מעז יצא מתוק

מעז יצא מתוק ../images/Emo214.gif

אם שאלתם את עצמכם לאן נעלמתי בימים האחרונים, הייתי בבית חולים. לא, לא חליתי בשפעת העופות, ואני גם לא חושב שמישהו בישראל חלה בזה עדיין. מה שכן, חליתי בשפעת יותר קונבינציונלית ושירות הלילה הרפואי שלנו החליט שאני חייב למהר לבי"ח להיבדק. וכך עשיתי, מצוייד בהפנייה של שירות הלילה הרפואי משר"ל פניתי לבי"ח כרמל ושם נבדקתי במיון ולבסוף החליטו לאשפז אותי ליומיים מעקב. יומיים שתיכף אספר לכם מה העלו בחכתם. אבל לפני כן רציתי לספר לכם על חוק חדש ומרגיז שחוקק בישראל ונכנס לתוקף החל מחודש ספטמבר האחרון, החוק הזה קובע שהחל מכניסתו של החוק הזה לתוקף, כל אדם שמופנה למיון שלא ע"י רופאת המשפחה בקופת החולים שלו, מחוייב באגרת השתתפות עצמית. האגרה מתחלקת לשניים: במידה והמטופל מגיע לחדר המיון בין 19:00 ל23:00 עליו לשלם השתתפות עצמית בסך 220 ש"ח. ואילו במידה ואותו מטופל מגיע לחדר המיון לאחר השעה 23:00 ועד 07:00 בבוקר, עליו לשלם אגרת השתתפות עצמית בסך של 135 ש"ח. יש לציין שאת זה שירותי הלילה הרפואיים הפרטיים שעד עכשיו לא היתה כל בעיה עם ההפניה שלהם לחדרי המיון בבתי החולים השונים שאותם כיבדו כל קופות החולים, אינם טורחים בכלל לציין זאת בפני מי שהם מפנים לחדרי המיון. וגם לי הדבר הזה התגלה רק לאחר שהשתחררתי והגעתי לקופת החולים שלי כדי לקבל את ההתחייבות שאמורה לכסות את החיוב שלי לחדר המיון שאליו הופניתי ע"י שירות הלילה הרפואי הפרטי שלנו. העמידו אותי בפני עובדה שעל פי החוק החדש שמוזר שאף אחד לא שמע על חקיקתו ושאף אחד לא טרח ליידע את הציבור בקיומו, לא מגיעה לי אפילו אגורה אחת שחוקה ושאת כל הבדיקות והטיפולים שעברתי בחדר המיון, עלי לממן מכיסי. אוקיי, אז נגיד שלמי שיש את האפשרות לממן זאת מכיסו, זו לא בעיה כזאת גדולה, אבל מה יעשה מי שאין לו את האפשרות לממן זאת מכיסו? האם זה אומר לגביו שאסור לו ללכת לבית חולים מעתה ואילך אפילו שהוא חבר קופת חולים ומשלם דמי חבר? ועוד משהו: מה שווה אם כך שירות לילי רפואי פרטי? אם כל הפנייה שלו לבית חולים כרוך בתשלום בנוסף לתשלום לשירות עצמו? או בקיצור ולעניין: למה תמיד פוגעים בחלשים ובחסרי האמצעים? האם רק בגלל שהכי קל זה לפגוע בהם?
אבל כפי שציינתי בראשית דבריי, אם נתעלם לרגע מהחוק השערורייתי החדש של משרד האוצר, בואו ואספר לכם מה הצלחתי לעשות ביומיים בבי"ח כרמל שם הייתי מאושפז: הצלחתי לשכנע לא פחות מ100 אנשים שיצביעו ביום החירות למפלגת העבודה המחודשת. ואת זה עשיתי בצורה פשוטה, פשוט ניהלנו מין ויכוח פוליטי כזה, שהיה יותר דיון ענייני מאשר ויכוח רגיל, ופשוט שאלתי כל אחד ואחד מהם מה הכי חשוב להם בחיים, אולי תתפלאו, אבל למרבית האנשים מה שחשוב זו הפרנסה, הבריאות, החינוך של ילדיהם וכמובן איכות הסביבה. ארבעת הדברים שמפלגת העבודה המחודשת שמה בראש מעייניה. רוב האנשים רוצים בהעלאת משכורתם, רוב האנשים רוצים בריאות שווה לכל, רוב האנשים רוצים חינוך טוב לילדיהם, וכמובן שרוב האנשים רוצים להנות מאיכות סביבה נקייה ולא מזוהמת. בקיצור רוב האנשים רוצים את מה שמפלגת העבודה המחודשת מציעה, ומכאן הדרך לשכנע אותם להצביע למפלגת העבודה המחודשת בראשות היו"ר הנבחר החדש שלה עמיר פרץ, קצרה מאוד, ותאמינו לי שלא נדרש לי הרבה לאחר שביררתי מה רובם רוצים, כולל אגב כאלה שהתכוונו להצביע לקדימה ולליכוד, כדי לשכנע את מרביתם להצביע למפלגת העבודה המחודשת, זה הרבה יותר פשוט ממה שאתם חושבים לשכנע אנשים להצביע למפלגת העבודה המחודשת, רבים מעוניינים לעשות זאת ומשהו עוצר בעדם, ואותו משהו על פי מה שאני גיליתי, זה העובדות שחסרות להם כדי להשלים את הפאזל, ברגע שנותנים בידם את העובדות, שום דבר כבר לא עוצר בידם ואף אחד כבר לא חושב פעמיים אם להצביע לקדימה, לליכוד או למפלגת העבודה המחודשת. כך שאפשר לאמר בהחלט שבמקרה של האישפוז שלי מעז יצא מתוק. רק חבל שלאחר השחרור התברר לי מה שהתברר לי לגבי החוק החדש, כי אחרת זה יכל להיות מושלם האישפוז הזה.

