מעוניין להכיר לכם אתר

neophile

New member
מעוניין להכיר לכם אתר

אני כמעט מצטער לחלוק בו אבל זאת הכוונה של הכותבת לחלוק את הידע הזה ובאמת שיש שם יותר ידע משיש בספרים רבים ביחד.

http://www.barbarapijan.com

neophile

New member
אפשר לקחת משם הרבה דברים גם לעיסוק

באסטרולוגיה מערבית אם כי ההפך הוא לא נכון .

אתה בטח גם יודע שיש לא מעט טיעונים שבתחום של חיזוי השיטה הוודית עובדת לעומת השיטה המערבית של פרוגרשן וטרנזיט שהיא מאוד מגמגמת וכללית וזה טיעון דיי משמעותי בעיניי .

מצטער אבל.. דעתי שונה

אלה שתי התייחסויות שונות בתכלית, ולו רק בגלל הגלגל הסידרלי והגלגל הטרופיקלי. מה קשור בכלל נושא החיזוי? גם קוראות בקפה יכולות 'לחזות'. האישו הוא ששי השיטות האלה בנויות אחרת לגמרי, ולומר בבטחון ששיטה אחת עובדת ושהארחת לא מראה על גישה שטחית ולא רצינית. כל דבר עוד ולא עובד - תלוי אם עובדים נכון לפי השיטה שלו, ותלוי מי עושה את מה. דעתי..

neophile

New member
זה בדיוק העניין

החיזוי של הגלגל הטרופי הוא כמו קריאה בקפה , אין שום קורלציה בין הכוכבים למיקומי הפלנטת , אפשר פשוט לחלק את המפה ל4 רבעים וזהו כי גם ככה ההתייחסות הטרופית היא לעונות השנה .

גם כדאי לשאול - מאיפה מגיעים הפירושים למיקומי הפלנטות ? למשל שמש באריה , מאיפה בא התיאור וההסבר ? מי המציא אותו ?

טעות בידך

החישוב הוא פשוט לפי מיקומה של השמש, ולא לפי מיקומם של שאר הכוכבים. אסטרולוגיה היא תורה סימבולית השוואתית וככזה היא מדויקת מאוד. תבדיל בין אסטרונומיה - לאסטרולוגיה, טעות נפוצה אצל לא מעט אנשים, ובעיקר אצל אסטרונומים..

לא התעצלתי ומצאתי משהו משם. יש שם עוד לא מעט.

האישו התחיל בינואר 2011 כשקרנקל האסטרונום ממניסוטה טען את הטענה הזו שהמזלות השתנו בגלל מעלה נוספת של הירח, ואף הוסיף - ואת זה משום מה לא הזכירה קרני גם את המזל נחש המפורסם שגם עליו דיבר קרנקל בהתלהבות רבה ושייך גם אותו לגלגל המזלות באותה ידיעה עצמה.. אלא שזה מה שקורה כשאסטרונומים מנסים מדי פעם לדחוף את אפם לעולם האסטרולוגיה ויוצאים בהצהרות מפוצצות, שרק עכשיו - יותר משנה וחצי לאחר מכן - הגיעו גם לארצנו הקטנטונת רבל התהפוכות..

אומר רק בקיצור על קצה המזלג: הגלגל הסידרלי שבו משתמשת האסטרולוגיה ההודית - הוודית - והאסטרולוגיה המזרחית, אכן עובד לפי מה שהם טוענים. אבל האסטרולוגיה המערבית משתמש בגלגל הטרופיקלי שקשור אך ורק ליחסי השמש וכדור הארץ, ועובד לפי חילופי העונות, שם השינויים כבר חושבו מזמן והכל קבוע שם. הייתי בהרצאה של קרני אבל כשניסיתי לומר בנימוס שיש מחלוקת בין האסטרולוגים קרני אמרה לי שעוד נדבר על זה כי אין לה זמן, ולא יצא לנו לדבר על זה. חבל.

בגדול אם כך - המזלות לא השתנו, ובדיוק כפי שאין לחבר פילים לעגבניות, כדאי לא לחבר גם כאן. מצד שני, אומר בנימוס כשם שאני עונה לכל אחד ששואל אותי, יש הרבה דעות, וכל אחד - שיחקור ויגיע למסקנות בכוחות עצמו. כל מה שכתבתי כאן הוא אך ורק לדעתי

אבל כדי לתת סימוכין זעירים למה שאמרתי, הרי תשובה קטנה לנושא לשאלה שהתעוררה לגבי המחלוקת הזו עוד בינואר 2011:

In breaking news... your zodiac sign DID NOT change... and here's why:

Actually position of the stars wasn't the start of 0 Aries. That has always been determined by the intersection of the ecliptic (the apparent path of the sun) and the celestial equator. So it can shift only in respect to the the sun and earth moving in relation to one another. The poor stars got nothing to do with it although they may have corresponded back a couple of thousand years back. This gap (between the celestial equator and ecliptic) changes over time do to the axial tilt of the earth we call it obliquity. Astrologers do calculate and adjust for that over time already. I'm not defending astrology just merely indicating how false and useless the reporting is. It's been that way since the times of Ptolemy.. give _Tetrabiblos_ a quick read. It's a fun book to get your koine Greek on. But, the reason the western systems use what they do is historical precedent of which the other system would have none, or much less of.

