מעבר מ150 ל50, קצת עזרה...

shmulbo

New member
מעבר מ150 ל50, קצת עזרה...

שלום לכולם. אבקש את עזרת חברי הפורום במעבר מ150 ל50. ברשותי קטנוע דינק 150 סמ"ק שנת 2000 עם 40K. לאחר שהקטנוע עמד חצי שנה ללא שימוש החלטתי שהגיע הזמןלעבור ל50 סמ"ק. קצת לגבי מה שאני צריך: קטנוע לנסיעה של 2-3 ק"מ לכיוון ביום, זה הכל. לא חשוב מהירות או ביצועים. חשוב מאוד אמינות וביקורים אפסיים במוסך. חשבתי על טייפון - אין צורך בחדש אבל חשוב לא לקנות נפילה. בנוסף, היות ואין לי זמן להתעסק יותר מדי עם חיפושים/טיפולים חשבתי לבצע טרייד אין עם הקטנוע הישן. אשמח לקצת המלצות בנושא. תודה לכולם. ד"א - הגיע הזמן גם להחליף קסדה, היכן ניתן למצוא קסדות קלות ואיכותיות?

For Martha

New member
חג שמח,

ברוכה ההחלטה לפי דעתי. לפי מה שאתה מתאר אתה צריך סוס עבודה,טייפון יבצע את העבודה כראוי ,יש עוד מספר דגמים שאפשר לשים להם לב. בעיקרון מה הגובה שלך ומשקל? אם ניחנת במימדים גדולים אז ה-50סמ'ק הקטנים לא יהיו טובים בשבילך, מנגד אם אתה בחור דיי קטן וקל הייתי שוקל גם סאניאנג פיור משנים גבוהות יותר. תגדיר תקציב וככה יהיה אפשר לעזור... וכמובן גם נתונים פיזים. בנוגע לטרייד,זו גם אפשרות אבל אתה מפסיד שם כסף וחראם על זה, נסה למכור קודם כל לבדך,לא ילך אחרי X זמן שבחרת אז לך לטריידאינים. קסדות,שוב תגדיר תקציב - כמעט כל הקסדות היום קלות ואייכותיות ,השאלה מה אתה מעדיף. אני אישית רוכב עם אראי (לא זוכר בידיוק את הדגם,רק שהוא נקרא " דוהאן סטאר" ),בדקתי כמה קסדות, והיא הייתה הכי נוחה לי, ושוב - אני לא רוצה להתקל במצב בו הצטערתי שלא שילמתי עוד כמה מאות שקלים על קסדה אייכותית. אבל שוב,הכל עניין של בחירה. אגב זכור, כל הקסדות שמגיעות לארץ עברו את התקנים של ייצור קסדה וכמובן גם עברו מבחני ריסוק ועמידות בהצלחה.

shmulbo

New member
עוד קצת פרטים

תודה על התגובה, לגבי מימדים, אז אני 180 על 80 ק"ג ולכן נראה לי שהפיור יהיה קצת קטן. מנגד, בהיותי מרוצה מהדינק, חשבתי גם על אופציית הדינק 50, מה דעתך? מבחינת אופציית התקציב, אז מדובר בעד 10K עבור הקטנוע והתקנה של ארגז (שיש לי). עבור הקסדה, מדובר בתקציב של 1K, כשהשיקול הבולט הינו שתהייה קלה ככל האפשר. לגבי הטרייד, היות והקטנוע שלי כרגע לא נוסע, ואין לי זמן להתעסק עם החלפה פרטית, אז אני שוקל לוותר על הניסיון למכור לבד, אלה אם מישהו מכיר אדם המעוניין לקנות (בשורה התחתונה מדובר בקטנוע עם מעט ק"מ, שטופל בזמן עד לפני חצי שנה ופלסטיקה כמעט חדשה). אשמח לחוות דעת על סוכנויות הגונות (ז"א מקומות שאנשים לא נכוו מהם) תודה

For Martha

New member
אין בעד מה,ו..

צנום אתה לא, גדול מימדים אתה כן. בכ'א,הדינק 50 נוח מאוד,הכי נוח מבין ה-50 סמ'ק,אך.. אליה וקוץ בה,קח מכלולים של כלי שאמור לתפקד עם מנוע 150 ו-200,ושים בו מנוע 2 פעימות חלש (יחסית לשאר הספורטיביים בקטגוריה),והנה לך מתכון ברור לנפילה... הקטנוע לא מתפקד במהירויות גבוהות... כעירוני,יכול להוות תחליף מעולה - אבל אני אישית לא הייתי בוחר בו מהסיבה הפשוטה, קרו לי הרבה מצבים שהייתי צריך עוד כוח במנוע והיה חסר (כגון בורות,רכב שנכנס לכביש,ילד שעובר מהר ונעצר ושות'), זו הסיבה. קסדה בתקציב של 1K יש המון,האמת שזה אחלה של תקציב,בעיקרון אני הייתי מתמקד בדגמים של שואי ו-MHR,הן היו נוחות מבין הזולות... נסה ללכת על קסדה חלקה בלי קישקושים,בכך תחסוך עלויות על הציורים ותוכל לקנות קסדה מדגם מתקדם יותר. אין לי מושג מה המחירון של הקטנוע שלך,אך סביר להניח שהוא ירד עקב הרפורמה החדשה... אני מאמין שיש מספר אנשים שהיו מוכנים להחליף את ה-50 סמ'ק שלהם בשלך...זו גם אופציה. נסה שוב לפרסם מודעה בהצעה למכירה במחיר שנמוך טיפה מהמחירון וזהו. בנוגע לסוכנויות,אין לי מושג כך שלא אמליץ - רק שתדע,אין סוכנות שלא תרוויח עלייך בגדול. השאלה אחרונה שלי אלייך, למה אתה עובר ל-50 סמ'ק,בגלל החיסכון בביטוח? מיותר לטעמי,בשביל עוד 1000 שקל בשנה (בחשבון פשוט יותר כ-92 שקל לחודש) מיותר להחליף כלי, פרוצדורה מיותרת,בהחה ואתה יודע מה יש לך ביד חבל שתחליף אותו במשהו שאין לך מושג לגבי האמא והאבא שלו, עדיף שתשאר איתו ותמשיך איתו,לא תחסוך כמעט כלום במהלך כזה וגם תמנע מעצמך יציאה לפריפריה כשתצטרך . חג שמח, מקווה שעזרתי, אם יש עוד שאלות,אשמח לענות.

xguy

New member
המלצות בנושא טרייד אין

אם תכנס להודעות בדף הנוכחי תראה את הדעה הרווחת לגבי טרייד -אין = מלכודת של סוחרים מנוסים שקונים בזול ממי שלא יכול למכור ומוכרים ביוקר למי שלא יודע מה לקנות. אם מצב שוק ה50 סמ"ק בימינו - אין לך שום סיבה לקחת טרייד-אין- יש מלא מוכרים ואין קונים. למה שציינת - טייפון הוא בחירה טובה.

STP5

New member
טרקר../images/Emo68.gif../images/Emo68.gif../images/Emo68.gif

פיג'ו טרקר 2002 יד ראשונה ללא תאונות נוסע מצויין סוגר 80 קמ"ש - צבע ירוק , צמיגים הוחלפו לא מזמן במחיר מדהים של 3900 ש"ח אם אתה מעוניין צור קשר STP

D S N R

New member
למכירה טייפון שנת 2005

יד 3 עשה 6500 ק"מ חדש דנדש ! צבע כחול לא עשה תאונה . שמור ומטופל + קבלות.

למעלה