כן עכשיו אני בריא פחות או יותר

כך קבע לפחות הרופא שהחליט לשחרר אותי הביתה בתנאי שאחזור למעקב.

לא צריך להיכנס לפאניקה ארח

בסוף לא נצא מהבית עם כל היונים שמתעופפות על הגגות. תוכי לעומת זאת זו ציפור סגורה בכלוב שאין שום חשש שהיא תבוא במגע עם עופות נגועים. ומלבד זאת על פי מה שהבנתי מהתוכנית יש עם מי לדבר עם יעקב אחימאיר ששודרה היום בצהריים בגל"צ, זו בכלל מחלה של עופות ורק אנשים שעבדו בצמוד לעופות נגועים נדבקו במחלה. החשש העיקרי על פי מה שהבנתי זה רק אם הנגי ישתדרג ויתחיל לעבור מאדם לאדם כמו שהוא עובר עכשיו מעוף לעוף, אבל הסיכוי שזה יקרה רחוק מאוד מלהתממש.

shirgan

New member
זאת פעם ראשונה שאני שומעת על זה

זה חוק או תקנה? מצאתי באתר של קופת חולים כללית קצת פירוט בכל זאת נשאר כמו בעבר שבמקרים מסוימים יש פטור מתשלום

סיבות הפטורות על פי חוק

זה רק אם רופאת המשפחה שלך מחליטה להפנות אותך לבית חולים. אבל מה יעשה מי שצריך לפנות לבית חולים בשעות שבהם קופת חולים לא עובדת, כמו למשל באישון לילה? הרי עד כה הפנייה של שירות משר"ל (שירות רפואי לילי) היתה מכובדת ע"י כל קופות החולים, ואילו בעקבות החוק השערורייתי החדש הפנייה כזאת כרוכה בתשלום וזאת בנוסף לדמי המנוי והתשלום לרופא התורן שבא שבודק ומפנה אותך לחדר המיון. כך שלדעתי מדובר בשערורייה של ממש ואין לייחס לחוק הזה דבר של מה בכך, שכן מדובר כאן בעניין של חיים או מוות.

shirgan

New member
../images/Emo140.gif אתה כזה מתוק מגיעה לך נשיקה

תוך כדי שאתה מאושפז וחולה, להשקיע זמן בלשכנע אנשים להצביע עבודה.. אתה פשוט מלאך -

תודה! אבל זה יצא כך

אני לא תכננתי את זה. את מכירה את האימרה שכל דבר קורה מסיבה מסויימת? אז זהו שעכשיו אחרי האישפוז הפתאומי הזה, אני מתחיל להאמין שבאמת כל דבר קורה מסיבה מסויימת.

למעלה