מעוניין לקנות מסוק

JeLyFisH

New member
מעוניין לקנות מסוק

אני מעוניין לקנות מסוק למתחילים על מה אתה ממליצים ואיפה אפשר לקנות? חשבתי על WALKERA...איפה אני משיג בארץ?

לדעתי

לא מומלץ להתחיל ממסוק חשמלי.. הם קטנים, יש להם המון הפרעות רדיו וכדי שיטוס צריך להשקיע בו הרבה כסף.... קנה מסוק 30 או 50.. ההבדלים קטנים בניהם במחיר והם מעולים. אני ממליץ מאוד על רפטור רק מדגמי V2 או הוק ספורט. צור קשר אעזור לך 0528-333137 עמית

avivik

New member
מסתומרת "הם קטנים"?

מסוק חשמלי הוא קטן? זה כמו להגיד שלרכב יש 4 גלגלים. זה נכון שיש רכבים עם 4 גלגלים, אבל יש גם עם 18. גם להגיד ש"יש להם המון הפרעות רדיו" זה כמו להגיד שלמסוקי דלק יש המון קאטים. המון זה דבר יחסי. "וכדי שיטוס צריך להשקיע בו הרבה כסף" - תגיד אתה רציני? לדעתי זה סתם מראה על חוסר ידע כל הדברים האלה שאתה אומר. תן לי לנחש, אף פעם לא באמת היה לך מסוק חשמלי, אבל דיברת עם שני אנשים שהיה להם ואולי לא הסתדרו איתם, אז מבחינתך סטטיסטית מסוקים חשמליים זה חר-. צפית פעם בתחרויות של חשמליים? לא ספרתי שם יותר מדי בעיות רדיו האמת. הם גם לא היו נראים קטנים בכלל. אני דווקא כן הייתי ממליץ להתחיל מחשמלי מנסיון, והייתי הולך על ה Esky Lama V3 או ה V4 שיצא עכשיו (למרות שאני לא מכיר אותו אישית. שלום שלום כזה
) חשמלי נותן לך את האופציה להתאמן עליו גם כשבחוץ גשום ויש רוחות חזקות. יתרון עצום מבחינתי. יתרון נוסף הוא שבחשמליים יש דגמים (כדוגמת ה LAMA) שהם די פשוטים להטסה לכל אחד, דבר שאין למיטב ידיעתי במסוקי דלק. ככה שאתה יכול להתחיל עם "חשמלי קטן" ואז להתקדם לאן שבא לך. יש גם כאלה שנעצרים שם, וזה מה שכיף, שאפשר. אם היית קונה מסוק דלק (שהיה עולה לך הרבה יותר כבר מההתחלה) ופתאום לא מגלה כזה עניין כמו שחשבת, ופתאום לא בא לך לנסוע לאיזה שטח פתוח להטיס, היית די נתקע. עם חשמלי זה הרבה פחות בעיה. אני מרשה לכם לצטט אותי על זה: החשמליים זה כמו המצלמות הדיגיטליות. לפני 5 שנים כולם חשבו שזה לא ממש הולך לתפוס, הפילם תמיד יהיה יותר טוב, ואף צלם מקצועי לא יעבור לדיגיטלית. תגידו, ראיתם הרבה אנשים מחליפים סרט במצלמה לאחרונה? אז ככה זה הולך להיות עם החשמליים. הם לא הולכים להחליף את מנועי הדלק לחלוטין, אבל הם הולכים להתעצם בגדול. הכל בידידות עמית, כן?

JeLyFisH

New member
אז ככה. אני דיי חשבתי ללכת בכיוון..

של הWALKERA. אתה יודע אולי איפה אני יכול לקנות כזה בארץ? או מאיפה אני יכול להזמין בחו"ל?

