מעז יצא מר!

אורז

New member
מעז יצא מר!

כמה אנשים בארץ מכירים ומבינים את הביטוי "להכניס למישהו עז"? אני מכיר את הביטוי במשמעות אחרת בכלל, שבא מהסיפור על אחד שטען שהבית שלו קטן מידי, אז הכניסו לו לבית המון המון דברים ובסוף אפילו עז וכשהוציאו לו את העז, פתאום הבית נראה לו גדול בחזרה. כלומר המשמעות של להכניס עז, היא להכניס משהו מיותר, משהו שלא במקומו. מעבר לזה, הסרט הוא יותר מידי הסברתי ולכן משעמם. לא הייתי קוטל ככה אם לא חשבתי שמקאן מסוגלים ליותר.

larry_sanders

New member
מה עוד שהביטוי הוא "הכניסו לו עז" -

ולא "נפלה עליך עז". אבל כרגיל במק'אן... צריך להעיף מהר בריפים - אז לוקחים משפט ומוציאים סרטי "המחשה": "חמש ושישה אפסים" - מראים מישהו עם חמש ואיתו שישה אפסים. "כשהרעב הקטן מציק" - מראים רעב קטן מציק. "המורדים בפז" - מראים מתדלקים שקוראים להם מורדים. "מלא לי טנק" - מראים טנק. קצת מיצה את עצמו, לא?

tolola1

New member
לידיעתכם....

המשמעות בפרסומת ל"עז", נגזרת מהמילה, "איזה...". לדוג' מהפרסומת: האישה אומרת: "ממי תביא איזה...." "ויש איזה...." (אם דגש על האיזה) ומכאן בעצם הביטוי "שבמהלך היום נופלים עליך כל מיני איזהים".... ולא מה שכולנו חשבנו המילה = עז. למרות ואולי שגם לזה יש ביטוי שלא ידעתי. בכל אופן זה מה שהבנתי מהפרסומת.(שאגב לא כ"כ אהבתי).

ניתוח מעניין ../images/Emo22.gif

אבל הסתכלתי שוב בפרסומת והם לא אומרים על כל מטלה "איזה", האשה רק מבקשת "איזה משהו מתוק". בכל אופן, לא נראה לי שהם חשבו על מה שכתבת, אלא אם זה בא מתוך מידע ישיר שיש לך מהמעורבים בסרט?

tolola1

New member
לא, אין לי מידע ישיר אבל....

מסיעור מוחות בין כל מיני מכרים, התברר לי שהם חושבים בדיוק אותו הדבר. אבל שוב, יכול מאוד להיות שאני טועה (ואז זה לא יהיה טוב:)

mesa

New member
ושכחת גם את...

לכולנו בראש יש סנפרוסט רוצים להיפטר מהטייארים? (רואים מישהו מנסה להיפטרמטאייר של רכב, פרסומת להרזייה) רוצים להוריד מוסיקה (רואים מישהו מוריד נגן אקורדיון מהטיילת והלך איתו ברגל - פרסומת לנגן mp3 מתנה) בקיצור, אתה צודק, נמאס מההשלכות המילוליות של מ'קאן

חן טי

New member
לפחות הם לא אלדרחומסקי

יש הרגשה שקשר זהו בית חרושת לפרסומ, כמו שטוענים רוב העובדים שם (מכל המחלקות!) והפרסומות שלהם דיי בינוניות כמו שציינתם, אך אם תבדקו את אדלר חומסקי, עם הקריאייטיב שניתן לחברת חשמל, הנראה כאילו נלקח ההומור שבו ממשרד רואי חשבון, אז אולי מדובר על בינוניות כללית בין חמשת הגדולים. התקציבים הגיעו כתוצאה מקשרים פוליטים, המשרד נבחן לפי חושקם אשל אותם קשרים, ולא הקריאייטיב, שביעות רצון הלקוח הסופי, או נתחי שוק, אז למה להתאמץ? רוצים קריאייטיב? לכו לזרמון או סמסונוב או אפילו ליניאל שלאחרונה עובדים יפה. יש לי הרגשה כאילו הסבב הקיים של הקופיים בין משרדי הפרסום דורש ריענון רציני, ושסף איכות הקריאייטיב שמציעים ללקוח צריך לעלות מספר דרגות מעל, אך זה בהחלט צריך להיות תפקידו של הלקוח לדרוש זאת!

MaleMan

New member
שוב אדלר?

