מעוניינת בדעתכם

מעוניינת בדעתכם

במקום העבודה הנוכחי שלי (נתב"ג) אנחנו מקבלים תלושים בהם אנחנו קונים לעצמנו את הארוחות במסעדות ובמזנונים השונים בשדה. אני נוהגת לקנות לי פרישייק לעיתים קרובות ובגלל שאני אלרגית לחלב שמחתי לגלות שבדוכן השייקים יש חלב סויה. אז מה הבעיה? משום מה רוב המוכרות מגיבות בצורה מאוד לא נעימה כשאני מזמינה שייק על בסיס סויה, החל מפרצופים מבועתים/מזועזעים עד השאלה "את רצינית?!" "למה?!" וכדומה. חברה שלי חושבת שאני מגזימה ואני צריכה להתעלם, לי זה די צורם באופן אישי כי אני לא חושבת שזה לעניין התגובה הזאת. אם נראה להן מוזר שאני שותה שייק עם חלב סויה ולא רגיל ולא ברור להן למה, הן יכולות לחכות עד שאני אלך ולרכל בינהן על הבחורה המוזרה ששותה סויה, אבל הפרצופים המזועזעים והשאלות האלו - מה זה עניינן? זה גרם לי לתהות האם הן מגיבות ככה במקרה שמישהו מבקש שילוב לא שגרתי לדעתן של פירות. מה דעתכם? אני מגזימה או שהן מגזימות? ואיך לדעתכם אני צריכה לענות להן בפעם הבאה?

הן מגזימות

תזכירי לי לבוא איתך לשם, אני מבטיחה לך שאחכ אף אחד לא יעשה לך פרצוף

../images/Emo13.gif

את תלמדי אותן שירותיות מהי? סומכת עלייך. דווקא בגלל שאני הייתי שם צורם לי הקטע הזה, זו לא התנהגות למי שנותן שירות...

את בתכלס צודקת

הן לא צריכות להתנהג ככה, הן מוכרות מוצר, שיעמדו מאחוריו.

לא בדיוק מה שהתכוונתי אליו...

מה שאת אומרת נכון, אבל התכוונתי לזה שהתגובות המגעילות שלהן לא משקפות אדיבות שנדרשת ממי שנותן שירות. מזכיר לי מלצרית שכששאלתי אותה אם היא יודעת אם הפסיקו למכור משקה מסויים או שסתם יש מחסור זמני, היא אמרה לי שלדעתה הפסיקו למכור אותו כי הוא מגעיל. אז לדעתה המשקה הזה מגעיל אבל זה לא ממש שירותי להגיד את זה ללקוחה שמזמינה אותו, הלא כך? אותו הדבר איתן - אז הן חושבות את מה שחושבות על הסויה, שישמרו את זה לעצמן.

articulate

New member
לי זה לא מפריע...

גם אני בתקופות מסוימות מעדיפה סויה על פני חלב רגיל (כשהאלרגיות שלי יוצאות משליטה) ואני מכירה את פרצופי ההלם
הסיבה פשוטה: רוב האנשים לא יודעים שלחלב סויה טוב (של אלפרו, למשל) יש טעם מצוין. כי חלב סויה לא טוב זה באמת דבר ממש דוחה. אז בד"כ אני בודקת איזה חלב סויה יש ואז מחליטה, ואם עדיין עושים לי פרצופים, אני מציעה שלוק. בקיצור, לדעתי אל תקחי קשה. שטויות.

הסוגיה כאן היא אחרת

האם ההתנהגות של אותן מוכרות נראית לך לעניין? זה לא חדש לי ונתקלתי בזה גם עם קולגות שלי בתקופה שמלצרתי, שמתי שלאנשים היו בקשות חריגות שנראו להם מוזרות הם הגיבו בצורה דומה, אם כי לרוב לא בפני הלקוח וזה מה שצורם לי - אז הלקוח, במקרה הזה אני, הזמין משהו לא שגרתי, למה התגובה הלא שירותית הזאת?

articulate

New member
כן ולא.