This is a complete no-news news item and your sign as always been something else if you were doing Sidereal Astrology (based on actual point of 0 Aries in the sky) as many who practice eastern astrological systems will tell you. But those systems obviously use a completely different method to study the charts, and it's all the difference in the world. This is what happens when a bunch of half-wit astronomers start talking about astrology and fail to do any research whatsoever.

So yep, your old sign is your old sign... nothing has changed... and I'm happy to be bringer of the news. :) Carry on.
Posted by: SeanF | January 13, 2011

neophile

New member
אני מכיר את האישיו הזה

אבל לא בכך מדובר , כלומר זה לא קשור למזל ה13 .
מבחינה אסטרונומית גרידא המזלות הרי לא שווים בכלל וגם הזודיאק הסידרילי הוא לא אסטרונומי כי המזלות בו שווים אבל את החישוב של איפה מתחילים המזלות מודדים לפי הכוכבים .

בעיקרון יש שיטה פשוטה שבה מחשבים את הזודאיק הטרופי לפי החוקים הרגילים ואז מחסרים מכל המיקומים מספר מעלות מסויים כדי לקבל את המיקומים הסידרילים שההבדל בינהם הוא מה שנקרא "מעבר העידנים"
כי כפי שידוע לך ולכולם אנו נמצאים בעידן דגים שבו נקודת שוויון האביב נמצאת במזל דגים הסידרילי ( 5 מעלות שלו) ובעוד 72 שנה ( שזה הזמן שלוקח לנקודת האביב לנוע במעלה) כפול 5 יתחיל עידן הדלי .

ישנה התייחסות לעידנים גם באסטרולוגיה המערבית ככה שהיא לא זרה לחלוטין לזודיאק הסידרילי .

לפי ברברה פיג'אן היא טוענת שהמקור לשימוש בזודיאק הסידרילי זה באמת במסמך הלא שלם של פטולאמי ושידע רב כפי שידוע לך בוודאי נשרף בספריה הגדולה באלכסנדריה .

כמובן שזה תלוי באיזה שיטת בתים אתה משתמש אבל בכל אופן מבחינת מיקום פלנטות בבתים אין כמעט הבדל , כמובן ששליטי הבתים וימקומי הפלנטות במזלות משתנים .

לדעתי זה ניסוי מעניין שכל אחד כאן יכול לעשות וזה לבדוק את המזל העולה שלו ואת מיקום הירח שלו בזודיאק הסידרילי(ואת אחוזת הירח שבה האופק והירח נמצאים) שאלו באופן כללי מיקומים הרבה יותר חשובים באסטרולוגיה הוודית מאשר מיקום השמש שהיא באה במקום שלישי לאחריהם .

ויותר מזה אפילו מנתחים את מיקום הירח כאילו הוא אופק ( הכל בשיטת בתים שלמים)

ואכן כמו שאמרת הזודיאק הטרופי מתייחס למיקום שמש-כדור הארץ וגם אליו לדעתי צריך להתייחס אבל אצלי למשל על פי הזודיאק הטרופי ונוס נמצאת במאזניים בבית 12 ( אם כי קרוב לאופק) בעוד שבזודיאק הסידרילי יוצא שהיא בבתולה בבית ה12 וזה הרבה יותר קולע לחיים שלי אם לאמר את האמת ויש עוד דוגמאות , גם מפות של חברים שבדקתי .

בכלל על פי השיטה הוודית יש משמעות עילאית למזל העולה שבעצם צובע את כל המפה אפשר לומר בגוון מסויים וגם קובע את התפקיד של הפלנטות , הידע הזה גם הגיע לאסטרולוגיה הטרופית אבל שם פשוט נותנים לך את המשמעות של השמש במזל בלי שאתה מבין מה בדיוק קורה .

למשל סתם דוגמה קטנה עבור מזל עולה בתולה מרקורי שולט על בתים 1 ו 10 ולכן ההזדהות המוחלטת של מזל בתולה עם הקריירה שלו .
השמש שולטת על הבית ה12 לכן הנטייה לאגו חלש אם כי זה גם יכול לבוא לידי ביטוי ביכולת משחק .

אצל המזל ההופכי לבתולה- דגים זה בדיוק אותו הדבר רק שהפלנטות שונות -
בתים 1 ו10 נשלטים על ידי יופיטר אז גם פה יש דגש רב על קריירה והבית ה12 נשלט על ידי סאטורן ויש עוד שיקולים שלא הזכרתי אבל כבר מזה אפשר להבין שבעוד שאצל בני מזל בתולה סאטורן שולט על בתים 5 ו6 ונחשב מיטיב עבור מזל זה וישנה יכולת יצירתית להתמודד עם קשיים ועויינות בעוד שעבור בני מזל דגים יש קושי רב להתמודד עם קשיים .

