מעבר קופ"ח- help....

תלתן79

New member
מעבר קופ"ח- help....

הי בנות,
עד סוף השבוע אפשר לעבור קופ"ח.
אחרי שנים במכבי וקשיים רבים איתם חשבתי לעבור לכללית.
נאמר פה בפורום לקבל מהם בכתב אישור שהכיסוי הביטוחי שלי נשמר ושאין תק' אכשרה... אבל אין לי איך לקבל את האישור כי המעבר מבוצע דרך הדואר או דרך האינטרנט....
אשמח לעצות והמלצות להקל את הבירורקרטיה של המעבר...

המון תודה!
תלתן

ענבל ח1

New member
אני העברתי את בעלי קופה לפני כמה חודשים

והם פשוט אמרו לי בטלפון שאין תק' אכשרה ושהכיסוי נשמר. לדעתי אלו נהלים שאסור להם להפר אז לא הייתי נלחצת אם לא יעבירו לך על כך מכתב. אם אמרו לך טלפונית שכך יהיה, את יכולה לסמוך על זה. אם לא אמרו לך, הייתי מצלצלת רק כדי להרגע.
מעבר לזה, את פשוט צריכה להמתין עד שישלחו לך הודעה על הצטרפותך לקופה החדשה. אין מה לעשות חוץ מזה.
שיהיה בהצלחה

ענבל ח1

New member
לא

האמת שהעברתי אותו למכבי כי חשבתי שמכבי יותר טובה מלאומית שהוא היה בה. הייתי מרוצה ממכבי עד היום והיינו יחסית בתחילת הטיפולים (זה בעצם היה כבר לפני שנה) ככה שלא ידעתי עדיין שמכבי נוטים לעשות בעיות בנושא הפוריות.
בכל מקרה, עניין תקופת האכשרה ושמירת הכיסוי זה נוהל זהה בכל הקופות, עד כמה שידוע לי.

תלתן79

New member
אם המעבר רק עוד חודש וחצי? מישהי הצליחה לעשות עוד שאיבה עד

אז בקופה הישנה שלה, למרות שהגישה בקשת מעבר?

תלתן79

New member
ועוד שאלה... מאוד חוששת מהמעבר...

ידוע לי שבבי"ח פרטיים- אסותא, מדיקל סנטר, הפקידות משיגות לבד את הטופס 17 וכך נמעת קצת בירורקרטיה לנו...
מה לגבי בי"ח ממשלתיים לדוגמת תה"ש? האם הפקידות משיגות לבד או שאני צריכה לפנות לסניף ולקבל מהם....
תודה!

נונו2014

New member
הם שולחים לסניף שלך בקשה ואת צריכה לדאוג שעובדים על האישור.

ענבל ח1

New member
רגע

למה תל השומר ובתי חולים ציבוריים?
גם אם את בכללית, את עדיין יכולה להיות מטופלת אצל רופא שמבצע שאיבה/החזרה בבית חולים פרטי דוגמת אסותא, אם זה מה שאת רוצה. זו משמעות המסלול ה"חצי פרטי". את מטופלת אצל רופא של הקופה, לא משלמת לו, אלא משלמת רק את סכום ההשתפות העצמית לבית חולים הפרטי דוגמת אסותא, מדיקל וכו' בהתאם להיכן שהוא מטפל.
ולגבי טופס 17 - מעולם לא נתקלתי במה שאת מספרת. תמיד אני פניתי לקופה וביקשתי טופס 17 באמצעות טופס שהרופא שלי נתן לי למלא.

למעלה