מעונות ליברמן

• פותח הנושא oz s
  • פורסם בתאריך

oz s

New member
מעונות ליברמן

וסליחה אם הנושא 'נטחן' (או שלא) - פשוט החיפוש בפורום לא נתן לי תוצאות. בכל מקרה,אני מתחיל שנה הבאה תואר שני בגבעת רם,ויש לי אפשרות למגורים במעונות ליברמן. היתרונות בגדול - קירבה לאוני',נוחות,דירה פרטית. החסרונות בגדול - ריחוק ממרכז העיר (מוקדי החיים והבילוי),מחיר. מאחר ואני לא מכיר את י-ם,רציתי לדעת - לגבי מעונות ליברמן,במידה ויש כאן מישהו ש'שהה' שם - מה גודל החדרים (אני מניח שלמרות שכותבים דירת סטודיו,לא מדובר באותו סדר גודל של דירה)?מצב החדרים?שירותים נלווים?סופרמרקטים בסביבה? ולא פחות חשוב - מה מצב התחבורה מגבעת רם למרכז העיר ובחזרה ביום/בלילה? ולגבי שכירת דירה - אילו איזורים מומלצים ישנם באיזור גבעת רם? מתנצל על מבול השאלות - פשוט אני לא אוכל להגיע בשבועיים הבאים לאוני' ולבדוק את המצב מקרוב,אבל רציתי בכל מקרה לשריין לי מקום ולכן אודה לכם אם תוכלו לעשות לי מעט סדר בבלאגן. תודה מראש