אביב שלום

תן לי לספר לך קצת על עצמי כדי שתקבל מושג לפחות מי מסתתר מאוחר השם פה בפורום. שמי עמית פורת. מטיס כלי מונחי רדיו מזה - 17 שנים. בעל רקע בהטסה צבאי ושימשתי כמטיס ניסוי של חברה המייצרת מערכות ייצוב לכלים בלתי מאויישים. כיום מטיס ראשי של שתי חברות שמטיסות מסוקים למטרות צילום ומעקב. מבחירי המסוקאים בישראל ומתעתד לנסוע ל- 3D MASTER אליפות עולם 3D מסוקים באנגלייה. כיום נמצא בטופ של הדרכת ההטסה בתחום המסוקים לצידו של ליאור זהבי. לפני כשנתיים הייתי הראשון בארץ שהיה לו טי רקס שהוא המסוק חשמלי מיני מהמתקדמים שיש בשוק. אני אכלתי חרא עם המסוק הזה וכל מי שראה והכיר את המסוק הזה היה עד לכך. הפרעות רדיו מפה עד הודעה חדשה זה היה לפני שיצא מקלט PCM ופשוט היה סיוט. גם כיום למטיסי מסוקי טי רקס יש לא מעט הפרעות רדיו למרות הטכנולוגיה המתקדמת בתחום השידור. מסוק XRB כשהגיעו לארץ הראשונים היו לי ולליאור זהבי. גם הורנט 2 היטסתי כמה כלים כאלה וכיוונתי לא מעט. לבוא ולומר לי שאני חסר ניסיון זו יומרנות. כן אני חושב שאם מישהו רוצה להכנס למסוקים שלא יקנה לאמה 2,3,4,5,6,7 כי זה צעצוע לבית שלא מלמד אותך כלום. למה? כי לאמה הוא מסוק קואקסיאלי בעל יציבות אורכית מצויינת שנותן לך אלמנט תיקון ולמעשה מאוד סלחן לך. אל תדאג אתה לא תדע להטיס מסוק באמת אלא לרחף וקצת להסתובב בבית. לי היה לאמה שהעפתי אחרי חודש כי מאוד שעמם לי לעשות הקפות בבית ואני חושב שכן כדאי לחסוך את האלף שקל האלה למסוק נורמלי עם עוצמה וטס טוב. אתה לא יכול להתחיל עם חשמלי קטן ולהתקדם כי אחרי זה אתה פשוט שם אותו על הארון והוא לא שווה יותר, המסוקים האלה לא טסים טוב בחוץ למי שיש האני בי או BLADE CP יודע שהכל פיקציה, מאוד קשה להטיס אותם בחוץ הם לא יציבים ולא נוח להטיס אותם. לעומת זאת אם תקנה מסוק 30 תוכל לשדרג אותו ל-50 בקלות ולהנות מהציוד שלך לאורך זמן רב יותר הם מסוקים יציבים ולא ממש יקרים.. אם קצת היית מבין באמת היית יודע שיש מסוקים חשמליים ברמה מעולה לא כמו צעצועי לאמה 2. טי רקס 600 טי רקס SE פיורי איון. לוגו 10 לוגו 14 אלה מסוקים פגז! טסים כמו מסוקים 50 ו-90. הקיטים יקרים, מנועים חזקים ויקרים, סוללות בסכומי עתק, מטענים יקרים מאוד, באלנסרים לא זולים וחובת מקלט מיני PCM. ובנימה חברית זו הייתי ממליץ לך לבדוק למי אתה מטיף מוסר לפני אתה מתחיל.. לפחות תברר מי אני לפני שאתה יורה שאין לי מושג על מה אני מדבר. בברכה עמית פורת.