הרי מדובר כאן בעוד "נפילה" של McCann, שבהמשך ישיר לסרטון התמוהה של "יקבי כרמל" מציגים קריאטיב ברמה לא ראויה לשם המכובד. לצערי הקמפיין הנוכחי משתלב יפה בדוגמאות שהובאו כאן ע"י larry_sanders, ולא מצביעים כלל על חשיבה יצירתית. ככה זה שיש לך 4 שעות לכל בריף...

gal

New member
פרסומת דבילית (עזים)

וגם נמאס מהפרצוף של מה שמו....מהתכנית ההיא.... YELLOW באמת צריך משהו יותר מעניין (כמו הרשת עצמה).

חן טי

New member
לא סתרת אותי ולא הוספת דבר

איזו סיבה יש לך לכתוב נושא אם אינו קשור להודעה ומדוע לרשום הודעה אם אין לה ערך מוסף למה שנאמר כבר?

MaleMan

New member
הכותרת אומרת הכל

חשבתי שכבר מיצינו את נושא אדלר-חומסקי כבר מזמן, ואני לא מבין איך אתה מקשר לשרשור הזה את המחשבות שלך בעניין הדרכים שאדלר משיגים תקציבים. לא לעניין. חחחחחחחחחחחג שמח!

חן טי

New member
כשאין לך מה לומר..

אלדר, גיתם, קשר, שלמור: זה קיים אצל כולם, אדלר הייתה רק דוגמה קיצונית למצב. ואם אתה לא מבין את הקישור אז קרא את התוכן מחדש, ושוב, אם באמת אין לך מה לומר, אל תאמר את זה כאן.

דף הבית

New member
אז בוא אני אגיד לך משהו חן טי

אין לך מושג. פשוטו כמשמעו. "איכות הקריאייטיב שמציעים ללקוח צריך לעלות מספר דרגות מעל, אך זה בהחלט צריך להיות תפקידו של הלקוח לדרוש זאת!" (חן טי, 11.4, 12:31) תגיד, מתי בפעם האחרונה הצעת ללקוח רעיון לסרט? מתי בפעם האחרונה הצעת רעיון טוב לסרט? מתי קרה לך, באופן אישי, שהיה לך תסריט בנזונה ביד (תסלח לי על המילה תסריט -זו גם יכולה להיות מודעה בת זונה) והלקוח לא אישר את זה כי זה היה קריאטיבי וכל מה שהוא רוצה זה למכור (מיתון... חגים.. תגדיל ת'לוגו ותרשום בגדול הנחת ע - נ - ק). זה שבאופן כללי לא מצליחים למכור פה רעיונות טובים ללקוח זו בהחלט הבעייה הרצינית ביותר של משרדי הפרסום בארץ אבל אין לזה שמץ קשר לאיכות של הקריאייטיב שמציגים ללקוח, ואם לא ניסית למכור פעם קריאייטיב טוב ללקוח, ונכשלת, אז חביבי לא תבין את זה לעולם. ואם לא תבין את זה עדיף שלא תקשקש. הערות, מישהו?

חן טי

New member
דף הבית, אין ביננו ויכוח...

זו בהחלט אחריות של הלקוח, כמו שציינתי! הלקוח יכול אכן לקבל מספר תסריטים ברמות קריאייטיב שונות ועלול להחליט על הפחות קריאטיבית בגלל שאין לו אומץ להתמודד עם תפיסות פרימיטיביות של בעלי מניות, היכולים מחר לא לאשר לו תקציבי שיווק לפני בדיקת התסריטים, או סתם סתם בגלל שאיננו מבין את החיבור בין התסריטים לערכי המותג והוא אכן בעל ראייה ארוכת טווח של שבועיים... כמו כן, על הלקוח גם לדעת לומר למשרד הפרסום שלמרות הדדליין הצפוף הם צריכים לעשות חשיבה מחודשת כי כל מה שהועלה עד כה לא קריאטיבי מספיק ולהבהיר שברמת קריאטיביות נמוכה לא יועלה הקמפיין בכלל. אגב, אני מדבר מצד הלקוח.

אנדי54

New member
שתי ציפורים בעז אחת

מי מכם שהקשיב היטב לפרסומת הזו, שם בוודאי לב לעובדה שהחלב אינו סתם 'חלב', כי אם 'חלב יוטבתה'.. מעניין איך התחלק נטל התשלום בין שתי המפרסמות (פז ויוטבתה) עבור ההפקה וזמן האוויר..

למעלה