מעבר עתידי כרופא

nApo10

New member
מעבר עתידי כרופא

אני בתחילת לימודי הרפואה (כאן בארץ) ואני תוהה מה יהיו סיכויי בעתיד לעבור לאחת ממדינות אירופה כאשר אין ברשותי אזרחות (בודק לגבי פולנית אבל זה נראה כמו דרך תלאות). האם מדינות שונות מקילות על קבלת אישורים או מעודדות אותם לאור המחסור ברופאים ברוב מדינות המערב? אם להיות יותר נקודתי אז המחשבה היא במיוחד על איטליה או גרמניה. כמו כן אם ידוע למישהו מה הן הדרישות המקצועיות מרופאים לצורך הסבת רישיון - אשמח אם תשתפו למרות שיש עוד הרבה זמן... לסיום אוסיף שזוגתי (שהיא איטלקופילית רצינית) בעלת אזרחות גרמנית ובהנחה שיתכן ונהיה נשואים בעתיד יתכן וזה יקל על המעבר? בתודה, עופר

Nobilis

New member
תשובה

מבחינת אישורים - אם תהיה לך אזרחות אירופית (פולנית - גם אם יקח זמן להוציא אותה, יש לך את הזמן הזה) אתה מסודר מבחינת אישור עבודה. גם אם אתה בזוגיות עם אירופית (לדוגמא - זוגתך הגרמנית) אתה מסודרת מבחינת אישור עבודה (בהנחה ואתם עוברים וחיים ביחד, כמובן). לגבי הנושא של רישוי (קרי - הסבת רישיון) - הייתי בודק מול איגוד הרופאים במדינה שאתה מעוניין בה. ביקוש אני מניח שיש (ניחוש בלבד). קח בחשבון שתצטרך לדעת את השפה המקומית, כך שמומלץ להתחיל בקורסים, ו/או לתכנן על פרק זמן של למידת השפה המקומית (חצי שנה-שנה) לאחר ההגעה.

nApo10

New member
ניקח את המקרה הכי פחות טוב -

כלומר - לא הצלחתי להשיג אזרחות ובנוסף נניח שזוגתי לא עוברת איתי (היפותטית בלבד). האם יתכן ובי"ח שאתקבל בו לעבודה יוכל לסדר לי אישור זמני שעלי לחדש מדי תקופה? אם כן - האם כעבור תקופה ארוכה מאוד אוכל להגיש בקשה לאזרחות / מגורי קבע?

אלוניס

New member
שוק העבודה זה משהו מאוד דינאמי

ואתה מדבר על טווח שנים מאוד לא מועט שמהלכו המון דברים יכולים להשתנות. כמו שאף אחד לא צפה את הבלגן שקרה עם ההיי-טק לפני כמה שנים. בשנים הקרובות יוכלו המוני רומנים ושאר תושבי מדינות איחוד שנאלצו עד כה לחכות - לעבוד בתחומי המדינות המבוססות. כך שאין דרך לדעת מה זה יעשה להיצע העבודה/רמת המשכורות או הנטייה של המדינות האלה לאפשר ויזות עבודה/שהייה למי שאינם אזרחי האיחוד. מעבר למה שנוביליס כתב - נסה גם להשתתף בכנסים בגרמניה ובאיטליה ולבקר בבתי חולים וליצור קשרים עם אנשים שעובדים בהם כדי לקבל מושג על איכות ותנאי העבודה. בגרמניה כבר יצא לי לצערי לשהות בבית חולים וזה לא סבבה ואין לי מושג אם זה סבבה לעבוד כאן כרופא. מה שאין ספק כלל - אם ברצונך להיות מסוגל לעבור בחינות ולהסביר לפציינט מה קורה איתו - ללמוד את השפה ולהגיע לרמה גבוהה בה זה מהותי כי ברמות השימוש שתזדקק להן לא תספיק גרמנית של מסיימי קורס אינטגרציה.

אני לא יודעת אם יש לך בסיס להשוואה

אבל בתי החולים פה הם (בעיני) בהחלט סבבה יחסית לבתי חולים הן בישראל והן למשל בבריטניה. זה אף פעם לא נפלא להיות מאושפז בבית חולים בכל מקום בעולם, אבל הייתי מעדיפה את המערכת הגרמנית, על כל מגרעותיה, על כל בית חולים במקום אחר בעולם שבינתיים יצא לי להיות בו כחולה/מבקרת וכו'. זה כמובן מן ההיבט של החולה, שלאו דווקא מעניין את השואל המקורי. מערכת בריאות ציבורית היא אף פעם לא דבר מושלם, ויש הרבה בעיות גם במקומות המתקדמים ביותר בעולם, אבל כאמור השאלה היא על התנאים לרופא. בכל מקרה, כמו נוביליס, הייתי ממליצה על לימוד השפות שהזכרת, וגם על האפשרות לחילופי סטודנטים, או אפילו העברת הקרדיטים והתואר ממש, לאוניברסיטה באותה מדינה. הרבה יותר קל לבוגרים זרים של מערכת ההכשרה הגרמנית לקבל אישור עבודה בגרמניה, מאשר לבוגרים של מערכות זרות, ואני משערת שזה נכון לגבי כל מקום אחר בעולם. לבוגר של בית ספר מוכר בכל מקום באיחוד האירופי תהייה גם כן עדיפות עליך (גם אם הוא, כמוך, אזרח ישראלי בלבד), כי יש פחות בעייה עם תהליכי רישוי או הכרה בתואר; ואז נותרת רק ההתמחות וכו'.

למעלה