מעולם ה youtube

melancholy man

New member
מעולם ה youtube

הוידאו קליפ של היום, יותר משהו הצגה ויזואלית של השיר, הוא איזה קטע פרוסמי שמטרתו לקדם את המותג השר את השיר, מזמן נזנח כבר כל נטייה אומנתית ביצרת הקליפים האלה וגם הרעיון הבסיסי של הקליפ, לקדם את השיר עצמו, נזנח לחלוטין (יש כמובן מקרים חרגים, אבל לא בזה אנחנו עוסקים במילא). פעם לפני ימות ה MTV, להקות היו מוציאות מידיי פעם מה שנקרא Promo video היו אלו קטעים מצולמים קצרים, שנועדו לשידור בתוכניות טלוויזיה שעסקו בפופ, הרבה מאוד להיטים זכו לקליפים כאלה, וכל צפייה בהם סוג של קפסולת זמן קסומה, השרשור הזה מוקדש להם. נתחיל עם האנימלס ו San Franciscan Nights הקליפ כמו השיר הוא מחווה מצויינת לעיר הקסומה הזאת ולאווירה המשוחררת שהפכה לסימן ההיכר וכמובן, של התקופה כולה (לצערי הקליפ נחתך לקראת הסוף) לפינק פלויד, יש דיי הרבה קליפים כאלה באופן יחסי, אני עד היום מחכה שיצא DVD מסודר עם כל הקטעים המופלאים שהלהקה עשתה אז, רק בשביל לעורר את התאבון, הנה אחד שלא הכרתי עד היום: Point Me at The Sky ובפינת הביזאר, ה Bonzo Dog band עם Urban Spaceman שיר מוזר ומבדח עם קליפ מתאים. ולסיום, אתמול, בעזרת הודעה של ציף מהפורום שלה, מצאתי סוף סוף את הקליפ של Some Velvet Morning של נאנסי סינטרה וליי היזלווד שהוקלט ב 67 במגרת ספיישל של נאנסי סינטרה ב NBC http://youtube.com/watch?v=Sb-SVPJM4L4 אגב, משהו שנעלם לגמרי בגירסא העברילת של פורטיס וסחרוב, שימו לב למילים בפתיחת השיר: בבוקר קטפתי אחת, כשלא אהיה מסטול/ אפתח את השער שלך... (וכן, זה אומר בדיוק מה שנדמה לכם), אחד השירים הכי משונים והזויים שאני מכיר.

Barmelai

New member
זה לא הדבר היחיד שנעלם מהגרסה של פורטיס

יחד עם הרמזים המיניים בליריקה נעלמה לה כל האוירה ההזויה הסמיכה והנוטפת בשיר עצמו, והאגדה למבוגרים הפכה אצל פורטיס לפארודיה ערמומית על סיפור ילדים. פורטיס וסאחרוף אמנם הצליחו לשמור על התינוק אבל את המים המכושפים הם שפכו (מישהו נתן פעם דין וחשבון לעצמו על הבטוי המשונה הזה?)

pasteran

New member
מה?

לטעמי הגרסה של פורטיס יותר הזויה והעיבוד הרבה יותר הולם מאשר העיבוד הסטנדרטי במקור. האווירה הקרקסית עם מקהלת הילדים בחלק המשולש לעומת התרועות הדרמטיות בחלק המרובע. חוץ מזה פורטיס יותר מגניב.

melancholy man

New member
הגירסא של פורטיס מצויינת

חוץ מזה שהוא כנראה לא הבין את השיר, אחלה.

Abbe Faria

New member
מה?! (2)

למה לא הבין את השיר? הסתכלתי על המלים, אז את הגחליליות החליפו רקפות, והוא לא תרגם את 3 המלים When I'm Straight... ומבחינת המוזיקה? אני לא חושב שיש פה בכלל מקום להשוות (העיבוד של סחרוף פה עולה בהרבה על הייזל)

melancholy man

New member
הגירסא של פורטיס מצויינת!?(2)

תשמע, האמת זה נכון להגיד, התרגום (של בירנבך אאל"ט) באמת טוב מאוד, העניין הוא, שהשילוב של סינטרה והייזל, נותן לשיר תוכן מיני אפל כמעט, משהו שמזכיר (לי לפחות) את מלודי נלסון של גינזבורג, בביצוע של פורטיס סחרוב (שוב ביצוע מצויין) זה לא קיים, זה לא אומר, אגב, שהביצוע הזה לא טוב.

Abbe Faria

New member
לא יודע....

