה ימים קודם, כך שאינני חושב שזה רלוונטי. גם העובדה שההגנה במשפט לא ניסתה להשתמש בנימוק שהם פעלו תחת השפעת הסם אומרת הרבה מאד. הרצח הזה היה מתוכנן. החבר'ה הנחמדים האלה חשדו שגוון היא גבר ביולוגי ותכננו לברר את העניין ולהרוג אותה במידה שהחשדות שלהם יתאמתו. היא לא היתה נקייה וקדושה - היא היתה מסכנה והיא היתה אולי אפילו טיפשה, אבל ברור שזה עדיין לא מקל במאומה את מעשה הרצח. נשגב מבינתי איך הם לא הורשעו ברצח מדרגה ראשונה. לגבי מתיו שפרד - מי שרצחו אותו לא ידעו שהוא HIV+. הם אספו אותו מפאב במטרה לשדוד אותו, לאחר שעלה לרכב הוא התחיל עם הנהג, ומשם זה המשיך לרצח. במקרה זה ההגנה כן ניסתה לטעון שהרוצחים היו תחת השפעת קריסטל. אני באמת לא יודע אם היותו הומו היתה סיבה עיקרית לרצח או שהוא היה נרצח באותה מידה לו היה סטרייט. אני לא חושב שמישהו יודע. לקריאה נוספת

למעלה