מעגלים ונקודות

srulikbd

New member
מעגלים ונקודות

Given n > 3 points in the plane, no 3 collinear, show that there is a circle through 3 of the points such that none of the points lies inside the circle.​

כיוון?

נבחר 3 נקודות שרדיוס המעגל דרכן מינימלי. על מנת להוכיח שזה עובד, בהינתן משולש ABC חסום במעגל בעל רדיוס R, יש להוכיח שלכל נקודה X בתוך המעגל, לפחות אחד המשולשים ABX, ACX, BCX הינו בעל רדיוס מעגל חוסם קטן מ- R.

עריסטו

Active member
../images/Emo62.gif

נבחר שתי נקודות A ו - C כך שכל שאר הנקודות נמצאות בצד אחד של הישר AC. נבחר נקודה B כך שהזווית ABC מקסימלית. המעגל החוסם את המשולש ABC מתאים לדרישה.

עריסטו

Active member
פתרון נוסף

נבחר שתי נקודות A ו - C כך שהמרחק AC מינימלי. נבחר נקודה B כך שהזווית ABC מקסימלית. אזי הזווית ABC היא זווית חדה (כי מול צלע קטנה במשולש נמצאת זווית קטנה) ולכן המעגל החוסם את המשולש ABC מתאים לדרישה.

מספר6

New member
חידת המשך

נניח גם שאין מעגל שעובר בארבע נקודות. לכל שלשה של נקודות שהמעגל שלה ריק, נצייר משולש דרך הנקודות. הוכיחו שאם מציירים את כל המשולשים מסוג זה, מקבלים גרף קשיר ומישורי.

עריסטו

Active member
מאוד קל להוכיח שהוא מישורי...

מההגדרה נובע שהמעגל החוסם משולש כלשהו אינו מכיל נקודה נוספת, לכן גם המשולש עצמו אינו מכיל נקודה נוספת. כלומר הוכחתי טענה חזקה יותר ממה שביקשת: לא רק שהגרף מישורי, אלא שהציור הוא מימוש של הגרף במישור ללא חיתוכים בין הקשתות. הוכחה שהגרף קשיר נובעת מהפתרון הראשון שלי לחידה המקורית: נניח שהגרף לא קשיר. נבחר נקודות A ו - C מרכיבים קשירים שונים כך שכל שאר הנקודות נמצאות בצד אחד של הישר AC (מדוע יש נקודות כאלה?). נבחר נקודה B כך שהזווית ABC מקסימלית. המעגל החוסם את ABC אינו מכיל נקודה נוספת, ולכן המשולש ABC מופיע - בסתירה לכך ש - A ו - C הן מרכיבים קשירים שונים.

מספר6

New member
זה שהמשולשים אינם מכילים נקודות

בפנים שלהם, לא אומר שהמשולשים לא נחתכים

עריסטו

Active member
האלגוריתם שלך נותן דרך יפה

לבנות טריאנגולציה (חלוקה למשולשים) של מצולע קמור שיש בתוכו נקודות שהן קדקודי המשולשים.

עריסטו

Active member
../images/Emo163.gif בשביל זה מספיק שהמשולשים

עצמם לא יכילו נקודה נוספת - אין צורך להתייחס למעגל החוסם.

מספר6

New member
תודה על המחמאה

אבל אני חייב להודות שהאלגוריתם הוא לא שלי אלא של Delaunay. הטריאנגולציה של דלוני
היא מבנה חשוב ובעל שימושים רבים בגיאומטריה חישובית.

למעלה