מעדיף אוכל מוצק

מעדיף אוכל מוצק

שלום שמי אדווה ואני אם לשני ילדים : הגדולה בת שלוש וחצי וינקה עד גיל שנתיים , את התוצאות ראיתי בשטח ולכן אני מאוד מעודדת הנקה . לפני כ - 4 וחצי חודשים ילדתי את בני השני במשקל של 3.650 ,הנקתי אותו כבר בחדר הלידה והיות ואני כבר מנוסה לא היו בעיות עם ההנקה . כיום הוא בגיל 4 וחצי חודשים ושוקל , 7.150 בעקבות סקרנותו והתלהבתו מהמזון שאנו אוכלים נתנו לו לאחרונה לטעום מעט ומאז הילד מסרב לינוק , הוא יונק רק כשהוא מאוד מאוד רעב וגם לא את הכמויות שהיה יונק לפני זה (לעיתים זמן קצר יותר ולעיתים רק משד אחד , סימן נוסף לירידה בכמות החלב שהוא יונק, הוא הגודש שאני חשה בשדים ביומיים האחרונים). לעומת זאת ניסתי לתת לו בננה ותפוח מרוסקים והוא "התלהב " מאוד . רציתי לברר האם לדעתכם כדאי כבר להתחיל עם פירות וירקות ? ומה לגבי ההנקה להמשיך אפילו שהכמויות יורדות ? חשש נוסף המכנן בי הוא העובדה כי התינוק יהיה ילד שמן בעתיד היות ואביו נחשב אדם שמן וכן היה גם ילד שמן. מחכה לתשובה בהקדם . בעקבות הפנייה לפורום ייעצו לי לשאול את אסתר אשמח לשמוע את חוות דעתך בהקדם תודה אדוה

I would definitely wait until age 6

months to start solids. He is gaining so well on your milk......why interfere? Anyway at this age the digestive system is too immature to digest foods properly. Haval​

niritcat

New member
תרגום: בהחלט הייתי ממתינה לגיל 6

חודשים על מנת להתחיל מוצקים. הוא עולה במשקל כל-כך יפה עם החלב שלך...למה להתערב? בכל מקרה בגילו מערכת העיכול לא מספיק מפותחת על מנת לעכל אוכל כראוי. חבל.

מה לעשות הילד דורש אוכל ?

לאחר התייעצות איתך ועם גורמים נוספים החלטתי להמשיך ולהניק היות והחוויה מהנה לדעתי ומקרבת. אך יחד עם זאת הילד מבקש או יותר נכון דורש גם לטעום מזון נוסף (אני מבינה שזה מה שהוא רוצה מפני שהוא בוכה וצורח כאשר הוא רואה מישהו אוכל מזון כלשהו לידו, וכאשר נותנים לו לטעום הוא שמח ועושה קולות של הנאה ). שאלתי היא: האם קיים חשש למשקלו העתידי של הילד כמתבגר כאשר נותנים לו לטעום מאכלים שונים (בכמויות קטנות )בהיותו תינוק פחות משישה חודשים? תודה מראש על המידע אדוה

The reason is:

The closure between the bay's gut ( intestines) and his bloodstream is not complete until about age 6 months, which means that foods that he eats at this stage could trigger allergic reactions in the future. If your baby seems ready to you, and he is enjoying eating, then of course you can give him solids......you should just know the reasons why not when you make this decision.​

לאה_מ

New member
תרגום: הסיבה היא:

הסגירה בין המעיים של התינוק לבין מחזור הדם שלו אינה מושלמת עד לסביבות גיל 6 חודשים, מה שאומר שמזון שהוא יאכל בשלב הזה עלול ליצור תגובות אלרגיות בעתיד. אם התינוק שלך נראה לך מוכן, והוא נהנה מאכילה, אז מוכן שאת יכולה לתת לו מוצקים... את פשוט צריכה לדעת את הסיבות מדוע לא לתת כאשר את מקבלת את ההחלטה הזו.

למעלה