מעולם לא היה התקף

ranyl

New member
מעולם לא היה התקף

אני שנתיים עם למיקטל בעקבות שהתלוננתי באזני אמי, הרופאה, על תנועות לא רצוניות של הלשון, השפתיים ופעם אחת אפילו היד "קפצה". ה-EEG היה לא תקין והתחלנו בלמיקטל. מאז אט אט פסקו התופעות ובכלל בשנתיים שחלפו נבדקתי שוב ושוב בEEG. תמיד הכל היה בסדר. שאלותי: 1. האם מישהו מכיר מקרה דומה? תשאלו את רופאיכם. 2. האם מישהו מהכותבים בעצמו או שמכיר פרידה מוחלטת מתרופות? 3. האם כל הEEG התקינים הם רק בעקבות התרופה? תודה מראש

אם את חותרת לקראת

הפסקה של התרופות אז אני הייתי מחכה עוד. כן, הרופאים כבר אחרי שנתיים ממליצים להוריד במינון אבל בתור אחד שאחרי 3 שנים ללא התקף התחלנו להוריד ואז קיבלתי התקף - ממליצה לחכות עם זה. כרגע אני 3 שנים(מאז אותו התקף) ובצבא אז בכלל אני לא רוצה להוריד את המינון. היו מקרים של אנשים שהפסיקו תרופות והאפילפסיה לא חזרה, אני מכירה מישהו כזה אישית. אבל יש גם כאלו שחזר ויותר חזק. אם רק לפני שנתיים היו לך כל התיקים האלו אני הייתי מחכה. התרופה עובדת, אז למה להפסיק?

כן היה התקף

מה שהתלוננת לפני אמך, הוא סוג התקף. לא נידרש ליפול כדי לקרוא לו התקף. כעיקרון , ככל שזמן ההתקפים ממושך יותר, כך הסיכוי להצלחה בהפסקת תרופות קטן יותר. הכל סתטיסטי.

ranyl

New member
בגלל שמדובר באפיזודה כה קצרה

ושכיום אינה מתקיימת, אמנם תחת תרופות, למרות שכבר ירדתי, בשנה האחרונה מ-325 מ"ג ל-200 מ"ג ולא נוצר כל שינוי, לכן שאקח תרופה כל הזמן וכל פעילויותי יושפעו מסטטוס שאולי איני ממש בו?

כמה קצרה?

כל מה שאני כותב זה מידע אישי, מקריאה. ההגיון בטיפול באפילפסיה שונה. מחפשים את הסיכויים, אין אף פעם 100% יש במיקרה הטוב 60% . דבר ראשון - הכל תלוי ברופא, בידע(כמה הוא מתעדכן בחומר יום יום) ובתחושות. דבר שני - הסיכונים. כדי להבין את איך מחשבים את הסיכוים, ישנם מיספר שאלות די פשוטות. איזה סוג אפילפסיה(יש 40) סוגים- לכל אחת סיכויים שונים. תוך איזה פרק זמן הגיעה האדם לאיזון. כמה תרופות נידרשו לאיזון. מיכאן , לאור מחקרים ניתן להבין מה הסיכויים. הסיכונים הם שבהפסקת התרופה- האפילסיה תקבל התפרצות שונה מממה שהיה. הכדור שכל כך עזר, לא בטוח שיחזור וישתלט על המצב. אז מה מחליטים- עם יש 50% ומעלה סיכוי להצלחה מפסיקים תרופות. עם יש 10% סיכוי להצלחה ממשיכים בטיפול התרופתי. בינהם, לפי תחושת הרופא, והחולה.

ranyl

New member
הפירוט בתשובתך מרגש יש אנשים טובים

א. תן לי מספר שמות של רופאים המתעדכנים בתחום. האירוע היה במשך חודש הרבה פעמים. מאז הלמיקטל אני בחופש מזה. ושוב תודה

התופעה שלך מוכרת

התופעות של קפיצות שפתיים וכאלה גם אני זכיתי להם כשדיברתי פתאום קפצה לי הלסת, כשחיפשתי משהו בתיק פתאום קפצה היד, כל מיני תופעות שונות. התרופות גורמות לאיזון המצב ולכן הבדיקות EEG יוצאות תקינות אך לא הייתי ממליצה להפסיק טיפול

ranyl

New member
מעניין אותי

האם אלו היו כל התופעות שחווית? או שהיו גם אחרות? תודה

למעלה