שכחת לציין את מומחיותך בג'ו ג'יטסו
הייתי חושב פעמיים לפני שהייתי מתחיל איתך
ובנימה קצת יותר רצינית. אני מבין, מכיר ומוקיר את מומחיותך בנושא. אולי לא היה נכון מצדי לזלזל בידיעותיך ובנסיונך. אבל עדיין אני עומד מאחורי עמדתי שה"אמת" שאתה מדבר עליה היא האמת שלך. הנסיון שלך ואולי של עוד כמה אנשים. אבל לבוא ולהכפיש את כל המסוקים החשמליים, זה כבר יומרני
מצדך, אתה לא חושב? בדיוק כמו שתיארו פה בהמשך השירשור, מסוק חשמלי קטן הוא התחלה
מצויינת עבור אנשים מסויימים, וההתחלה פחות טובה עבור אחרים. אני מבין איך ממרום נסיונך LAMA הוא צעצוע. בשביל רבים, רבים מאוד, אחרים, ה LAMA הוא
הפתרון ללימוד ראשוני הן בלי מדריך, והן להטסה בבית, כי זה תמיד כיף ונוח כשמזג האוויר לא מאפשר להטיס בחוץ (ואני מכיר אנשים שגם אחרי שהתקדמו מהטירקס (החשמלי הארור) שלהם עדיין נהנים לחזור לפעמים לצעצוע הזה). להגיד שזו לא דרך ללמוד זו גם יומרנות וגם טעות לדעתי. ופה אתה יכול סתם לא להסכים אם בא לך. נכון שזה מסוק סלחן, פשוט להטסה וביצועי ה 3D שלו לא מרשימים כל כך, אבל בכל הנוגע ללימוד אוריינטציה ושליטה בסטיקים, המסוק הזה הוא מעולה. למה אתה חייב שיהיה לך מסוק CP שיברח לך כל רגע וילחיץ אותך כשאתה רק מתחיל ללמוד? למה זה לא יכול להיות השלב הבא? שוב, אני מבין שקשה לך אחרי כל כך הרבה שנים של הטסה להסתכל על העניין בעיניים של מתחיל גמור. אבל ככה זה. לאנשים כמוני, נושקים ל 30, שעובדים 12 שעות ביום, אין זמן או חשק להתחיל לחפש מדריך, לקנות ציוד באלפי שקלים, לצאת להיפגש עם המדריך להטסות בסופ"שים. אני בא הביתה מחבר את הסוללה וטס בכיף שלי בשמיניות בסלון. כל ערב חצי שעה. מה רע? אני צריך לחכות לסופ"שים בשביל להתאמן? לא. אני צריך לחכות שתתחלף עונה כי יש רוח וגשם בחוץ? גם לא. יש אנשים שנהנים לפעמים לחזור לסימולטור סתם בשביל לשחק או כי מזג האוויר לא מאפשר הטסה בחוץ. אני מטיס מסוק אמיתי! מה יותר טוב מזה? יש מספיק שיטות לימוד בשביל כולם.
אין שיטה אחת נכונה. וזה צריך להיות ברור למתחילים. מה שטוב לאחד לא חייב להיות טוב לאחר. אז בבקשה מספיק לזלזל ומספיק להפחיד פה אנשים שהם חייבים ללמוד בשיטה מסויימת אחרת מי יודע מה יצא מהם. הם עוד עלולים לא להגיע 3D MASTER. או לקחת נגיד רק מקום שני.