מעון

ניתמר

New member
מעון

היום החל מסע החיפושים של מסגרת לבתי כמעט בת השנתיים (גיל מתוקן שנה ושמונה). המעון בישוב שלנו, ש"בנינו עליו", ואשר רעיונית נראה האופטימלי מבחינת נוחות: קרוב, נגיש מטפלת תוכל להוציא את הילדה. בביקורי בו היום, נראה מאוד דל ולא מגרה - מה שמחייב חשיבה נוספת על מה יהיה לשנה הבאה. האם לצאת החוצה למעון במרחק של 20 דקות נסיעה? ואז לוותר באופן מוחלט על מטפלת שרוצים שתעבוד חצי יום? לחפש משפחתון ביישוב? כשבעלי שמע את חוות דעתי היום אמר בציניות: הבנתי שהתחלנו במסע קיץ... אולי להתפשר על המעון וללכת שלא עם תחושות הבטן? אשמח לעצה.

לאה_מ

New member
"דל ולא מגרה" באמת לא נשמע מלהיב

אם כי אני חושבת שבכל מקרה כדאי לבקר במקום ולהתרשם מהצוות ומהאווירה (אם עדיין לא עשיתם זאת), משום שגם על מקום דל במשחקים ואפילו סביבה פחות מגרה מבחינה אסתטית וחושית, עדיין ניתן לפצות בצוות מאד חם ואוהב, בפעילויות מעניינות ומאתגרות, ביחס עדין ונעים לילדים וכו´. לגבי המעון המרוחק או המשפחתון - קשה לומר באופן כללי. אני מניחה שלכל אחד מהם היתרונות והחסרונות שלו, וזה מאד תלוי בהתאמה האישית של הילד למסגרת. אני אישית, בגיל כל כך צעיר, מעדיפה מסגרות אינטימיות יותר, וגם אם הילדים שלי לא ביקרו במשפחתונים (שזו מסגרת ממש מצומצמת), הם גם לא ביקרו במעונות (קבוצות גדולות מדי, לטעמי, לפחות באזורנו), אלא הלכו לגנים פרטיים שבהם בסך הכל כ-12-15 ילדים בקבוצה שיש בה ילדים בגילאי שנה עד שלוש וחצי, ומכל קבוצת גיל הרבה פחות. את יכולה להעזר במאמרי הפורום במאמרה של ד"י יעל דיין "כיצד לבחור מסגרת טיפולית-חינוכית לתינוקות ופעוטות", במאמר של דסי אשר על פיקוח צרכני על משפחתונים וברשימה של חברי הפורום לגבי מה כדאי לבדוק בגן חדש. בהצלחה, ואם יש התלבטויות בנוגע לנושאים ספציפיים - נשמח להתלבט יחד.

Shellylove

New member
להתחיל עם נסיעות למסגרות חינוכיות

בגיל כזה, נראה לי ממש עונש (בשבילכם כמובן), מה גם שזה יצריך מכם שינוי תוכניות (ויתור על מטפלת וכו´). במקומך הייתי עושה כמה דברים: 1. מחפשת אפשרויות אחרות בישוב 2. בודקת את המעון לעומק (מסכימה עם לאה לגבי דברים אחרים, כמו הרבה חום ואהבה, שיכולים לפצות), כולל לדבר עם הורים של הילדים במעון. 3. מנסה לראות אם אפשר להעשיר את הגן בגירויים - לשוחח עם הורים ואולי להתארגן לתרום דברים לגן, לשוחח עם הגננת. בהצלחה ותספרי מה החלטת בסוף.

ליאת +

New member
בדיקה שניה

אם מה שנראה דל ולא מגרה זה רק הדברים הפיזיים: צעצועים ועיצוב אז הייתי בודקת שוב את המקום. אם מדובר במעון ציבורי אז אין מה לצפות שהם יוכלו להתמודד עם הסניף הקטן של טויס אר אס שיש כיום להרבה ילדים בבית. אם את מדברת על הזנחה, או חוסר אכפתיות של הצוות זה כבר משהו אחר.

ניתמר

New member
תודה על התגובות

בהמשך לנושא - בן זוגי ואנוכי אתמול ניהלנו דיון עקרוני על המשמעות של "חינוך טוב" לילד ומהי "הורות טובה"... והגענו למסקנה שאותה דילמה שאנו עומדים מולה כעת למעשה תחזור אלינו בכל פעם שנצטרך לבחור מסגרת לביתנו. היות ואנחנו גרים בפריפריה ( בשומרון ולא בשרון...)מגוון אפשרויות הבחירה יחסית קטן, ובאיזשהו שלב, אם לא נשנה מקום מקום מגורים - נתפשר. השאלה מתי. ועד כמה התמיכה בבית תוכל לכסות ולדרבן למידה גם אם הסביבה פחות מזמנת זאת. הלטנו כרגע באופן עקרוני להמשיך לבדוק - בהחלט גם את מה שהצעתם. וכנראה ללכת על להשאר קרוב לבית ולראות איך ניתן לשדרג במצב הקיים. תודה ועידכונים בהמשך. נ.ב. יש סרט חדש שמציג כעת בארה"ב לא יודעת אם כבר היגיע ארצה, על מאבק של הורה אוטיסט לגדל את ילדתו. סרט בו הוא מנסה להוכיח שהורה טוב הוא מושג דינמי...(בעלי חזר מארה"ב שלשום - והשתמש בזה כשאמרתי שאני אצטרך עזרה ממסגרות חיצוניות ולכן חשוב לי גן/ בי"ס טובים כי אני "לא מספיק"...).צ´או

למעלה