והערת אגב

לטענת המון אנשים "זה יקל עליך לרסק פחות". היא טענה מיסכנה.. קח לך מדריך מיקצועי הסיכוי שלך לרסק יהיה קטן בהרבה יותר... מניסיוני כמעט ולא מרסקים בשעורי הטסה בהנחה שהמדריך שלך מספיק מיקצועי..

avivik

New member
שכחת לציין את מומחיותך בג'ו ג'יטסו

הייתי חושב פעמיים לפני שהייתי מתחיל איתך
ובנימה קצת יותר רצינית. אני מבין, מכיר ומוקיר את מומחיותך בנושא. אולי לא היה נכון מצדי לזלזל בידיעותיך ובנסיונך. אבל עדיין אני עומד מאחורי עמדתי שה"אמת" שאתה מדבר עליה היא האמת שלך. הנסיון שלך ואולי של עוד כמה אנשים. אבל לבוא ולהכפיש את כל המסוקים החשמליים, זה כבר יומרני מצדך, אתה לא חושב? בדיוק כמו שתיארו פה בהמשך השירשור, מסוק חשמלי קטן הוא התחלה מצויינת עבור אנשים מסויימים, וההתחלה פחות טובה עבור אחרים. אני מבין איך ממרום נסיונך LAMA הוא צעצוע. בשביל רבים, רבים מאוד, אחרים, ה LAMA הוא הפתרון ללימוד ראשוני הן בלי מדריך, והן להטסה בבית, כי זה תמיד כיף ונוח כשמזג האוויר לא מאפשר להטיס בחוץ (ואני מכיר אנשים שגם אחרי שהתקדמו מהטירקס (החשמלי הארור) שלהם עדיין נהנים לחזור לפעמים לצעצוע הזה). להגיד שזו לא דרך ללמוד זו גם יומרנות וגם טעות לדעתי. ופה אתה יכול סתם לא להסכים אם בא לך. נכון שזה מסוק סלחן, פשוט להטסה וביצועי ה 3D שלו לא מרשימים כל כך, אבל בכל הנוגע ללימוד אוריינטציה ושליטה בסטיקים, המסוק הזה הוא מעולה. למה אתה חייב שיהיה לך מסוק CP שיברח לך כל רגע וילחיץ אותך כשאתה רק מתחיל ללמוד? למה זה לא יכול להיות השלב הבא? שוב, אני מבין שקשה לך אחרי כל כך הרבה שנים של הטסה להסתכל על העניין בעיניים של מתחיל גמור. אבל ככה זה. לאנשים כמוני, נושקים ל 30, שעובדים 12 שעות ביום, אין זמן או חשק להתחיל לחפש מדריך, לקנות ציוד באלפי שקלים, לצאת להיפגש עם המדריך להטסות בסופ"שים. אני בא הביתה מחבר את הסוללה וטס בכיף שלי בשמיניות בסלון. כל ערב חצי שעה. מה רע? אני צריך לחכות לסופ"שים בשביל להתאמן? לא. אני צריך לחכות שתתחלף עונה כי יש רוח וגשם בחוץ? גם לא. יש אנשים שנהנים לפעמים לחזור לסימולטור סתם בשביל לשחק או כי מזג האוויר לא מאפשר הטסה בחוץ. אני מטיס מסוק אמיתי! מה יותר טוב מזה? יש מספיק שיטות לימוד בשביל כולם. אין שיטה אחת נכונה. וזה צריך להיות ברור למתחילים. מה שטוב לאחד לא חייב להיות טוב לאחר. אז בבקשה מספיק לזלזל ומספיק להפחיד פה אנשים שהם חייבים ללמוד בשיטה מסויימת אחרת מי יודע מה יצא מהם. הם עוד עלולים לא להגיע 3D MASTER. או לקחת נגיד רק מקום שני.

אביב

סלח לי אבל מנימת כתיבתך לא מצטייר אדם בן 30. אף אחד פה לא זלזל והכפיש.. פשוט חושב שזוהי דרך לזרוק כסף לפח. זו דעתי! אתה לא צריך להגיב בצורה כ"כ ילדותית ולנסות לרמוס אותי על זה שיש לי קצת יותר ניסיון ממך. להיפך אני מוכן לתרום וללמד כמה שיותר אנשים שיוכלו להנות מהתחביב בצורה בטוחה ועם פחות ריסוקים וגם זה לא טוב... נו אין מה לעשות לא כולם מרוצים בישראל מהכל...

