מעוניין לשתף את כולכם!!

אנוש1930

New member
מעוניין לשתף את כולכם!!

שלא כבשנים קודמות, ביום כיפור השנה הייתי מרותק ל"סדר העבודה" שבתפילת מוסף בשחרית. בד"כ כשהיינו מגיעים לחלק הזה שבתפילה חשתי עייפות ובד"כ הייתי נרדם, אך הפעם, בעקבות הכתבה של דב אלבויים בערב יום הכיפורים בערוץ הראשון, שם הובהרה לי המשמעות המקורית של המילה "כיפור", זקפתי אזניים, וזה התחיל לרתק אותי. וכאמור, הייתי ממוקד ב"סדר העבודה" של תפילת המוסף בשחרית יום כיפור זה מתחילתה ועד סופה. המושג "כיפור" זה לנקות בשפה האכדית או השומרית. אנחנו באים או יותר נכון הכהן הגדול בא לנקות את הקודש. לראשונה מסתבר לי שהכהן הגדול מנקה את הקודש, את המזבח, למרות שזה כבר כתוב אלפי שנים שם. זה מאוד ריתק אותי. אני כל הזמן בדיעה שהכהן הגדול מנקה את חטאי עם ישראל. אמנם, הוא מנקה את חטאי עם ישראל, אבל לפני זה או בעת ובעונה אחת מכפר על הקודש ועל חטאי עם ישראל. "וכיפר על הקודש מטומאות בני ישראל ומפשעיהם לכל חטאותם, וכן יעשה לאוהל מועד השוכן איתם בתוך טומאתם. ... וכיפר בעדו ובעד ביתו וובעד כל קהל ישראל." והלאה " ועיזה עליו (על המזבח) מן הדם באצבעו 7 פעמים וטיהרו וקידשו מטומאות בני ישראל". (פרשת ויקרא -אחרי מות). מה פירוש "אתה מכפר על הקודש"? הקודש הוא קודש! אתה מכפר על משהו שהוא קדוש מטבעו ועטוף בקדושה מתמדת? במשך השנה נשאבים לתוך בית המקדש חטאי עם ישראל בהמוניו, מעין לכלוך מסרי שנדבק אל קירות הבית ומה שיש בתוכו, ויש לנקות את הבית ואת תכנ, וצריך חומרי ניקוי חזקים בכדי לנקות את כל הלכלוך הכבד הזה. נקיון טוטאלי לקראת השנה החדשה כדי לאפשר שנה חדשה. מעין בריאה של חיים חדשים. מהו האמצעי שבאמצעותו ניתן לכפר על הקודש? הדם! הדם של הקורבנות הוא המכפר על הקודש. הכהן הגדול מתיז את דם הקורבנות אל קרנות המזבח ואל הפרוכת תוך 7 ספירות והזכרת השם המפורש. זהו טקס מרשים ומלא יראת כבוד. מה משמעות הכפרה באמצעות הדם? הדם הוא יסוד החיים "לא תאכלו את הדם, כי הדם הוא הנפש". החטא הוא חציית בין הקווים, בין הטוב והרע. השתלטות הרוע פירושו השחתת החיים. חיטוי באמצעות כוח החיים שהוא הדם, מציב את התמרור "עצור למען המשך קיומם של החיים. מה זה אומר לי כיהודי וכאדם יום הכיפורים וסדר העבודהביום הכיפורים בית המקדש? יום הכיפורים שהוא יחודי בעם היהודי, מציב את נקיון הכפיים והערכים המוסרים של התרבות היהודת שמקורם בדת, בראש סולם העדיפויות. הרחובות הריקים, בתי הכנסת ההומים מאדם, והשתלטות האופניים על הכבישים מוכיחים זאת. אשמח לתגובות!

למעלה