מעולם לא הבנתי!!!

• פותח הנושא a d y
  • פורסם בתאריך

a d y

New member
מעולם לא הבנתי!!!

שלום לכולם, אני חרדית לשעבר (בערך שנתיים) ורציתי לשתף אתכם בהרהור שלעיתים מנקר לי בראש, והייתי שמחה לשמוע את חוות דעתכם כ'שותפים לאותה סירה' לשעבר... האם העולם החרדי נחשב לעולם חכם? אם איי קיו גבוה? היו שנים שהייתי חושבת שכל מי שלא חרדי הוא 'פחות חכם'. היום אני די בדילמה, משום שמצד אחד איני שייכת להם יותר, אז מה, 'אני לא חכמה'?! מצד שני איך פתאום אשנה את דעתי - בגלל שאני לא שם יותר? למרות שהיום אני רואה שיש המון אנשים שהם מלאים בתוכן תרבותי ומוסרי גם בלי שיהיו חרדים, ולא כמו שמכרו לי בהיותי קטנה ש'חזיר זה מגעיל'. או שפשוט זה אינדוודואלי? אשמח לקרוא את דעתכם. אגב, נורא כייף לקרוא כאן, זה כמו לחזור לילדות במובן מסויים

שלמה המלך "החכם"...

יש בחברה החרדית חכמים בדיוק באותה כמות של טיפשים ונבערים... וכלל שהם חכמים יותר הטפשים שבהם טפשים יותר... ו"לא לחכמים לחם"! לשלמה המלך החכם מכל אדם היו 1000 נשים ובסוף נאמר שהוא "שכב עם אבותיו"... נקודה למחשבה לכל החרמנים שבינינו...

בתש1

New member
העולם מתחלק לחכמים וטפשים

ולא לחרדים וחילוני. סטטיסית זה יוצא באופן יחסי 50 לשם ו50 לכאן.

העולם מתחלק

לאחוז אחד חכמים ותשעים תשע אחוז טיפשים. מכיוון שהחילונים הם הרוב טיבעי שימצאו בינהם יותר סכלים.

בתש1

New member
לכל מי שלא מבין בסטיסטיקות..

אמרתי ``באופן יחסי``,בדיוק בשביל אנשים כמוכם..

גם אני הרגשתי כך.

ועדיין יש לי גרורות מהתחושה הזו. בתור חרדי הרגשתי שייך לאליטה מסוימת. תמיד כשהעריכו אותי, או החמיאו, עלתה בי המחשבה, מעריכים אותי כיוון שאני חרדי. לקח (ועדיין לוקח) לי המון זמן כדי להבין שמעריכים אותי לא בזכות היותי חרדי, אלא למרות זאת. או אם תרצי, בלי כל קשר לכך. זה הגיע עד כדי אבסורד. כשבנות התחילו איתי בתור חרדי, הייתי בטוח שזה בגלל שאני כזה, וזה מסקרן אותן וכו'. רק כששיניתי צורה, ודברתי עם כמה חברות, הבנתי עד כמה ההנחנה הזו לא הייתה נכונה. כנראה שזה חלק מהחינוך החרדי - אתה אף פעם לא שווה בתור עצמך, אתה לא יחודי ולא מיוחד. אתה שווה רק כשאתה חלק מהעדר. רק כשאתה כמו כולם. בכל מקום, יש אנשים טפשים וחכמים. רחמנים ואכזריים. נחמדים ואנטיפטים.

Le Fay

New member
עכשיו תאר לך איך זה כשגדלים על התזה

שאפילו לילית רוצה לגנוב ממך תאי זרע רק כי אתה אברך ישר דרך. במקרה זה המפגש עם המציאות הממשית עלול להיות טראומטי במיוחד.

a d y

New member
האמת היא,

שזה סוג מחשבות שבא בכל מיני תחומים... כאילו מן אי הסכמה לכך שעד היום היינו טפשים וכמובן שאי הסכמה לכך שהיום אנו טפשים! מה שמסתבר כנרהא, זה שזה לא קשור לאן אתה שייך, ולא כמה אתה יושב על התחת, אלא מה שיש לך או אין לך... אם היית בתור שם למעלה ודילגו עליך כשחילקו שכל, או שפשוט נרדמת ופספסת... בכל מקרה תודה לכולם, אני כנראה אקפוץ מידי פעם, כי דיי מעניין פה

rigoletto111

New member
ברוכה הבאה למחיצתנו...!

אם נשתמש בתיאוריה על "תרבות המובלעת" , כפי שפיתחו אותה החוקרים מרי דגלאס ועמנואל סיון, אחד הדברים ששומרים על המובלעת (החרדית במקרה זה) היא תחושת העליונות המוסרית. החילונים הם עדר מטומטם, תינוקות שנשבו, מכורים לכדורגל וסמים וכו' בקיצור, מכרו לך בלוף.

Le Fay

New member
למה אומר בלוף? רובנו אכן עדר מטומטם

ורבים מאיתנו מכורים לכדורגל (וטלויזיה). רק שהחרדים לא עדר פחות מטומטם. ועוד עם OCD.

רובנו בעלי OCD

ברמות מסויימות (ומשתנות). זה מה שמניע אותנו לשאוף ולהתקדם. כל עוד זה מניע אותנו קדימה, סבבה. ברגע שזה מפריע לאיכות החיים שלנו, זה הופך לפתולוגי (רמת הפתולוגיה נקבעת ע"פ רמת ההפרעה לאיכות החיים). בהחלט אצל הדתיים לאומיים והחרדים יש רמות גבוהות מהממוצע של שאיפה למצויינות מבאוכלוסיה הכללית, שמעלה את הסיכוי ללקות בOCD פתולוגי.

babylon_a1

New member
אני תוהה לעצמי

אם על עולם הטומאה וטהרה הוא סוג של OCD עם הצורך הזה להתנקות להיטהר, וכל מיני דברים משונים גורמים לך להידבק מהם (כמו למשל מישהו שהתעורר מהשינה ונגע בך)

למעלה