עמית היקר - המציאו לא מזמן משפט

די חכם שטוען ש:"אין הנחתום מעיד על עיסתו" למקרא ההודעה שפרסמת לא נותר לי אלא להגיב בצורה הזו מכיוון שעולה מההודעה שפרסמת ריח חזק של גאוות יתר קצת צניעות מעולם לא הזיקה לאיש, אתה יודע
מצטער - אתה פשוט הזמנת את זה יוחאי

יוחאי

המטרה בכלל לא הייתה לשוויץ או משהו כזה, אלא להעמיד את הכדברים על מקומם ביחס למה שהבחור כתב לעברי. מי שמכיר אותי יודע שמה שדיברתי אמת הוא. אני לא חושב שכתבתי דברים מוגזמים על עצמי. במקום לפרגן יש בעיית צרות עין אצל אנשים.. לא נורא ממש לא נפגעתי, להיפך, צחקתי.

mol3

New member
אם אפשר... נקודת השקפה של טירון

עברתי את הדרך על בשרי ולכן יותר קל לי לתת את הדיעה של ה"צרכן" בדיון המלומד שמעלי. בסופו של דבר, ה LAMA ששימשה אותי נאמנה חודשיים, היתה שווה כל אגורה. בהטסות הראשונות של ה- LAMA, ריסקתי אותה לא מעט, עד שהקואורדינציה נטמעה במוח. בשלב שני השתמשתי בסימולטור הכי פשוט FMS עם שלט של ESKY. בשלב השלישי (חודשיים מרכישת ה- LAMA) רכשתי מסוק 30 בנזין. המעבר היה חלק, ריחפתי בבטחון מלא מיד בניסיון הראשון. היום אחרי 4 הטסות אני כבר בשלב שאני מעז לצאת מריחוף במקום. בלי ה- LAMA, הייתי יורק הרבה דם עד שהייתי מגיע לזה. הLAMA לימדה אותי להטיס (למרות פשטותה)., לימדה אותי את היסודות של טיפול במסוק בפרט וטיסן בכלל. אם הייתי מתחיל עם מסוק בנזין 30 ישר, ברמת הבטחון ורמת ההטסה שהיתה לי כשהטסתי לראשונה את ה - LAMA.... אין ספק שהייתי שותל את מסוק הבנזין בקרקע... לכבוד ט"ו בשבט... אז כשבוחנים סוגייה כזו, צריך לבחון אותה מנקודת מבטו ותחושתו של המטיס המתחיל ולא זה שצבר ניסיון רב שנים. ההמלצה שלי: 1. LAMA... כי ככה !. 2. סימולטור. 3. מסוק בנזין.

Flat spin

New member
גם אני בדעתך ../images/Emo22.gif

ובאותה הזדמנות ברצוני לספר לך שלבנזין שמניע את המסוק קוראים מתנול

iftacha

New member
קצת צניעות לא תזיק.

