מעוניין במחשב כף יד

yossi1984

New member
מעוניין במחשב כף יד

אני מעוניין במחשב כף יד שיכול לענות על צרכים של ניהול יומן, גישה לOUTLOOK כתיבת מסמכים וגלישה באינטרנט אני מעוניין שאורך חיי סוללה יהיה נורמלי ולא תוך שעתיים תגמר אם ישנה אפשרות לGPS זה יהיה מעולה מכירים דגמים טובים שיתאימו לצרכים הנ"ל?? ממה שאני מכיר וראיתי באתרים, מוכרים הרבה MIO הבנתי שהם לא הBEST

roberto3950

New member
רק HP

דגם 3715 מומלץ מחירו סביר יש לו BT ו- WIFI מצלמה 1.3 מגה. זכרון ניכבד מחיר כ-2500 ש"ח כולל עברית

castroman

New member
תשובה...

BT - שן כחולה, טכנולוגית אלחוט לטווחים קצרים (עד עשרה מטרים), Wifi - טכנולוגית אלחוט לטווחים יותר ארוכים עם קצב העברת נתונים גבוה יותר, והGPS לא מובנה הוא מתחבר דרך הBT.

mikeoreli

New member
זה תלוי

אם מדובר בגלישה דרך תקשורת סלולארית - אז משלמים לחברת הסלולאר. אם מדובר בגלישה דרך WIFI - אז יש הרבה מקומות שזה חינם. פשוט הPPC מגלה רשת חדשה ומתחילים לגלוש. אם זה לא בחינם, כלומר צריך לשלם. אז פונים לנותן השירות - מלון, מסעדה וכו' והם נותנים לך שם משתמש וסיסמא כדי להתחבר לשירות. חוץ מנקודות ציבוריות בחינם ובתשלום. תתקל גם בנקודות פרטיות ועסקיות. לרוב הנקודות הפרטיות פתוחות וניתן לגלוש דרכן עקב חוסר הידע בהצפנה של בעל הנקודה, או מתוך רצון לאפשר גלישה באינטרנט למי שרוצה. רוב הנקודות העסקיות הן חסומות ומצריכות קוד, שם משתמש וסיסמא אלא אם כן מחלקת המיחשוב של העסק די עצלנית ולא חכמה ואז אפשר גם כן לגלוש דרך אותה נקודה.

yossi1984

New member
אוקיי אני צריך ייעוץ

אני מעוניין לקנות IPAC השאלה היא איזה... דגם חזק, זכרון רב עם אופציות לחיבור רשתות כל עוד ברשת שלי (בבית) שהיא חוטית... בין IPAC 3175 IPAC 4700 ו 5550 אני אודה אם ייתפרסמו המלצות בנוגע למכשירים

