מעדכנת

מעדכנת

אחרי שש שנים שלא הייתי אצל רופא נשים: נראה שהאנדומטריוזיס לא ממש הרים ראש, כי האולטרסאונד הראה רחם ושחלות תקינים לחלוטין. קיבלתי המלצה לקחת גלולות- מליאן- ללא הפסקה למשך חצי שנה, ולבוא לביקורת. להזכירכן- עברתי לפרוסקופיה לפני עשר שנים, לאחר שבטיפולים נתגלתה אצלי ציסטה בשחלה. המשכנו בטיפולים לאחר הניתוח, ולבסוף פנינו לאופציית האימוץ. מאז אני ללא אמצעי מניעה. ושאלות- מישהי לוקחת את הגלולות המסוימות האלה? מהן תופעות הלוואי? אני זוכרת תופעות לוואי מהימים שהייתי לוקחת גלולות טרום נישואיי, קרי יותר מ-13 שנה. השמנה, בחילות, פגיעה בחשק המיני. אני יודעת שעכשיו יש דור אחר של גלולות, ובכל זאת אני מעוניינת לשמוע אתכן.

shirani

New member
נכון ללפני שלוש שנים

הגלולות בעלות תופעות לוואי קלות יותר מפעם. אבל עדיין יש זה כמובן תלוי בגלולות ובמי שלוקחת אותן. אני לקחתי מינולט בהתחלה מה שגרם לי רק לבחילות ביומיים הראשונים של הלקיחה. אח"כ החליפו לי למרסילון וזה גרם להשמנה, מגרנות וירידה בחשק המיני. אף אחת מהתופעות שהוזכרו לא היתה דרסטית. גיליתי שזה כתוצאה מהגלולות רק בדיעבד כשהפסקתי להשתמש בהן. יש בנות שלא מושפעות בכלל מהכדורים האלה. בהצלחה

שמחה שאת אחרי

והכל תקין חוץ מי החום שאני בטוחה שיחלוף לו מהר, גם לי הציעו ניתוח בלפקוסקופיה אחרי שנים ששמעתי כל פעם שבמקום שזה נמצא אצלי עושים ניתוח רק אחרי הריונות כי הוא מאוד מסוכן. ופתאום ד"ר סוריאנו מציא בכזאת קלות על ניתוח, כמובן שהוא אומר שכל מה שאמרו על קושי הניתוח והסיכונים- הכל נכון. אז אני קצת חוששת ובנתיים עד שיאשרו לי את הבדיקות שלפני ועד ויתנו לי תור אליהם יעבוד עוד לפחות חודש וחצי. אצלי האנדו' ממוקם בין בדוגלס- בין הרקטום לרחם האחורי. הסיפור שלך קצת מחזק אותי לגביי ניתוח ועד אז בטח אשאל עוד שאלות אז שבאמת תהיה רפואה שלמה.

תעשי גם ca-125

זה שהשחלות והרחם בסדר, זה לא תמיד אומר הכל.מוקדי אנדו' לא ניתן לראות באולטרא. אגב, זה גם תלוי במבצע האולטרא. לא מכירה מליאן אבל תנסי ותיווכחי, תמיד אפשר להחליף
תרגישי טוב

למעלה