ובדיוק כמו שבני מזל בתולה חייבים לעבוד על ייצוב האגו שלהם כדי לא להסחף בחיים ככה גם בני מזל דגים חייבים לעבוד על יכולת ההתמודדות שלהם עם קשיים .

אוהו.. הרבה אינפורמציה מעניינת

קצת קשה לי להתייחס למסקנות הספציפיות שלך לגבי הניתוחים כי מנסיוני יש מן הסתם גורמים אחרים שאתה לא לוקח בחשבון במפת הלידה שאתה מדבר עליה, וגם בהם יש פתרונות. אני משתמש בשיטת קוך לגבי הבתים ויש עוד איזה 40 ש יטות של בתים לא שוים, אבל לא מבין למשל שכשאתה מזיז את הפלנטות בסידרלי איך בכל זאת ונוס יוצאת לך בבתולה בבית 12 במקום מאזניים בית 12 ולא למשל בבית 11.. ויש עוד הרבה פרטים שאני מרגיש שאמרת באופן שיחתי אסוציאטיבי שלך וקשה לי להתייחס אליהם כי האינפורמציה שאתה משחרר לגבי כל נושא היא חלקית וכאמור אסוציאטיבית אישית שלך אבל לך היא מאוד ברורה, כך עולה מהמשפטים, ואני עוד בשלב התהיה איך הגעת אליה..

למשל - מזל עולה בתולה מרקורי שולט על בתים 1 ו 10 - אני מבין מה אתה אומר. אבל לא ציינת את האלמנט הכי משמעותי מבחינתי: מיקומו של מרקורי עצמו במפת הלידה מבחינת בית והקשרים עם כוכבים אחרים.. כנ'ל אם בכל זאת היית בוחר בונוס בבית ה 12 אבל לא מציין לי איזה מזל פותח את בית 12 ומאין מגיעה ונוס.. אכן גם אני משתמש בבתים ושליטים אבל חייבים לראות את השרשרת בשלמותה.

ולגבי הנכונות לגביך שונוס במזל בתולה ב 12 ולא במאזניים ב 12 - האם אין פה את הדיסוננס הקוגנטיבי הידוע שבו הדמיון שלך מתאים את עצמו למצב השני כי הוא מחפש ומוצא את ההקשרים הנכונים כדי להצדיק את טענתו? מפת לידה היא מאוד מורכבת ולפעמים למשל זוית אקטיבית של ונוס עם סטורן יכולה להיות שקולה בעוצמתה ובביטויה למשל לונוס בית 12 בבתולה..

סתם מחשבות אחרי מה שכתבת, ואכן - דברים מעניינים. אולי כדאי באמת למעשות איזה מפגשון של שיחות מהסוג הזה באיזה ערב כדי להעלות הרהורים וללבן דברים - יש פה כמה וכמה אנשים חושבים שיכולים ליהנות מזה.מה דעתך?

ערבטוף. יאיר.

חחח תצטרפו בכיף..

ואם תארגנו מפגש אולי גם נוכל ליהנות ביחד משיחות כאלה. ולגבי זה שלא קראת ספר אסטרולוגיה - במקום לציין את זה שוב ושוב - קדימה, תתחילי לקרוא! ממילא יש לך את הרעב הזה, זה ברור..

אני מציינת זאת כדי שלא יטעו לחשוב שיש לי דיפל

ומה בתחום...
ולעניין מפגש, אצלי לצערי אי אפשר. נראה אם תעלינה אפשרויות נוספות.
לעניין הרעב: ירח בקשת עושה אותי חפיפניקית, שיודעת קצת מכל דבר, שלא לדבר על המפה החיובית לכאורה שלי,
שהפכה אותי לעצלנית פיזית ונפשית:לומדת רק מה שבא לי בקלות (דמעות חמות אמיתיות על לחיי).

אני בוחנת את דבריך רק בקשר אלי,

בהכירי את עצמי,אני מדברת על האופק ועל הירח, והם אכן קולעים במידה רבה.
אבל, עדיין ברור לי שהשמש קובעת את המהות האמיתית של הפרט ואת צרכיו האמיתיים.
אם אעשה הקבלה לפסיכולוגיה, האופק הוא האגו כפי שעוצב/עוות ע"י הסביבה - מין קונפורמיות למה שציפו מאיתנו ולמה שעיצבו
פחדינו, חרדותינו והעידוד שקיבלנו.
השמש היא העצמי האמיתי-לא העצמי הכוזב.

אינני מכירה את המונחים סיטרלי,טרופי ועוד.
ומזכירה שוב שמעולם לא קראתי ספר אסטרולוגיה מתחילתו ועד סופו.

למעלה