מעגל נשים

מעגל נשים

למעט מעגלי הנשים אותם אני מנחה זכיתי להשתתף בכמה וכמה מעגלים. רובם היו במסגרת הקורס שלמדתי - הנחית מעגלי נשים. ובודדים היו מחוץ למסגרת הקורס. אתמול השתתפתי במעגל, מעגל נשים כהילכתו. התחושות שלי הן כה רבות ואף די מבולבלות.... אני רוצה לשתף אתכן אבל קודם לכן שואלת - האם השתתפתן במעגל נשים ואם כן מאיזה סוג? כיצד הרגשתן ?

בוקר טוב הילה ../images/Emo24.gif../images/Emo140.gif

מעולם לא השתתפתי במעגל אבל אשמח לשמוע בהמשך מהבנות וממך על המעגלים השונים.איך הם הושפעו ומה הייתה ההרגשה. לבינתיים,שיהיה לכולנו יןם מקסים,שקט,רגוע ומלא באהבה

ואיך לדעתכן מתקיים מעגל נשים ?

כשאתן מעלות בדמיונכן מעגל נשים, איך הוא נראה ? מה התוכן ?

המונשרי

New member
אני מתארת לעצמי

שהמעגל אמור להתקיים במקום שמשרה קודם כל שלווה והרמוניה. צריך לחשוב מה מטרת המיפגש ( = הנושא) ובהתאם לכך להתאים אליו את הפרמרים הבאים:
תאורה : עמומה או בוהקת.
צורת ישיבה - האם על הריצפה או בכיסאות.
פרחים = אוירה.
עיצוב בריח ---> נרות ריחניים. הכל בהתאם לנושא ולעניין שרוצים ליצור.

בכל מעגל שהשתתפתי תמיד האווירה היתה

מזמינה במיוחד, להצטרף ולשבת ולחלוק. האווירה היא בד"כ בישיבה על הרצפה, מזרונים/כריות ומאוד צבעונית ויפה. גם במעגלים שאני מנחה אני מקפידה על האווירה אותה אני מביאה עמי. הרבה פעמים נמצא במרכז המעגל סמלים לארבעת היסודות - אש, אוויר, מים, אדמה. אני אוהבת סמליות יש לי רק בעיה אחת, עם הטקסיות... טקסים שהם כמו לא מרגישים שייכים לי ואכתוב על כך בהודעה נפרדת.

לא הייתי במעגל, אבל מדמיינת אחד

כזה במקום אינטימי, על חוף ים אפילו, במקום מואר באור עדין, וכל אחת משתפת ומייעצת.

מממאיה35

New member
השתתפתי במעגל נשים

למעשה הייתי בסופ"ש של נשים, סדנת "קבלי" למי שמכירה או שמעה על זה (לצערי היתה אמורה להתקיים אחת בקיץ ובסוף לא מתקיימת). אז חלק מהפעילות היתה גם מעגל נשים. בעיקר בקטע של שיתוף. בגלל שנושא כל הסופ"ש היה "בלי מאמץ", השיתוף היה סביב שתי שאלות שעברו בסבב - הראשונה - איך את מרגישה עכשיו (השאלה הפותחת) והשניה - לתאר מתי היינו "אנחנו" בלי מאמץ. רשות הדיבור עברה מאחת לשניה באמצעות חפץ, וגם כן - היתה בחירה מכמה חפצים שהיו במרכז המעגל. היה מדהיםםםםםםםםםםם. כמה אנרגיות, כמה עוצמה, והקלה, והכלה, וקבלה, ואהבה, וחום. וחווית השיתוף - עבורי מאוד מאוד שחררה.. אני אשמח לשמוע את החווית שלך!

השתתפתי בפסטיבל נשים אחד אבל כמרצה

אמנם גם נכחתי בחלק מהסדנאות כמשתתפת אבל רוב הפסטיבל העברתי כמרצה. הפסטיבל הזה, שלא ננקוב בשמו, אינו דוגמא לפי דעתי לפסטיבל נשים ולו בגלל שהמארגן הראשי שלו היה גבר חחחחח אבל יתרה מכך, האווירה שהיתה שם לא תאמה לפנטזיה שלי על פסטיבל נשים. במעגלים אחרים שהשתתפתי הרגשתי את התיקון ויחד עם זאת אני עדיין רוצה להשתתף בפסטיבל נשים כהלכתו.

השתתפתי במעגלים רבים

מעגל נשים יהודיות ערביות, מעגל ענק של בנות כל הדתות בדליית אל כרמל, מעגל עבודה רוחנית, מעגל חברות... כל המעגלים נפגשים באופן קבוע, לפעמים במקום אחד ולפעמים בביתה של אחת המשתתפות שאחראית גם על התוכן. חשוב: לשמור על פתיחות וקבלה, לא להתנשא ולראות את עצמך באישה האחרת. "להיות" שם לחלוטין כדי לתרום ולקבל את המיטב מן המפגש, להקשיב למה שרוצה להיאמר ולמה שמפעם מאחרי הקלעים. לשמור על נינוחות רגועה, עגולה, מקבלת ואוהבת. היה מי שאמר שככל שיהיו יותר מעגלי נשים, כן יקרב העידן החדש.