yossi1984

New member
ועוד שניים

DELL X50 DELL X30 מצטער על ההודעות, התלהבות עושה את שלה

mikeoreli

New member
תשובה

תראה - אתה מזגזג בין כמה דגמים שיש בינהם הבדל מחירים רב. לשם השוואה את ה4700 אפשר לקנות בארץ ב3500 ש"ח בעוד את הX30 של דל אפשר ב2000 ש"ח (המחירים לא כוללים עברית). השאלה החשובה אחרי שמנית את מה שאתה רוצה - זה כמה אתה מוכן לשלם? הייתרון של ה4700 זה מסך גדול וחד ברזולוציה של VGA (היחיד מהמכשירים שאתה ציינת). זה מכשיר יותר עסקי מאשר למשחקים. יש לו מעטפת מגנזיום וכולל את כל התקנים ותתי התקנים החדשים וכן יש לו סוללה חזקה שמחזיקה יחסית הרבה זמן למה שהמכשיר הזה כולל בתוכו כמו גם הרבה זיכרון ומעבד חזק. החסרונות שלו הם גודלו הגדול יחסית של המכשיר והמחיר היקר שלו. לי יש את המכשיר הזה כחודש ואני מאוד מרוצה ממנו. הייתרון של ה3715 הוא זמן הסוללה העצבני שלו. זה אחד המכשירים עם זמן שימוש בין הטענה להטענה הארוך ביותר. החסרון שלו הוא מעבד יחסית חלש והוא לא כולל CF. על ה5550 אני מציע לך לוותר - זה מכשיר ישן כבן שנה או יותר שלמעשה כבר הפסיקו לייצר אותו. כמכשיר הוא טוב, אך אני הייתי ממליץ שאם הולכים לקנות משהו חדש - אז לקנות מכשיר שייצא בחודשים האחרונים. הX30 של דל הוא מכשיר מצויין בממוצע וזאת מכיוון שיש כמה דגמים - דגם בלי קישוריות (WIFI וBT) חלש, עם קישוריות חלש, עם קשוריות בינוני ועם קישוריות חזק. הייתרון של המכשיר החזק הוא שיחסית לאחרים עם אותו מעבד הוא הכי זול. החסרון שלו הוא שהוא לא כולל CF. אך זה מכשיר מצויין לכל הדעות (גם הדמים החלשים יותר). הX50 - אני לא יודע אם אתה יודע אך יש עוד דגם - X50V שיש לו מעבד יותר חזק אם אני זוכר טוב ויש לו גם כן תצוגת VGA כמו ל4700 של HP. זה למעשה מכשיר כמו הX30 של אותה החברה רק בעיצוב שונה (לדעתי יותר יפה) אך עם כניסת CF. החסרון שלו הוא סוללה יחסית קטנה. כאשר בדגם X50V יש כאלו שציינו את זמן השימוש בין הטענה להטענה כקצר מאוד ולכן כמעט כל מי שקונה את המכשיר - קונה סוללה נוספת. מכשירים אחרים של HP יש את הדעמים החדשים 2410 ו2710 כאשר ה2710 הוא פשוט שד משחת... זה המכשיר הכי מהיר שקיים היום עם זיכרון ענק ומה לא. החסרונות שלו - אין לו תצוגת VGA (הבעיה שתצוגה ברמה כזו צורכת משאבים רבים ולכן יש אפשרות שעם מסך VGA הוא היה עם אותם ביצועים כמו של ה4700) ומחיר מאוד יקר. ל2410 מעבד קצת יותר חלש ופחות זיכרון אך הוא גם מכשיר מעולה. בעיקרון - אם אתה קונה בארה"ב המחירים שם יותר נוחים לרוב (כנראה שוב חזרנו לימים בהם היו הפרשים של עצבניים בין פה לשם...) וגם אז אני הייתי ממליץ לך לרכוש HP בגלל האחריות הבינלאומית שאני חושב שמאוד חשובה. לסיכום - לדעתי המכשיר הכי מתאים לך בתור משתמש מתחיל זה הX30 של דל אם אכפת לך ממהירות וממחיר או ה3715 אם אכפת לך מזמן סוללה ומחיר. אחרת תבחר מכשיר אחר לפי תקרת התקציב שלך והרצונות שלך.

yossi1984

New member
SIEMENS

איך סימנסס? ראיתי שיש דגם יחסית חדש בשם 720LOOX איך הוא?

mikeoreli

New member
מכשיר טוב

אך גם לו אין אחריות בינלאומית וגם הוא יחסית יקר. הייתרונות שלו הם מצלמה, USB HOST (כלומר אפשר לחבר לו מקלדות, דיסקים וכו' אם יש דריברים), סוללה יחסית חזקה והוא יחסית מהיר לדגמים אחרים. יש לו גם כמה חולשות כמו שהמצלמה לא כזו איכותית והמסך פחות טוב משל מסכי VGA אחרים, אך לפי ביקורות מסויימות ניתן להבין שניתן להתגבר עליהם. בכל מקרה אני רוצה שתבין שהיום יש למעשה שתי ליגות במכשירי הPPC כאשר יש את ליגת הVGA היוקרתית וליגת הQVGA הפחות יוקרתית. בגלל שמסכי הVGA צורכים יותר סוללה וזוללים יותר ביצועים הם נמדדים בסולם קצת שונה. נכון להיום מכשיר הVGA הכי מהיר והכי הכי זה ה4705 של HP אך כמו שכתבתי החסרון הגדול שלו הוא גדולו ועלותו הגדולים שלא מתאימים לכל אחד ולרוב אנשים מוכנים להתפשר. לפי מה שאתב ציינת, אתה לא ממש צריך מכשיר עם VGA, אלא אתה יכול להסתפק גם במכשיר עם רזולוציה רגילה. נכון שגלישה באינטרנט או השתלטות מרחוק על מחשב אחר עם מסך כזה היא פשוט תענוג, אך לא תמיד משתלם (לאו דווקא כספית). אני ממליץ לך מאוד לפני קניית מכשיר - לראות אותו ולנסות אותו אצל חברים או חנויות שמוכרות כמו הנדי, BNC ועוד... אני מאוד רציתי בהתחלה לקנות את ה4705 אך היו לי ספקות כל הזמן בגלל עלות המכשיר, לאחר שראיתי את המכשיר אצל ידיד אחר נגמרו הספקות והחלטתי לחכות להזדמנות לקנות את המכשיר במחיר נוח וזה מה שאני ממליץ גם לך. בכל אופן 2500 או 3500 ש"ח ואף יותר לא הולכים כך סתם ברגל.

2cookie

New member
לא פעם נכתב בפורום על בעיות בהתקנת

הדסטינייטור על המכשיר הזה.

למעלה