מעבר של בן זוג

bouvier1

New member
מעבר של בן זוג

שלום אני ובן זוגי מתכננים לסוע להולנד לתקופה של שנה, במטרה לעבוד ולטייל. אני בעלת דרכון גרמני. לבן זוגי אין אזרחות זרה, ואישור העבודה שלו מותנה באזרחות שלי. חשבנו על האופציה שהוא יסע לשם לבד, ואני אצטרף אחרי חודשיים. האם זה אפשרי מבחינת חוקי האיחוד? האם הוא יוכל לקבל אישור עבודה ולהתחיל להתבסס ולחפש עבודה אם אני לא מתלווה אליו? תודה

zhr99

New member
בעיקרון הויזה שנותנים לבן זוג

היא כדי שהוא יתלווה אלייך, אבל אני לא מאמין שיהיו בעיות אם יסע כמה שבועות לפנייך.

Nobilis

New member
תיקון קטן

במקרה של הולנד אין ויזה לבין הזוג (הישראלי). את האישור מבקשים מתוך הולנד. ויזה לבן הזוג נדרשת רק לבן זוג של אזרח הולנדי.

Nobilis

New member
תשובה

למיטב זכרוני את ההליך בהולנד (לישראלים שמתלווים לאזרחים אירופים שאינם הולנדים), הוא לא צריך ויזה מראש. אתם צריכים להגיע ביחד להולנד (הוא על אשרת תייר), ואז הוא צריך לבקש אישור שהיה על בסיס היותו בן זוג של אזרחית האיחוד. המשמעות היא שכל זמן שלא הגעת הוא לא יכול לחפש עבודה (כלומר, לחפש הוא יכול, אבל לעבוד - לא). http://english.ind.nl/residencewiza...tapnaam=Procedure&land=Germany&duur=1&lang=en הוא יצטרך לבקש proof of lawful residence.

bouvier1

New member
תודה על התשובה! שאלה נוספת..

האם לא קיימת כלל אפשרות לקבל אישור עבודה עבורו כבר מהארץ, ע"י פניה לשגרירות? ואם בהתחלה אני מתלווה אליו לכמה ימים בודדים, אנו מנפיקים עבורו אישור עבודה ואח"כ אני חוזרת לארץ - במצב זה הוא יוכל להתחיל לעבוד בלעדי? אני מעדיפה לא לעזוב את מקום העבודה שלי בארץ לפני שהוא מוצא עבודה בהולנד. הסיכויים שלו להתקבל לעבודה במהרה גבוהים מאשר לי, אז עדיף שהוא יגיע ויתאקלם ראשון . מה גם שיש לו משפחה בהולנד.

בקר12

New member
שאלת קיטבג

בא אצייר לך תרחיש אחר - עברתם ביחד להולנד ועכשיו את יוצאת לחופשה או לסידורים בני מספר שבועות בישראל. יכול לקרות, לא? הרי כבר ברור לך מההסברים המצויינים של קודמי מה מטרת והתנאים של ויזת בן זוג. מצד שני, זה לא אומר שאת ובן זוגך צריכים להיות צמודים בכל רגע נתון.

היינו באותו מצב

אני עם אזרחות גרמנית, עברנו להולנד. הגענו ברילוקיישן, עם גב של חברה גדולה, גב כלכלי איתן, סוללת עו"ד - ובכל זאת האישורים לקחו המווון זמן, עניין שלו חודשים. אל תבנו על העבודה שלו בתור פרנסה בהתחלה. אם הוא יגיע לבד, מנסיוני ולהערכתי, אין סיכוי שיאשרו לו לעבוד.

למעלה