מעבר

דבי דבי

New member
מעבר

יש לי קביעות וותק של 8 שנים בהוראה בבית ספר מסוים. השנה מאילוצים שונים וסיבות לא ממש משמחות נאלצתי לעבור דירה (למחוז אחר).
פניתי למפקח לצורך העברה ונאמר לי שאני צריכה לחפש לעצמי עבודה. ניסיתי לחפש ולא מצאתי לכן לקחתי שבתון.

השאלה היא כיצד אתם מיעצים לי להערך על מנת למצוא עבודה לשנה הבאה?
מצאתי מ"מ של 3 חודשים בבתי ספר שונים, אבל בשבתון אסור לעבוד יותר משליש מישרה, לכן זה מונע שיכירו אותי בבתי ספר שונים.
האם באמת משרד החינוך לא עוזר למצוא עבודה? אם כך מה זה עוזר שיש לי קביעות?
נניח וח"ו ולא מצאתי עבודה לשנה הבאה, מה קורה אז?

ארטור 1

New member
עדיין יש סיכוי טוב למצוא עבודה בחודש ספטמבר

לוקח לבתי הספר והמורים איזה חודש להתיצב .אני מציע לך לעשות שוב סבב ואולי תמצאי משהוא נוסף כך שתוכלי לבטל את השבתון ולתפוש מקום חדש .
בהצלחה

עבודה בשנת שבתון

קודם כל אם את עובדת בשכר שעתי מותר לך לעבוד בשבתון כמה שאת רוצה. משכר שעתי אין מפרישים לקרן השתלמות ולכן אי אפשר לבדוק שאת עובדת מעל המותר. כמו כן אם יש לך הרבה שעות מילוי מקום וזה מסדיר לך את הנושא הכספי את יכולה לפנות לקרן עד חודש נובמבר ולבקש לממש רק חצי שבתון ולא שבתון מלא.
בדרך זו יישאר לך מספיק כסף לנצל בשנה הבאה עוד חצי שבתון. בדרך זו גם יוכלו להכיר אותך ולשבץ אותך וגם תוכלי לפתור את בעיית השכר בהעדר עבודה למשך תקופה ארוכה יותר.
אני מקווה שביקשת מהקרן לנצל רק שש שנים מתוך שמונה השנים שחסכת על מנת שתוכלי לצאת בעוד ארבע שנים מלאות שוב לשבתון, ואם תנצלי רק חצאי שבתון בעוד שנתיים.
אפשר להסדיר את עיניין מניין השנים לניצול עדיין במועד זה של השנה.
מעבר לכל משרד החינוך כשל. אם את מורה קבועה היו חייבים לשבץ אותך במערכת. אי אפשר לשלוח אותך לחפש עבודה. המפקח היה צריך לדאוג לך. על מנת להערך נכון את צריכה לערב קודם כל את האיגוד המקצועי שלך. לא מבטיחה לך שהם יעזרו לך אבל זה תפקידם והם חייבים לעשות אותו מתוקף הגדרת התפקיד.

למעלה