טקסיות במעגלי נשים

בכל המעגלים בהם השתתפתי (ואני לא כוללת את אלו שאני מנחה כמובן) היתה אווירה מדהימה, מזמינה וכל כך רגועה. מזרונים וכריות בדים צבעוניים נרות מוזיקה סמלים שונים ומגוונים ומעל הכל באוויר יש משהו מיוחד, מזמין כל כך לשבת ולשתף ולהקשיב לבנות שלמעשה את לא מכירה כל כך. ייתכן וזו אני אבל קצת קשה לי לחבק ולגעת נשים שאני לא מכירה כלל וכלל. לא אחת מעגלים נפתחו בחיבוקים - אני קצת מרגישה רתיעה מהמנהג הזה. אני בשמחה אחייך ואברך אבל עם מגע אני קצת מתקשה. אני מאוד אוהבת את השיחה שיש בתוך מעגל נשים. מה שהכי קשה לי ומכאן למעשה פתחתי את הדיון הוא הטקסיות. נכחתי השבוע במעגל שנפתח בטקס קצר למען השלום. בטקס היתה מנחה נפלאה שהביאה עמה כלי הקשה וכולנו יצרנו כמעין מעגל של ריקוד/תיפוף/שירה למען השלום. קשה לי להסביר במילים את התחושות שלי אבל הרגשתי שזה לא מתחבר לי... למה טקס אינדיאני ? למה לברך או לאמר או לזעוק בשפה שהיא אינה שפה שלנו ? למה לא בעברית ?? אני לא דתיה, ההיפך הגמור מכך אפילו לא שומרת מסורת. אבל אני מוצאת את עצמי מתקשה בטקסיות שהיא זרה ליהדות עליה התחנכתי. במעגל אחר חוויתי מזבח, ועליו סמלים אשר מוקדשים לאלה. אני אוהבת את האלה ואת מה שהיא מסמלת - הכוח, היופי, הנשיות, העוצמה שבנשיות, אבל טקס ? סגידה ? מרגיש זר ולא נכון לי. יש עוד כמה דברים שאני מתקשה בהם במעגל נשים אבל מסוגלת להתגבר. על הטקסיות קצת קשה לי מעבר.

המונשרי

New member
תהיות

מי קובע את הטקסים הללו? האם יש מקום להביע דעה אישית - אטו שהדברים נקבעו מראש ואינם פתוחים לדיון. [במאמר מוסגר - מסכימה לגמרי עם מה שכתבת לגבי התחושה של חיבוקי נשים זרות - מריח מאולץ ואמריקאי מדי].

דגנית

New member
אז תמציאי 'טקסים' משלך...

טקס הופך לטקס כי יש בו משהו.. שעוזר להכניס לאווירה כמו טקס לילה טוב לפני השינה.. תמציאי את הטקס אליו את מתחברת, קצת מכל דבר.. בסך הכל.. להתחיל בסוג של טקס.. זה גם כדי להיכנס לאווירה שינויי מהכניסה למקום לאווירה של מעגל נשים. --- אפשר להצטרף

דגנית../images/Emo24.gif ואיך נראה לך מעגל כזה?

יש כאן וועדת קבלה מתוקה שלי, אוסנת וכל החברות כאן מקסימות , וגם את ... אז בואי התחברי אלינו.. ואיך נראה מעגל נשים בעייני? אני הייתי במפגשים שנקראו אחרת, מודעות עצמית ועוד.... אך היו שם רק נשים, וכולנו הבאנו משהו לאכול, ממעשי ידיה או הקונדיטוריה.. עבדנו עם מדיטציות, קלפי מודעות, תרגילים לעבודה בזוגות, ובקבוצה, ואכלנו ביחד, ושרנו ורקדנו ביחד..ולא דיברנו על זוגיות..חה-חה
במהלך חצי שנה.. היה נחמד , היה נעים וכל אחת המשיכה והתפתחה למקום אחר, רובן עוסקות בריפוי, למרות שזה לא מחייב , לערב מהנה. באהבה
אריאלה

ברוכה הבאה למעגל דגנית ../images/Emo23.gif

הדגשתי כי מדובר במעגלים בהם אני משתתפת ולא כמנחה. במעגלים אותם אני מנחה אכן יש טקסים משל עצמי... טקסי אהבה שאינם קשורים לאף תרבות או דת כזו או אחרת. בברכת יום מאושר ושקט אסנת.

דגנית

New member
תודה ../images/Emo24.gif

לא שמתי לב
לא השתתפתי אף פעם במעגלי נשים..

למעלה