מעבר מ QA ל IT

danbar1231

New member
מעבר מ QA ל IT

שלום חברים,

אני עוסק בתחום בדיקות תקשורת בחברת ענק, התפקיד מאוד מונוטוני ומשעמם וללא כל אתגר או יכולת התפתחותית טכנית או ניהולית.
לאחרונה חשבתי על מעבר לתחום הIT והתחלתי לחפש עבודה באתרי דרושים פופולריים, דרך חברים, קשרים ועוד.

לאחר מספר חודשי חיפוש עבודה הגעתי למסקנה כי מאוד קשה עד בלתי אפשרי להכנס לחוג הזה.
אני מכיר אנשים שעסקו בתקשורת נתונים ביחידות מובחרות בצבא, אנשים בעלי הסמכות CCNP, CCIE אשר לא מצליחים לקבל אפילו זימון לראיונות עבודה בתחום
אם בארזים נפלה שלהבת – מה יגידו אזובי הקיר ?

אשמח אם תוכלו לשתף או לתת טיפים למציאת עבודה בתחום תקשורת נתונים, אני מדבר על תפקידים כגון טכנאי תקשורת, מהנדס תקשורת או כל תפקיד המוביל לתכנון רשתות תקשורת.

תודה מראש

Expect

New member
לא מאמין.

אני אישית לא מאמין שבחור שהוא מספיק מוכשר להוציא הסמכה כמו CCIE לא מצליח "להגיע לזימון לראיונות עבודה" בתחום. זה לא קורה.
תתאר יותר מה אתה מנסה לעשות, אתה שולח קורות חיים ולא חוזרים אלייך? בראיונות אומרים לך שאין לך מספיק ניסיון? אני לא מבין איפה אתה נופל.
לגבי ידע - תלמד לבד. תיגש להסמכות של סיסקו\ג'וניפר (אני לא בעד להיות רודף הסמכות - אבל זה משהו שירתום אותך ללמוד ולהתפתח), תציג את הכישורים שלך בראיונות עבודה. אני מבטיח לך שמחסור במשרות - אין.
הלופ של "אין לך ניסיון" קורה כמעט לכולם באיזשהו שלב בחיים, זה משהו שאפשר לעבור אותו אם פועלים בצורה חכמה. אף אחד פה לא הגדיר ניתובי חלל כשהוא יצא מהבטן של אמא שלו, כולם למדו את זה מתישהו איכשהו ואיפשהו.

danbar1231

New member
זאת המציאות

הבחור עסק בתקשורת נתונים בצבא והוציא CCNP ואחר כך CCIE written , אתה יכול לבחור שלא להאמין אבל זאת המציאות.
אני לא רואה טעם בלהתקדם בהסמכות כאשר אין נסיון שמגבה אותם, וחוץ מזה נאמר לי במספר חברות שאין להם כל העדפה לבעלי הסמכות.

לשבת מול מחשב ותרגל מעבדות בGNS3 יביא אותי רק לגבול מסויים והוא רחוק מכדי להשתלב בעבודה, אני יכול למרוח את קורות החיים שלי עד גבול מסויים.
כבר עשיתי פעם ניסוי ופנית למספר חברות השמה מוכרות, רשמתי בקורות חיים הרבה מעבר למה שאני יודע רק כדי לבדוק היענות מצד המעסיקים - לא קיבלתי אף הצעה בתחום תקשורת נתונים אלא רק בQA.

תודה על ההתייחסות

Expect

New member
אממ

אוקי, CCIE Written זה -לא- CCIE. זה לעיניין הזה.
תעלה את הקורות חיים שלך ותמחק דברים אישים כמו אימייל כתובת וכדומה, יכול להיות שהקורות חיים שלך לא כתובים בצורה נכונה. לא נוכל לדעת.
אל תמרח קורות חיים - כל דבר שאתה כותב בקו"ח יכול לבוא כנגדך כשמעסיק\ר"צ יבוא וישאל אותך על טכנולוגיות שרשמת ואם אין לך מושג בהם - זה נראה מאוד מאוד רע.
הסמכות זה לא במקום ניסיון, ממש לא, הסמכות זה תעודה שאמורה לגבות ידע מסויים בתחום מסויים. אבל יש ידע ויש ניסיון תעסוקתי.
תמיד אתה יכול להתחיל בקטן יותר ומשם לטפס לצוות תקשורת. השאלה היא האם אתה מוכן לדבר כזה? כי משרות שנוגעות בתקשורת תמיד יש.

danbar1231

New member
קורות חיים

שים לב,

1.חברת XYZ למעשה היתה למעשה שותפות שלי עם עוד מישהו ולא הועסקתי בה כשכיר - אני לעולם לא אציין זאת בראיונות עבודה בכדי למנוע שאלות כגון:
אז למה העסק נסגר ? או איך תסתדר כשיש מנהלים מעליך ?

2. בחלק מפרוטולי תקשורת שציינתי (בעיקר פרוטוקולי ניתוב דינמיים) לא הייתה לי נגיעה כמעט שנה עקב העבודה הנוכחית שלי ,אך אני יודע אותם ברמה סבירה.

Expect

New member
יש מס' דברים...

קודם כל:
1. וותר על המסגרות האלה, תכתוב קורות חיים נקיים (ממליץ מחדש לגמרי)
2. תפרט על טכנולוגיות שעבדת איתם, זה מה שמעניין את המעסיק. תפרט קצת יותר על כל תפקיד, תשתיתית, טכנולוגית, כל מה שיש לך לפרט.
3. תקטין את הפונט - זה אולי יקמץ את הקורות חיים אבל זה יותר אסטטי וקריא. חברות השמה עוברות על מאות קו"ח ביום, אתה חייב לנסות להתבלט - תבליט דברים שקשורים בתקשורת.
4. מציע לך לנסות לפרמט את הקו"ח גם באנגלית - זה אולי פלצני רצח - אבל אני תמיד שולח וזה מוכיח את עצמו כל פעם מחדש.

DuuGi

New member
בנוסף לכך

קורות החיים קצת עמומים.
ציין מה ברמת עשית, לדוגמה : הקמה וקינפוג רשתות תקשורת לעסקים בגודל X הכולל חיבור כזה ואחר....

אני אישית לא אוהב קורות חיים באנגלית

Expect

New member
לחברות גלובאליות

נהוג לשלוח קו"ח באנגלית, עד כמה שזה אולי ישמע לך מוזר.

למעלה