מי שאמר צדק. אני חשבתי שזה פיתון אחלמה (Morelia amethistina kinghorni) אבל כשאני רואה את התמונה החדשה אני רואה שהראש הוא לא כמו שהוא נראה לי בתמונה הראשנה.
הסקרנות שלחה אותי להרצת חיפוש במרשתת. משום מה, נראה כאילו פיתון אחלמה נראה שונה מהנחש שמופיע בתמונה הזו, אם כי יש איזכור לאחלמה מנשנש וולבי. מישהו יודע יותר?
הוא דוגמא; אולי מדובר בקפלי עור שנגרמים עקב משיכת הוולבי (או מה שזה לא יהיה) מהמים. אני לא בטוח שאני יודע איזה נחש מופיע בתמונה, אבל מכיוון שמצולם שם פיתון אוסטרלי גדול, חום ונטול דוגמא - לא הייתי פוסל את האפשרות שזה Liasis olivaceus. הנה מספר תמונות להשוואה: תמונה 1תמונה 2תמונה 3.
התהליך הזה לקח לו הרבה כשעה ומעלה לדעתי ובזמן הבליעה הנחש לא יכול להגן על עצמו. הענין הוא שמדובר בשתי התמונות בנחשים שמגיעים לגדלים עצומים ואין להם יותר מידי אוייבים בטבע.
מה לוקח שעה? לבלוע מקצה לקצה את הטרף? או שעה ומעלה מספיקה לו על מנת להתחיל לזוז כולל הטרף? ועוד שאלה,,,מיצי העיכול שלו,מסוכנים לטורף אחר,כמו זאב,או צבוע?
ענינו על 2 דברים שונים, NAJA ענה לך עד כמה שאני מבין על תיאור מקרה בו הנחש טורף את הולבי ובאותו זמן מתקיף אותו טורף כגון זאב או צבוע, במקרה כזה מיצי העיכול של הנחש לא יפגעו בטורף כשאפילו אין בינהם קשר פיזי. אני עניתי על תיאור מקרה בו הפיתון טורף חיה אחרת (שבמקרה השאלה שלך היא במקרה טורף בפני עצמה). במקרה כזה שבו הצבוע או הזאב נבלעים ע"י הפיתון אז מיצי העיכול שלו יעכלו גם אותם. --------------------------------------- אני פירשתי את מה ש NAJA כתב עפ"י הבנתי, אם טעיתי ולא לזה הוא התכון אז אני מחכה לתיקון