זה מאוד תלוי בצורת התגובה. אם זה נאמר מתוך איזו אחווה, זה דבר אחד. אם את מקבלת את ההרגשה שהן חושבות שאת סתומה ולא מבינה מה ביקשת - זה דבר אחר. לי כנראה קשה להתחבר למה שאת אומרת כי אצלי בעבודה זו תגובה לגיטימית. אני לא נוטה לשקר ללקוחות, למשל, כששואלים אותי על ספר מסוים. אם שנאתי אותי, אני אודה בזה. לא בבוטות, לא בצורה מגעילה ולא בצורה שתגרום ללקוח להבין שאני חושבת שזו בחירה אידיוטית ומגעילה ושיש לו טעם נוראי, אבל בהחלט לא אגיד "שיואו, אין, זה כאילו הספר הכי מהמם שקראתי בחיים שלי" על משהו שלא הייתי מחזיקה בבית אפילו כדי לישר רגל של שולחן
מצד שני, מקובל עליי שיש הבדל מהותי בין למכור קפה לבין למכור ספר, כך שאולי אני סתם משליכה שלא במקום.

articulate

New member
שנאתי אותו, לא אותי..

אם כי גם לשנוא אותי זה משהו שקורה לי בימים מסוימים

אבל המצב כאן שונה

לא שאלתי אותן על חלב סויה אלא פשוט ביקשתי, זה כמו שמישהו יגיע אלייך לקופה עם ספר שבחר ואני מניחה שלא תגידי כלום ופשוט תחייבי אותו ותגידי לו להתחדש. אם הוא יבקש המלצה, אז כמו שאמרת תגידי את זה בצורה מעודנת, כמו שבתקופה שמלצרתי שאלו אותי על מנות מסויימות שלא היו להיט והתגובה שלי הייתה המלצה על מנה אחרת שיותר טעימה לדעתי. הבעיה איתן זה שלא שאלתי לדעתן, ביקשתי שייק על סויה לדעתי הן צריכות להכין לי שייק על סויה בלי הערות מיותרות או פרצופים. הייתה פעם שביקשתי המלצה לשייק על מים (לפני שידעתי שיש להם חלב סויה) והמוכרת שאלה אותי למה דווקא מים ולא תפוזים או חלב, ואפילו שלדעתי גם השאלה הזאת הייתה מיותרת סך הכל אני מבינה שזה נבע מהרצון שלה להמליץ לי על שילוב טעים ולכן קיבלתי את זה בהבנה. לעומת זאת, כשהתגובה היא מבט מבועת שבא בתוספת "למה?!", אני חושבת שזה חוצפה. אני לא חושבת שמישהו מעובדי חברות הכבלים יגיב ככה כשלקוח יתקשר ויבקש שיוסיפו לו לחבילה ערוצי פורנו (אני מקווה לפחות), אפילו שזה מגעיל זו זכותו המלאה של הלקוח לבקש את זה...

articulate

New member
אין ספק שיש הבדל,

וכמו שאת אומרת, ההבדל העיקרי הוא הכוונה. בד"כ לא אגיד כלום ללקוח שכבר בחר והחליט, אלא אם דיברנו כבר קודם ונדמה לי שהוא ממש יסבול מהבחירה שלו, בהסתמך על מה שהוא אמר לי. במקרה כזה, יכול להיות שאגיד משהו, אבל המטרה היא באמת לעזור ללקוח לצאת עם משהו שישמח אותו ושמתאים לו (ובמקרה שלך, שיהיה טעים בלי להרוג אותו
) ולא סתם לרדת על הבחירה שלו כי היא לא מתאימה לי. בכלל, אם הייתי ממליצה רק על מה שאני אוהבת, המון אנשים היו סובלים מאוד ומקללים אותי

אוריטק

New member
לדעתי הבעיה היא בהבנת ההומור שלהם

אני בטוח שלא היתה להם שום מטרה לפגוע והכל היה בהומור שאת פשוט לא הבנת...

הומור?

אולי לא הייתה להן מטרה לפגוע אבל מה מביע הומור במבט מבועת ובשאלה בטון מזועזע "את רצינית?!" "למה?!" האם להבין מדבריך שאתה רואה לנכון שילוב "הומור" שכזה אצל נציג שירות? אני חושבת שגם במקרים שזה נעשה בהומור זה פסול, כי אתה לא יכול לדעת מי נמצא מולך ואיך הוא יקבל את זה (אם כי במקרה הזה אין לי ספק שממש לא מדובר בהומור). אגב, הניק שלך לא מוכר לי אז ברוך הבא

haych

New member
ברור שהן מגזימות

זה לא שירותי ויותר מזה-זה לא מנומס. אבל את ממש לא צריכה להשקיע בזה את המחשבה שלך, הרבה אנשים לא יודעים לקבל את מה שבעיניהם נחשב לחריג. לדעתי את צריכה להתעלות על עצמך ולא לענות להן, כי זה פשוט לא שווה את זה!! זה לא נאמר מתוך רוע, אלא טפשות וחוסר טאקט.

למעלה