מעדן סויה לבן 9 חודשים

mordillo100

New member
מעדן סויה לבן 9 חודשים

שלום, בני בן 9 חודשים, אוכל יפה פירות, ירקות ובשר. הוא אלרגי לחלב ורציתי לדעת מה דעתך על מעדן סויה, יש לנו ארוחה אחת בעייתית בערב ב- 18:00, ב- 15:00 הוא מקבל 180 או 150 מטרנה וב- 20:30 הוא מקבל 180 +דייסה. ניסינו אבוקדו והוא לא ממש אהב, פירות הוא מוכן שוב אבל ממש מעט והוא לא רגוע אחר כך והאמת היא שאת המעדן הוא אוכל יפה ודי רגוע עד ארוחת הלילה, לא רוצה לתת לו מרק/בשר בשעה מאוחרת. מטרנה - די בעייתית מבחינתו, הוא ילד שנוטה להקיא בקלות, שמנו לב שכאשר אחוז ארוחות המטרנה ביום גבוה הוא יקיא את אחת הארוחות (את המטרנה) אך אם אנו שומרים על 3 ארוחות מטרנה ביום (מתוך 6) אין הקאות בכלל. דבר נוסף- את המעדן אני לא אתן כל יום אלא כל יומיים. אשמח לדעת מה דעתך

גילור

New member
למה לא? אפשר לתת בכיף. אגב, הצעה

נוספת: לתת בערב ארוחת ירקות (טחונים או לא) ללא בשר

mordillo100

New member
לא

הוא מקבל מטרנה צמחית (לא פרמיום- הוא מקיא אותה...) אם את תוהה מדוע הוא מקיא- זאת תעלומה, עשינו בדיקות דם והוא לא אלרגי לסויה. הסמכנו את המטרנה עם דייסה, הורדנו כמויות (אולי האכלת יתר) עברנו מאיזומיל למטרנה- והוא עדיין מקיא, את האוכל הרגיל- פירות, ירקות, בשר הוא מקיא לעיתים מאד מאד רחוקות, את התמ"ל הוא מקיא בקלות. הדבר היחיד שמעולם לא הקיא- חלב אם.

יפה יש לי שאלה.

מתי מותר לתת טחינה גולמית??? יש דעות לכאן ולכאן... בני בן כמעט שמונה חוד'.

גילור

New member
בגלל החשש מאלרגיה לסומסום, ההמלצה

של משרד הבריאות היא לתת מגיל שנה בלבד. אישית, שני ילדי קיבלו מגיל 7 חודשים (אצל הגדולה, פשוט כי עוד לא היתה הנחיה כזו של משרד הבריאות, או שפשוט לא ידעתי עליה. ועם השני - נתתי ובדקתי בזהירות שלא מתפתח כלום).

אני לא שמעתי בעברי עבדתי במעון...

ותמיד נתנו שם לתינוקות יחד עם הפירות טחינה.... כי זה בריא... אני כבר הבאתי כמה פעמים ולא עשה לא כלום אז מה את אומרת אפשר להביא???

גילור

New member
תשמעי, אני לא מומחית אבל אם נתת

ולא היתה אלרגיה, לדעתי את יכולה להמשיך לתת.

למעלה