מעגלים מעגלים

• פותח הנושא pumic
  • פורסם בתאריך

pumic

New member
מעגלים מעגלים

כאשר אומרים שבכישוף מסויים יש לפתוח מעגל (כאשר אני לבד) מה זה אומר?

Justin Angel

New member
תשובה

להטיל מעגל זאת אמונה תפלה מפגרת. זה לבזבז 90% מהאנרגיה שלך בזמן @כישוף@ בשביל הגנה שאף פעם לא תטצרך וגם הגנה מאוד בסיסית. אל תתחיל עם זה. *עיין הודעה שלי בפורום שאני תולה עכשיו*

morning star

New member
אוי, אוי, אוי

שוב לא הכנת שיעורי בית? גם אם מעגל היה נועד אך ורק להגנה, גם לא הייתי מסכים איתך. שלך הנווד

nepthys

New member
האמת האישית שלי מאחורי מעגלים

היא שהם מאוד עוזרים לריכוז, ובעצם (לדעתי) כל העניין התחיל כהגנה מפני חוסר ריכוז, ולא מכל מיני רוחות רעות, טעויות, ושטויות אחרות שבד"כ מאיימים עליכם שתקבלו אם לא תסגרו אותו.. זה אף פעם לא הכרחי, אבל נחמד אם מתכננים משהו מאוד גדול..

morning star

New member
מעגלים

ובכן... למעגלים יש גם תפקיד בהגנה. בין אם מדובר במעגל פשוט שנועד להדוף מעט אנרגיה שלילית (בשום פנים ואופן לא "כישוף" בעוצמה מלאה) או מעגל (מסובך ומורכב ביותר) שנועד להגן בזמן זימון ישויות - שזה בודאי לא מעגל בשימוש יומיומי. בתרגילים מסויימים, כגון ה- Lesser Banishing Ritual of the Pentagram, או ה- Rose Cross, המעגל בעצם תוחם את השפעת התרגיל לסביבת המתרגל. בעוד שהראשון הוא תרגיל לפיתוח האנרגיה (ובהזדמנות החגיגית "מאיר" את הסביבה האסטרלית של המתרגל ב"אור יקרות") ויכול הניתוב שלה, השני יוצר השפעה של עמעום מסביב למתרגל, כך שמבחינה אסטרלית הוא בלתי נראה (ובמישור הפיזי "יפספסו" אותו אנשים אשר לא מחפשים אותו ספציפית) - אילו לא הייתה נתחמת ההשפעה, הרי לא היה תוקף לתרגיל. גם מבחינה פסיכולוגית, כמו שציינה נפט´יס, יש השפעה על תת המודע של מטיל המעגל ובו הוא מרגיש כאילו הוא נכנס לאזור אחר ובכך ה"סוויטצ´" בראש זז. בטקסים רבי משתתפים (אם כי גם כאשר ישנו משתתף אחד), המעגל יכול לשמש מעין המקום בו נאגרת האנרגיה שמוציאים המשתתפים עד לעיצוב הסופי של האנרגיה הנ"ל ושליחתה ליעדה. בטקסים אחרים, יצירת המעגל כמו פותחת שער ל"אזור ביניים", מעין נקודה בתוך העולם הפיזי אשר מתקרבת לעולם "האלוהי" - אזור מקודש (בwicca דבר זה נקרא ה-Between the Worlds). בדבר זה משתמשים בטקסים אשר לא נערכים בבתי תפילה מוסדרים, שאמורים להיות נקודות קבועות שכאלה (בויקה, לרוב, אין בתי תפילה והטקסים נערכים תחת השמיים. אזי מטהרים שטח מסויים, יוצרים סביבו מעגל והופכים אותו למקודש) - וכולנו יודעים שישנם דברים שלא עושים בתוך האזור המקודש (תלוי בדת, כמובן). עוד יתרון למעגל בעבודה קבוצתית (ולאו דווקא מאגית) - כולם רואים את כולם, ואין למעשה, מישהו אשר הוא "ראש המעגל" (מבחינה פיזית כמובן) ונראה כי כולם שווים, דבר אשר פעמים רבות מקל על עבודת צוות. שלך הנווד

Justin Angel

New member
ואם לקצר

שמגיעים לשורה התחתונה אין לו שום שימוש. הוא בזבוז אדיר של אנרגיה. מישהו רוצה הגנה? שיבנה מגן אישי. מישהו רוצה ריכוז? שישקיע עשרים דקות יותר בCentering ובמדטיציה בסיסית. והקטע של לפתוח מעבר בין עולמות הוא רק אצל המסורות השאמאנים והדרואידים וזה רק בגלל שזה חלק מהטקס ולא בגלל איזהשהו צורך קיומי.

אלון קס

New member
התעלמת מעניין של טקס רב משתתפים....

שבו כן יש שימוש למעגל. שימוש נוסף הוא יותר בכישופים, מבצעים את כל הכישוף בתוך המעגל ואז "משגרים" את המעגל. (ניסוח גרוע מקווה שהבנת למה אני מתכוון)

Justin Angel

New member
ושוב פעם

חוץ מהשימוש הטקסי והסמלי של מעדגל בשתיט המקרים האלה , הוא לא עושה כלום.

Justin Angel

New member
תרגום לעברית:

חוץ מהשימוש הטקסי והסמלי של מעגל בשתי המקרים האלה , הוא לא עושה כלום.

pumic

New member
תודה על ההבהרה

למה באמת נועד המעגל? ומה זה בכלל

למעלה