מעוניין לשמוע את דעתכם

hetzbh

New member
מעוניין לשמוע את דעתכם

אשמח לשמוע את דעתכם על השאלה הבאה שנשאלתי.
אם ניקח דיסק קשיח SAS מאוד פופולרי של 300 ג'יגה במהירות 10K (או 15K - לא חשוב כרגע) ונשווה אותו לכונן SSD פשוט (לא Enterprise) כמו EVO 850 של סמסונג בגודל חצי טרה.
נכון, מבחינת SAS, יש יותר ערוצי קריאה/כתיבה לדיסק מאשר ל-SATA, אבל מצד שני, ה-EVO קורא/כותב במהירות של לפחות פי 2 מהכונן המכני. נכון, כונן מכני יחזיק הרבה יותר זמן מעמד מכונן SSD (באותם עומסים תיאורתיים), אבל האחריות עליהם היא זהה, כלומר תוך 24 שעות יש לי כונן חלופי במשך 3 או 5 שנים (תלוי בדגם).
מבחינת מחיר - ה-SSD עולה חצי (בערך) מהכונן המכני מבוסס ה-SAS ומבחינת IOPS ה-SSD הפשוט בועט בכל דיסק מכני קיים.
אז.. למה חברות מתעקשות על ה-SAS המכני? (נעזוב כרגע NL-SAS או דיסקים יותר גדולים)

DuuGi

New member
יש תשובה ברורה לזה.

לא הכנסת את שני הפרמטרים הכי חשובים.
1. דיסק SSD פשוט מוגבל משמעותיתי באורך החיים שלו בכתיבה מרובה.
2. לא ציינת אם מדובר בחיבור פיזי לשרת או במערך סטורג' יעודי.
במערכי סטרג' יש הרבה יותר פרמטרים מעבר לדיסק עצמו כגון טירינג, יכולות כתיבה בו זמנית למספר רב של דיסקים וכו'
אתה עצמך דיברת לא מזמן על מערכות all SSD array ואתה יודע שהם עושים שם מניפולציות של inline dedup and compression על מנת להאריך את חיי הSSD.
&nbsp
בקיצור אם מדובר בחיבור דיסק למכונה ולא למערך סטורג' הטיעון של נכון.
&nbsp

hetzbh

New member
תראה

לגבי סעיף 1 - אכן, כמות הכתיבה יותר קטנה (אם כי בממוצע אני מתקשה למצוא סיטואציות שחברה כותבת על דיסק חצי טרה כל יום או אפילו חצי מכך - ואני מדבר על Per Disk), אבל מה שאני מדבר זה בעצם לגלגל את זה בחזרה ליצרן, כלומר אם הדיסק מתקלקל עקב כתיבה מוגברת, להשתמש באחריות ולקבל חלופי במקומו.
&nbsp
לגבי סטורג' יעודי - במקרה כזה אין שום אפשרות (במיוחד אם מדובר ביצרן שגם מוכר לך יחד עם הקופסא את הדיסקים) להכניס דיסקים "זרים".
&nbsp
לגבי מניפולציות של יצרנים - היום כבר אין ממש צורך בכך כשמדברים על כוננים כמו ה-850 פרו של סמסונג לדוגמא (בדוגמא שנתתי לעיל לא התייחסתי לגירסת פרו). גם אם תכתוב עליו לדוגמא 100 ג'יגה ליום, הוא יחזיק 27 שנה, כך שסביר להניח שיזרקו את הדיסק הרבה לפני שאורך החיים שלו יסתיים.

F00D Is G00D

New member
האם המחיר באמת חצי?

אני לא מכיר אף חברת סטורג' שמתמחרת את ה SSD יותר זול מהספינדלים.
&nbsp
זה שאתה משווה מה שאתה ייכול לקנות בשוק החופשי, לא אומר שזה האופציות שעמודות מול הלקוח שכבול אל ייצרן
למשל כמו שציינת בעצמך, הדיסק שהשווית הוא לא enterprise אז חלק מייצרניות הסטוג' לא יכניסו אותו בכלל למערכת שלהם.וכנראה גם לא ישתלם להם לתת לך את אותה אחריות/חבילת שירות באותו במחיר בשביל דיסק שכנראה ימות מהר יותר יחסית לדיסקים אחרים.

hetzbh

New member
תלוי

חברות סטורג' - אם אתה מדבר על NetApp/EMC/היטאצ'י וכו' - הן דופקות חתיכת Markup רציני כשהן מוכרות דיסק.
&nbsp
בשוק החופשי לעומת זאת, סמסונג רק בשבוע האחרון חתכה ב-10% מחירים ולפני חודש וחצי היא חתכה בעוד 15% (הם עוברים ל-3D NAND, ה-850 פרו שלהם בגירסאות 512 ג'יגה ו-1 טרה הם 3D NAND, הם חזרו ל-40 ננומטר והאמינות היא כמו של SLC, אז הם נותנים אחריות של 5 שנים ו-DWPD חבל"ז).
&nbsp
כמובן שכל חברה שמעדיפה לכבול את עצמה ליצרן סטורג' - יש לזה מחיר די גבוה, וזו החלטה שלה, אבל די משעשע לראות את אותן חברות קופצות לענן כמו AZURE או אמזון או גוגל שמשתמשות .. בדיסק ה-SSD שיש לי במחשב הנייד.