על אף קורות החיים המפורטות שרשמת פה אני חולק עלייך. זכותי. מכיר את הפרופסור מהאוניברסיטה שחוקר משהו 30 שנה ומעביר על זה קורס ובכלל לא מודע לרמת הקושי של הדברים שהוא מדבר עליהם כי הם נראים לו פשוטים. אז אם אתה מטיס כל כך מדופלם, כמו הפרופסור, אז LAMA בשבילך זה צעצוע ו T REX (לא SE) בשבילך זה חרא. אבל בשבילי ה VORTEX (כמו LAMA) היה התחלה מצוינת. גם למדתי קצת איך שולטים על מסוק תוך כדי עשרות ריסוקים שנגמרו באפס נזק וגם ראיתי שאני בכוון והמשכתי ל T REX שלדעתי זה אחלה מסוק שהתגלחתי ולמדתי עליו לבד לבנות, לכייל, ולהטיס מאפס ועדיין אני רחוק מלמצות אותו. יש לו חלקים זולים וזמינים באינספור חנויות באינטרנט בשביל לתקן את כל הנזקים שעושה המתחיל המצוי וגם אינסוף אתרים של איך לבנות ולכייל אותו. ועם זמינות הטסה של חשמלי שמאפשרת להטיס כל יום גרף השיפור תלול עשרות מונים מאשר איזה מסוק דלק 50 שעושה 3 טיסות פעם בשבוע. אגב, זה לא שאני נגד מסוקי דלק- ההיפך. מסוק 50 לדעתי, זה השלב הבא, והוא לא יחליף את החשמלי, אלה יהיה סיבה טובה לצאת קצת מהבית בשבת. אגב הפרעות, לא יודע על מה אתה מדבר ??? אגב, אני מטיס עם מיני מקלט FUTABA PCM 6 שעולה 80$

fuli2

New member
אני הזמנתי מחו"ל מסוק חשמלי

אני מתחיל עכשיו קצת עם מסוקים והזמנתי מחו"ל מסוק חשמלי honey bee king ולדעתי כדאי להתחיל עם חשמלי כי קודם כל אפשר להטיס בכל מקום כמעט, וגם אם מתרסק אני ראיתי שהעלויות של מסוק חשמלי הם יותר נמוכות ממסוק דלק ככה שיותר "נעים" לרסק בלי לפחד שהעלויות יהיו בשמיים. אני אישית ראיתי בחו"ל את העלויות של החלקים למסוקים החשמליים וזה לא נורא כל כך לעומת מסוקי דלק שראיתי בארץ, כמובן שצריך לבדוק את העלויות בארץ לגבי החשמליים אבל עדיין אני חושב שזה יהיה יותר זול מדלק. אחרי שתדע להטיס את החשמלי מכל הכיוונים יהיה טוב לעבור לדלק הבהנחה שתרסק פחות.

JeLyFisH

New member
מישהו יכול לתת לי רשימה של ציוד

שצריך מטיס מסוקים?

mol3

New member
אני מניח שמדובר במסוק בנזין

1. סט מעולה !!! של מברגי אלן. 2. סט מעולה !!! של מברגים רגילים ומברגי פיליפס בעלי ראש ניתן למיגנוט. 3. קטר קטן עם ראש מעוגל. 4. שפיץ פלאייר. 5. פלאייר. 6. אזיקונים מכל הסוגים. 7.מלחם ובדיל (יותר עבור ציוד ההטסה). 8. סכין יפני. 9. דבק מהיר. 10 דבק אפוקסי 5. 11. ארגז כלים גדול. רצוי "22. 12. cross wrench. 13. מודד זוית להבים. ציוד הטסה: 1. סטרטר. 2. מאריך פלאג. 3. בוסטר 4. אופציה - ארגז הטסה עם פאוור פאנל. 5. אם אין 4 אז חייב משאבת דלק (ידנית או חשמלית). 6. בודק סוללות להתקנה על המסוק. 7. מטען לארגז הטסה. 8. צינוריות תדלוק. וכל המוסיף... הרי זה משובח. הרעיון הכללי, לצאת לשטח עם כל כלי אפשרי (כי תשתמש בו) כשהכלים ארוזים באופן הנוח והבטוח היותר.

mol3

New member
תוספת קטנה לציוד

מחצלת, או שטיח או מחצלת פלסטיק נגללת - לטיפול במסוק על הקרקע. בניגוד לטיסנים שיש להם מעמדים, את המסוק צריך להעמיד על הקרקע וחובה משהו למסוק ולברכיים. ודבר נוסף, כמובן... מטליות ניגוב, לא לשכוח לקחת כבר ביום הראשון

למעלה