על הפנים...
אני מאמין שהמעונות של שנה א´ הם מעונות ריפקין, ואם כן, אז ככה: 3 אנשים בחדר, הכולל מיטה (עם מזרן מצ´וקמק), שולחן וכסא לכל אחד. כמו כן יש בחדרים ארונות ומקרר (ישנים ומצחינים). המקלחות והשירותים משותפים, ולא הכי נקיים... העובדה שאין אפילו כיור ומראה בחדר די מציקה, וצריך ללכת לשירותים/מקלחות כל פעם שרוצים לשטוף פנים או לרחוץ ידיים. יש מטבחונים (אני חושב ששניים בכל ביתן) שממוקמים במסדרון, ובהם ניתן לבשל. האמת היא שזה די נחמד שכולם "מבשלים" משהו, אבל בזמן הלימודים זה לא נראה לי כיף כזה גדול... ליד המעונות (בין ביתן 4 ל-1) יש סופרמרקט ומזנון, וכן יש דוכן מזון מהיר (שניצלים, נקניקיות וכו´) ליד ביתנים אחרים. מבחינת נוחות - אותי למשל הסביבה הזאת מדכאת, ואני ממש לא יכול ללמוד שם. במשך היום די רועש, ובקיץ מאוד חם. עדיף ללמוד בספריות או משהו כזה לדעתי... עוד פרט חשוב - במהלך השנים מפתחות רבים לחדרים שוכפלו (לאנשי מקצוע וכו´), ורבים מהמפתחות המשוכפלים הגיעו לידיים הלא נכונות. גניבות הן לא דבר כ"כ נדיר, ולכן כדאי לא להשאיר דברי ערך בחדר, ולנעול את הכל כשיוצאים ממנו. באופן יומיומי הדבר יכול להיות מעיק מאוד... אני אישית לא מעוניין ללכת למעונות האלה, ואני חושב שעדיף לשכור דירה בקרבת מקום עם חברים (גם אם זה עולה טיפה יותר). מקלחת ושירותים נקיים, מקום מסודר ללימודים ומיטה נוחה הם לא דברים שממש מצאתי במעונות האלה, ואני לא מוכן לוותר על זה. עדיין, המון אנשים השתמשו ומשתמשים במעונות האלה, ולומדים להסתדר עם זה. אני מציע לך לנסות ולהגיע לטכניון לפני הלימודים (כדאי מאוד גם כדי להכיר קצת את המקום), לבדוק את המעונות, ולהחליט לבד.