lilimeshi

New member
אני אישית

בשנה-שנתיים האחרונות
מוציא שרתים עם כונני EVO 840 ו 850 בלפחות 70-100 שרתים בתצורות של RAID 5/10 בעיקר ולא לוקח SAS או SSD Enterprise וזה עובד מעולה!
וכפי שנאמר לא דואג מאמינות כי כולם במערכי RAID מנוטרים וניתן להחליף במקרה בעיה, וגם ככה השרתים מתחלפים קומפלט בין3-5 שנים אז ההרדיסק לא מספיק אפילו "להתעייף"
ועוד לא התחלתי לדבר על הNVME שעובדים שזה עולם אחר, שזה גם לא מוצר בשנה-שנתיים האחרונות
מוציא שרתים כונני EVO 840 ו 850 בלפחות 70-100 שרתים בתצורות של RAID 5/10 בעיקר ולא לוקח SAS או SSD Enterprise וזה עובד מעולה!
וכפי שנאמר לא דואג מאמינות כי כולם במערכי RAID וניתן להחליף במקרה בעיה, וגם ככה השרתים מתחלפים קומפלט בין3-5 שנים אז ההרדיסק לא מספיק אפילו "להתעייף"
ועוד לא התחלתי לדבר על הNVME שעובדים עוד יותר יפה!
&nbsp
לגבי STORAGE, המקרה היחיד שהצלחתי לשים כוננים זרים היה במערך אחסון של IOMEGA
&nbsp
לגבי STORAGE, המקרה היחיד שהצלחתי לשים כוננים זרים היה במערך אחסון של IOMEGA\LENOVO ששמתי שם 4 יחידות EVO של טרה ועובד יפה מאוד. אבל באחרים (ניסיתי EMC\NETAPP\CTERA ) המכשירים "דחו את השתל"

hetzbh

New member
צריך לעדכן אותם

יש FIX חדש שיצא אליהם לפני יומיים. לצערי את ה-FIX צריך לעשות דרך מכונת Windows (כי מה לעשות, בסמסונג יד ימין לא יודעת מה יד שמאל עושה).

lilimeshi

New member
דהיינו

אני חייב לפרק דיסק דיסק מהרייד, לשדרג במכונת windows רגילה ולהחזיר לרייד לריסינק?

hetzbh

New member
אני רואה שיש כבר פתרון לינוקסי

יש להם תוכנה ללינוקס מה-Section של סרבר. הנה לינק לרדיט בנושא:
http://www.reddit.com/r/linux/comments/2nrwu9/updating_samsung_evo_840_ssd_firmware_from_linux/
&nbsp
תכל'ס אינני יודע איזו מערכת אתה מריץ על השרת עם הדיסקים (ואם אתה משתמש בכרטיס RAID שחושף רק את ה-RAID ולא כל כונן בנפרד), אבל השיטה הכי פשוטה ומומלצת שאני יכול להמליץ זה להשבית את המכונה לאיזו חצי שעה, ולשדרג קושחה פר דיסק.

kitt

New member
משום מה התוכנה של Samsung אומרת שאני על הגירסה האחרונה למרות

שאני לא :(

lilimeshi

New member
יש מצב שהכונן שלך נרכש לאחר גילוי התקלה?

ואז הוא כבר עם הפיקס?

kitt

New member
אני על חלונות ועפ"י המאמר אני לא על הFirmware האחרון, מה גם

שהמאמר מלפני 4 ימים, גם אם קניתי הבוקר את הדיסק (והוא ממש לא מהבוקר) אז לא נראה לי שהוא יהיה עם ה Firmware המדובר.

F00D Is G00D

New member
מממ

למה כל משפט חוזר פעמיים ?
&nbsp
אכן היצרנים השונים דוחפים firmware מותאם אישית ודוחים כל דבר שאין להם דריבר ספציפי בשבילו.
אם יש לך כונן מאותו דגם אתה תוכל להשתמש בו, אבל לפני כן כנראה תצטרך לדחוף לו את ה customized firmware .
&nbsp
אני אגב מסכים / לא מסכים עם הגישה של לדחוף דיסקים ברמה ביתית, אבל אז יש לי גם את השאלה. למה לא להשתמש בחומרה של דסקטופ במקום שרת? אתה גם ככה מחליף אותו כל 3 שנים, יש לך vmotion... מה אכפת לך להשתמש בחומרה של PC ?

lilimeshi

New member
כמו שאמרת

הכל חוזר פעמיים
אתה מסכים ולא מסכים :)
זה לא שחור ולבן. כי חומרת pc לא יציבה כמו חומרת שרת (עובדתית, מעשית, בפועל, בשטח, במציאות) . ספקי כח, זיכרונות ecc, לוחות אם, קירור וכך הלאה.
אבל לעומת זאת דיסק קשיח evo pro כזה הוא אמנם חומרה ביתית אבל ברמה (לדעתי) שלא נופלת מדיסק "עסקי"

למעלה