מעדכנת...

מעדכנת...

אז הייתי היום במרפאה בתה"ש (פיץ- אני די בטוחה שהיית שם גם, אבל לא היה לי נעים לשאול) נכנסתי לד"ר שיינמן, שהבדיקה שלו קצת הכאיבה לי (וגם גרמה לי לדימום קל שזה אף פעם לא קרה לי) אבל חוץ מזה הוא היה מקסים. כמו שהרופא נשים שלי חשד- זה אדנומיוזיס. אין איך לאבחן סופית כי לא עושים ניתוח האופציה הניתוחית הטיפולים היחידה היא ניתוחים שפוגעים בפוריות (כריתת רחם וצריבת רירית). אין טיפול ניתוחי אחר. האופציה היחידה היא לטפל בי בזמן המחזור- הוא רשם לי הקספרון (שגם קודם הייתי מטופלת) אבל במינון גבוה יותר ומהיום הראשון והוסיף לי נקסין, מהיום הראשון של המחזור 3 פעמים ביום. כמו כן המליץ על עירוי ברזל דחוף לטיפול מיידי באנמיה. מה שלא הבנתי, זה כשחזרתי הבייתה ראיתי שהנקסין הוא משכך כאבים- ואין לי כאבים יוצאי דופן בזמן המחזור, והוא אמר לי שהוא רשם אותו לטיפול בדימום החזק שזו הבעיה הבעיה העיקרית שלי כרגע. מישהי יודעת אולי?

liats80

New member
אולי...

נקסין הוא נוגד דלקות אז אולי יש קשר דרך זה לדימום?! אני ממש לא יודעת. לא שמעתי על נטילת נקסין בהקשר הזה. את תמיד יכולה להרים טלפון ולשאול את המזכירה או לבקש לדבר עם הרופא. בטח יש סיבה.

פיצ 50

New member
נכון זו הייתי אני

אז למה לא ניגשת???? כי אני לא קלטתי....דיברתי עם משהי וראיתי שיש עוד משהי שמסתכלת....בפעם הבאה תרגישי חופשי... כפי ששמת לב הייתי באשפוז, חזרתי אתמול..... אני שמחה ששיינמן היה נחמד....לגבי האדנו גם אני סובלת מזה...וזה נורא.... אולי תבואי למפגש ואז נכיר באמת??????

אני יודעת להגיד לך לגבי

שזה דימומים מאוד חזקים בזמן המחזור (קרישי דם גדולים) שגורמים לאנמיה כמו כן האדנומיוזיס גורם לרחם להיות מוגדל כל הזמן ובזמן המחזור בפרט (ד"ר שיינמן אמר שממש רואים את זה אצלי) ולכן יש תחושת נפיחות וחוסר נעימות בנוסף לכאבי מחזור. יש בנות שיש להם כאבים במחזור, אני פחות סובלת מכך לשמחתי. אצלי הבעיה העיקרית היא ההשבתה מעבודה ולימודים ל ימי המחזור (שזה לפחות שבוע) והאנמיה כתוצאה מהדימומים שמאוד מחלישה אותי.

galim29

New member
../images/Emo26.gif

לגבי הנקסין- ממה שקראתי בעלון של התרופה זה שייך למשפחה של נוגדי דלקת. אז מתארת לעצמי שזו הסיבה. אם מרגיש לך לא נוח לקחת, אז תתקשרי אליו ותשאלי אם זה הכרחי. זה כדור חזק. מה זאת אומרת עירוי ברזל? בזריקות?

לגבי הנקסין

שימי לב לקחת אותו רק אחרי אוכל, זה כדור חזק מאוד ועל קיבה ריקה הוא עלול להרוס את רירית הקיבה. מוזר שהוא נתן לקחת אותו 3 פעמים ביום, בוודאי נתן לפחות את המינון הנמוך.

זואילי

New member
הי חס

מקווה שהטיפול יקל עלייך בעניין הדימומים. יכול להיות כמו שאמרו, שהנקסין בגלל אותה התוויה של נוגד דלקת הוא חלק מאותו טיפול שהומלץ לך, ולאו דווקא מהכיוון של שיכוך כאב שבזה אין לך צורך לפי מה שאמרת. (אבל ערך מוסף
) תזכרי לביקורת הבאה לשאול את שיינמן על זה. שיהיה בהצלחה ורק בשורות טובות

וגם רציתי להגיד לך תודה

על ההסבר הוא היה מדויק להפליא הגעתי תוך שתי דקות ואבא שלי הסתכל עלי בתמיהה ושאל אותי איך ידעתי להגיע אם מעולם לא הייתי פה עניתי לו אינסטיקנטים של אישה

פז08

New member
הי, תשובה קצת באיחור....

ביררתי את הנושא, ולהלן התשובה: במינון נמוך, נקסין דווקא פועל להגברת דימום. אבל- במינון גבוה (המינון שניתן לך נחשב גבוה) הוא דווקא פועל הפוך - הוא עוזר להקטין דימום...... זו התשובה...... בכל אופן, דעי לך שבכל הנוגע לשינמן, את תמיד יכולה לשאול אותו והוא תמיד ישמח לענות בסבלנות ובאריכות...... מקווה שאת חשה בטוב, פז

למעלה