שהיתי בשנה האחרונה, ולהלן התרשמותי

נתחיל בזה שגבעת-רם היא אחד המקומות השלווים ביותר בירושלים. היא נחמדה מאוד לטיולים רגליים (ויש בה הרבה מאוד מקום לעשות כאלה), סתם לשכיבה על הדשא ולנשימת אוויר צח. בנוסף לכך, אלה המעונות הטובים ביותר שיש לאוניברסיטה להציע כיום, וכל הדיבורים על "כפר הסטודנטים" לא יצליחו להקהות את זה. מדובר בבניין אחד בלבד באיזור המעונות בגבעת-רם, שידוע כ"קריה 4" או "ליברמן-פיקארד", ומיועד לתלמידי תאר שני ושלישי. לבניין 5 קומות, ויש בו שני סוגי חדרים - קטן (1400 ש"ח בערך בחודש) ופחות קטן (1500 בערך בחודש). הבניין שקט מאוד, ומתחילת השנה עד סופה לא ראיתי את השכנים שלי. אין את כל "קומונת המעונות" האופיינית לכל מיני מקומות אחרים. החדרים באמת קטנים - לדעתי, לחדר שבו גרתי היה מטראז' של כ-10 מ"ר כולל השירותים והמקלחת. יאמרו אנשים ש-10 מ"ר לבן-אדם זה לא רע בסה"כ, ואני אגיד "נכון, אבל כשזה כל מה שיש לך - זו בעיה". חדר ממוצע בנוי כך, שהארון נמצא ממש ליד דלת הכניסה, ממשיך אותו המטבחון (שכבר פולש לחדר עצמו), ואת המטבחון ממשיך שולחן כתיבה פינתי גדול יחסית. מן הצד השני של החדר נמצאת מיטת יחיד סטנדרטית למדי (80 ס"מ רוחב, כמו בצבא), ומיד אחריה יש דלת לשירותים ולמקלחת. כל הציוד נמצא במצב טוב מאוד - הוא גם חדש יחסית וגם שומרים עליו טוב. המטבחון מצויד במיני-בר (עם מקפיא, מתאים בסה"כ לבן-אדם אחד), כיריים חשמליות ומיקרוגל. מעבר לכך, יש בחדר גם כוננית ספרים גדולה שתלויה מעל לשולחן, כיסא מנהלים נוח למדי ושידה גדולה ליד המיטה. קיים בחדרים מיזוג אוויר, אבל מה - אתה אמנם יכול להדליק ולכבות וגם לשלוט בעוצמה ובטמפרטורה, אלא שהחימום שלו נשלט באופן מרכזי, ולכן בחורף הוא מחמם רק בשעות הערב והלילה. בכל יתר הזמן - פועל רק האוורור או הקירור. לעומת זאת - מים חמים יש בשפע, היות ובבניין יש מערכת סולארית, וגם בוילרים בחדרים. לסיכום עניין החדר - הבעיה העיקרית היא באמת הגודל שלו. זה לא שבן-אדם בודד צריך יותר מזה בשביל לחיות, אלא שקשה מאוד לשהות בחדר הזה ליותר מאדם אחד בו-זמנית, שלא נדבר על, נניח, לארח מישהו/מישהי. מיטה זוגית, במידה ותוכנס, תתפוס כמעט את כל מרחב המחיה האפשרי, ולכן אפילו לא כדאי לנסות. בחדרים הפחות קטנים המצב לא הרבה יותר טוב - הם פשוט יותר ארוכים, אבל זה לא מוסיף יותר מדי לנפח בין המיטה למטבחון. ענייני תחבורה: היא בעייתית משהו באיזור ההוא. בשביל להגיע רגלית מהמעונות למרכז האוניברסיטה בגבעת-רם תצטרך כ-10-15 דקות הליכה. יש אמנם אוטובוסים גם באיזור המעונות - קו 28 פועל משש בבוקר עד עשר בלילה בתדירויות משתנות, קו 42 פעם בשעה וקו בין-קמפוסי פעם בשעתיים. קיים גם קו 17, אבל תהרוג אותי - אני לא הבנתי באילו שעות קיימת החלופה שאשכרה עוברת בתוך גבעת רם. לפיכך, עד שעה 10 בערב עוד אפשר, איכשהו, להגיע חזרה למעונות באוטובוס. אחרי כן ישנן כל מיני דרכים לעשות זאת, אבל כולן בסופו של דבר מערבות הליכה של 20-30 דקות מתחנת האוטובוס הקרובה, תפיסת טרמפ או מונית. קניות וכו' - יש סופר קטן של "קואופ" ברחבת "מעונות האלף", שתי דקות הליכה מ"ליברמן", והוא אמנם קצת יקר אבל נסבל, ויש בו את רוב הדברים שיש בסופרים הרגילים. "אקדמון" נמצא בבניין המנהלה, 10 דקות הליכה לפחות, כאמור. ישנו גם מרכז מסחרי בניות, עם שופרסל וסופרפארם (כ-20 דקות הליכה), ויש שם גם בסביבה וידאומט וסניף של "לחם ארז". המחיר של "ליברמן", מעט יותר מ-300 דולר לחודש נכון להיום, נראה די יקר בשביל מעונות. עם זאת, צריך לזכור שאתה מקבל בתמורה את כל השירותים הנלווים (כולל אינטרנט), צריכות (חשמל ומים) בלי חשבון וכמובן פרטיות - החדר שלך הוא שלך בלבד ואין שותפים. אם משהו מתקלקל - אתה מודיע לפקיד התורן במעונות, וביום למחרת סביר שהעסק כבר יהיה מתוקן. מצד שני, ישנם מקומות בירושלים שבהם תוכל ב-300 דולר לחודש לשכור חדר בדירה עם שותפים, לשלם את החשבונות ועוד יישאר לך כסף קטן. אם בכל זאת תחליט ללכת על דירה, השכונה הכי נוחה לתושבי גבעת-רם היא, לדעתי, בית-הכרם, שמקושרת עם הקמפוס בגשר הולכי-רגל, והיא גם שכונה נחמדה וירוקה כזו, עם בתי אבן ישנים. שם כבר יש מרכז מסחרי גדול, אוטובוסים וכו'. מעניין, עם זאת, שמבית-הכרם עצמה אין אוטובוס שמגיע לתוך גבעת-רם, והדבר הכי קרוב הוא קו 24 שעוצר בכניסה הראשית, אבל משם, כאמור, הולכים ברגל בכיף (או באופניים). חדר ממוצע בדירה עם שותפים בבית-הכרם עשוי לעלות 250-300 דולר נטו לחודש, ולכך תוסיף את כל החשבונות לסוגיהם. בקיצור, אני כבר לא יודע מה יותר טוב. אני, בכל מקרה, החלטתי לחפש משהו קרוב יותר ל"הדסה", ואולי, בתקווה, יותר זול.

oz s

New member
תודה רבה!

נראה לי שבכל מקרה ליתר ביטחון אני אשלם את המקדמה למעונות ,ובעוד שבועיים אקדיש זמן לשיטוטים,בין השאר באיזור השכונה שציינת. תודה ובהצלחה.

למעלה