מעוניין ללמוד מהמחשב

arvivlx

New member
מעוניין ללמוד מהמחשב

שמעתי באיזה מקום שבשביל לכתוב יפנית צריך להוריד איזה פונט מיוחד מהדיסק של ווינדוס, האם ישנה עוד דרך להשיג אותו?

GnomeBubble

New member
כן

אבל הוא לא יעבוד לך אם לא תתקין תמיכה יפנית מהדיסק של חלונות - אז למה? יש דרכים אחרות לעקוף את זה, אבל הם די מתוסבכות, ולכן עדיף שפשוט תשיג את דיסק ההתקנה של חלונות.
זאת בכלל המלצה טובה לכל מי שמעוניין בלהתקין יפנית ולא יכול: תמיד טוב שיש לכם דיסק התקנה של חלונות, כי בקלות יכול להגיע מצב שתצטרכו אותו. הרבה חנויות בארץ עדיין מוכרות מחשבים בלי דיסק של חלונות ויש טכנאים שפשוט מתקינים חלונות על המחשב באופן "לא חוקי". אז חוקיות או לא חוקיות בצד, אם אתם קונים מחשב עם מערכת הפעלה לא חוקית לפחות תבקשו שיצרבו לכם את הדיסק
ואם זאת מערכת הפעלה חוקית, ופשוט איבדתם את הדיסק או הכלב של השכנים אכל אותו, אז אתם יכולים לפחות במצפון שקט לצרוב את הדיסק ממישהו אחר.

arvivlx

New member
תודה רבה, אבל..

טוב, השגתי את הדיסק, אבל אין לי מושג איפה התמיכה לשפה היפנית נמצאת, אני קצת (הרבה) אבוד..

arvivlx

New member
סליחה, טעות

אכן, תודה רבה רבה רבה! הצלחתי בשעה טובה לכתוב ביפנית, עכשיו נשאר לי רק ללמוד מה זה אומר לעזאזל

יש מלא אתרים באינטרנט שמלמדים יפנית

אתה רק צריך לדעת לקרוא אנגלית ברמה סבירה- גבוהה או שפשוט אפשר להשתמש ב- בביליון...

arvivlx

New member
חבל שאין בעברית

באמת חבל שאין בעברית, אולי שמישהו יעשה אחד? זה יהיה נורא שימושי, אני חושב. תודה בכל זאת, אולי תוכלי להמליץ לי על אחד שאת חושבת שהוא טוב?

הנה האתר שאני עובדת לפיו

האתר מלמד על הקנה (שזה כבר שתי סוגי כתב) והמון מהקנג'י! יש שם גם הסברים טובים על החילוק של סוגי הכתב, באיזה מילים משתמשים בקנטקנה או בירגנה ועוד כל מיני דברים שעוזרים להבין יותר טוב את הכתב והקריאה היפנית. מומלץ להיעזר ב-בביליון זה עוזר מאוד לפענח מילים קשות. הנה כתובת האתר- http://www.kanjisite.com/html/start/index.html בהצלחה

arvivlx

New member
תודה רבה-זה נורא עוזר

נחמד מצידך, תודה לך, נורא עזרת לי!

GnomeBubble

New member
יש טיפה עברית בויקיפדיה

מה שאני כתבתי ממזמן, כשחשבתי לעשות מדריך עיון לדקדוק יפני בויקיפדיה. זה אמנם ממש כלום, אבל זה, ביחד עם המאמרים כאן בפורום, זה כל החומר שאני יודע שיש על יפנית בעברית. בכל אופן, אם זה מעניין אותך, חפש "יפנית" בויקיפדיה בעברית. למי שרוצה את ההפך משום מה, נסו לחפש ヘブライ語 בויקיפדיה ביפנית ותראה מה קורה.

למעלה