מעוניין להתייעץ

מעוניין להתייעץ

שלום לכם, ותודה על שקיים פורום כזה עם אנשים כמוכם. אני בן 22, השתחררתי מהצבא לפני כ-7 חודשים. כילד בבית הספר הייתי תלמיד מצטיין וגם כחייל הייתי מצטיין ואהוב ורכשתי חברים רבים וכל זאת למרות משיכתי לגברים שלא חשפתי בפני איש. לא חשפתי ולא בדקתי, אני לא בטוח אם המשיכה הזאת היא מינית או מנטאלית. לאורך השנים התאהבתי במספר אנשים, עם חלקם לא הייתה לי היכרות כלל (אנשים שהיו איתי באותה המסגרת אך לא היה לנו דיבור) ואת חלקם יצא לי להכיר יותר. בתקופה ההיא, לצד המחשבות הקשות והתסכול הצלחתי להתמיד בלימודים / עבודה ממש כאילו הראש שלי שקט ורגוע. אולם, לקראת סוף השירות בצבא ועד עכשיו המצב משתנה, אני משתנה. הראש שלי צמא לזוגיות שאני מרגיש שאין לי אפשרות למצוא (כי אין לי נסיון, כי אני לא יודע מה אני רוצה, למה אני מוכן, ובאופן כללי אני אדם עם אופי קשה ומתבודד וקשה לי הקרבה לבני אדם), רק על זה אני חושב יום ולילה (לא ישן בלילות), פנטזיות הולכות ותופסות יותר ויותר רגעים מחיי והמצב בלתי נסבל, אני עובד ולומד עכשיו ומרגיש ש"אין לי אנרגיה להוציא", הביצועים שלי ירודים. אני רוצה לשאול אתכם מה לעשות במצבי, והאם קיימות תרופות המדמות מבחינת המוח "מצב זוגי" שוודאי ישקיטו את הקולות המפריעים? תודה!

הי, המחשבות שלך מעודדות חרדה ודכאון

בפועל אנשים לא צריכים נסיון לקשרים כתנאי סף לקשרים (אחרת מניין יתחילו? מתחילים עם קשרים במקום כל שהוא) אנשים לא צריכים לדעת מה הם רוצים מראש כתנאי סף לקשרים (כי על סמך מה ידעו מה מתאים להם?) , וגם את משיכתך לגברים אתה מעמיד כסותרת ל"מצטיין ואהוב". במילים אחרות יש לך מספר תפיסות שגויות שמובילות למצוקה. מעבר לכך - נשמע שהתחושות הקשות עברו סף שמגיע לכדי פגיעה בתפקוד (פגיעה בשינה, מחשבות שלא מרפות, תחושה שהמצב לא נסבל) - לדעתי בהחלט מומלץ במצב כזה לשקול בחיוב פניה לטיפול. אין תרופות המדמות "מצב זוגי", אבל כן אם תפנה לפסיכיאטר והוא יאבחן את החרדה שלך כעוברת סף המגדיר אותה כהפרעת חרדה יש נוגדי חרדה המסייעים לצמצום החרדה ומכאן לצמצום המחשבות שאינן מרפות. מעבר לכך טיפול רלוונטי יוכל לסייע לך לקבל את עצמך (לא רק כמי שנמשך לגברים אלא גם כמי שלא צריך לדעת הכל מראש/חייב להצטיין) ולעבוד על בניית מרחב לקשרים עם בני אדם - אליהם אתה צמא. עם שינוי תפיסות, קבלה עצמית ועבודה על מיומנויות חברתיות חדשות - תוכל להכניס לחייך יותר ויותר מרכיבים שכרגע נמצאים רק בפנטזיות

במידה ואתה לומד באוניברסיטה,בדוק אם קיימת גם

קליניקה טיפולית / פסיכולוגית.שם תוכל להתייעץ וגם לקבל טיפול אישי.גם אם אינך לומד באוניברסיטה,הם מקבלים כל פונה במחירים מוזלים,או דרך קופ"ח. רצוי שתתייעץ עם בעל מקצוע.טיפול - יכל מאוד לעזור לך עם מגוון הבעיות והקשיים שהעלית.הטיפול,במידה ויהיה מוצלח,יכל לשנות מהותית את איכות חייך ואת השגת יעדיך בעתיד.

שאלה מענינת

שאלת: האם יש תרופות שמדמות ניסיון חיים. אז זהו, שלא. עדיין לא. מי יודע מה יהיה בעתיד. נכון להיום כדי שיהיה ניסיון חיים, צריך לעבור אותו. לטוב ולרע.

תודה לכולכם על ההתייחסות,

מיקדתי את השאלה לגבי טיפול תרופתי היות והייתי מטופל אצל פסיכולוג בזמן הצבא. הטיפול עזר לי מאוד בשעתו ואני מרגיש שיפור אדיר, אך גם שהכימיה הנוכחית מכשילה אותי. מוטב שאפנה לפסיכיאטר. תודה רבה.

למעלה