אולי זה הקליפ של השיר שמזכיר לי יותר פתיחה של סרט פורנו רע משנות ה70 ממשהו סקסי ואפל שגורם לי לא למצוא את זה גם במוזיקה... אבל אז אני מסתכל על המלים, וגם הן לא ממש תופסות אותי... ואז אני עובר לזמרים, והאמת, לא ננסי סינטרה ולא הייזלווד עושים לי את זה... תכלס זה לא סקסי בהרבה מג'ניס ג'ופלין בדואט עם טום ווייטס שרים על מחלות מין... וגם העיבוד, יש הרגשה שכל הזמן חסר משהו... למרות כל זה, יצא להם אחלה שיר... שזה מרשים ביותר לאור נתוני הפתיחה הממש ממש נמוכים שהצגתי פה... אז באמת אין לי שום דבר נגד הייזלווד וסינטרה, רק תעזוב לי את הפורטיסחרוף בצד...

LEATHER REBEL

New member
א-פרופו דברים ש"חסרים"

אמר פעם מי שאמר, "להשתין בלי לתקוע נוד, זה כמו חתונה ללא תזמורת". פעם חשבתי שזה סתם גראפיטי של שירותים ציבוריים, אבל אחרי כמה זמן הבנתי שמה שנאמר במשפט הזה הוא נכון להפליא. אם עושים את זה והאלמנט הנלווה אינו משתתף, ישר קולטים שחסר פה משהו.

Abbe Faria

New member
הפוך גוטה הפוך...

זה "xxx בלי yyy זה כמו להשתין בלי לתקוע נוד" פשוט חתונה בלי תזמורת מתקבל על הדעת הרבה יותר...

LEATHER REBEL

New member
מה לעשות שיש כאלה שכותבים כמו שאני הצגתי?

מי שכותב גרפיטי גם קובע את הסדר. בחתונה אפשר גם די ג'יי...

Barmelai

New member
אבל...אבל...

"ג'ניס ג'ופלין בדואט עם טום ווייטס שרים על מחלות מין" זאת בדיוק הפנטזיה הכי רטובה שלי! לא יאומן גמד, מה הסכויים? טוב, בקיצור המטאפורה שלך פועלת נגד הטיעון שלך, המשפט של ערן על האווירה הקרקסית עם מקהלת הילדים בחלק המשולש מצליח להסביר טוב ממני למה גרסת פורטיסחרוף נשמעת כפארודיה על ספור ילדים, ופורטיס באמת מגניב בהרבה מהייזלווד, רק שמה זה שייך. וחוצמזה, כמדומני מבין שנינו אני זה שהיה בשנות השבעים, ותאמין לי שבאותם ימים הקליפ הזה היה נחשב לפתיחה של סרט פורנו משובח במיוחד.

LEATHER REBEL

New member
והם גם פיצו על זה

בשיר "אין קץ לילדות". וגם הפעם הצליחו להסוות את זה באופן מעורר השתאות... עובדה שהשיר הושמע המוווווווון ברדיו.

Barmelai

New member
מסכים איתך

שאין קץ לילדות, כלב נובח על גבעה כתומה, מביאים את הסחורה החמקמקה הזאת בגדול

Abbe Faria

New member
להסוות?!?!

אין קץ לילדות זה שיר שאין בו שום הסוואה לתכנים המיניים... בלי קשר לזה, קשה לי לחשוב על שיר שלא הושמע בגלל תכנים מיניים ב20 השנים האחרונות

LEATHER REBEL

New member
לי דווקא קל לחשוב

"בחצרות בחושך" של טאטו. מונולוג של אנס המחפש את קרבנו הבא. חברת NMC היו אמיצים דיים בכדי להוציא את התקליט גם על CD... אבל לשידור זה נפסל. "זיוה" של פוליאנה פראנק... בגל"צ הושמע אך בקול ישראל לא עבר את המועצה השלטת.

LEATHER REBEL

New member
ועוד אחד...

"תודבר המחלה" של כרמלה גרוס ואגנר. הושמע בגל"צ אך -לא בקול ישראל-. זה בגלל המלים "קקה ופיפי" ו "שפיכי".

almogi

New member
אטרף - "אני ושולה בחצר"

כשהופיעו בתכנית הטלוויזה של יום שישי הכריחו אותם לשנות ל"אני ושולה בבריסל". אחד הקטעים הכי הזויים בתולדות רשות השידור.

almogi

New member
אטרף - "אני ושולה בחצר"

כשהופיעו בתכנית הטלוויזה של יום שישי הכריחו אותם לשנות ל"אני ושולה בבריסל". אחד הקטעים הכי הזויים בתולדות רשות השידור.

LEATHER REBEL

New member
גם נכון.

אבל הזמר רובנס התייחס לעובדה זו מאוחר יותר באמרו ש"בגלל הצנזורה, החלטנו שזה יהיה כאילו ההמשך לסיפור על שולה".

למעלה