מעבר מ-98 ל-95

Dresdner

New member
אתה צוחק נכון?

בלינק ששמת זה נגד על חוט שמשנה את ערך טמפרטורת האוויר לECU, השינוי הוא מינורי אבל שווה ברגע שקונים את הנגד ב50 אגורות ועושים לבד (כמו שאני עשיתי) אבל אין בכלל מה להשוות פאוור קומנדור שמשנה את מפת ההזרקה כולה לדבר הזה. טריק הנגד על הIAT או חיישן טפרטורה חיצוני שבעצם מוריד את ערך הטמפרטורה בECU קיים מתחילת אופנועי ההזרקה ונמכר באינטרנט בשמות שונים והבטחות ל20 כוח סוס יותר שבדרך כלל מקבלים אותם במקום אחד שזה המוח ולא על דיינו.

מיצו

New member
אני רק רוצה לתקן את דבריך

לא מדובר ברק נגד טיפש, אלא ביותר מזה. קרא באתר של היצרן, זה לא החארטה הזו שמוכרים לך באיביי.

Dresdner

New member
קראתי וראיתי שזה מתחבר לIAT

כל מה שלא תחבר לIAT הוא מוגבל מאד במיוחד שהO2 נשאר מחובר, אין מה להשוות את זה לפאוור קומנדור או דומיו. היכולת פיצויי של חיישן IAT בתוך הECU קטנה מאד לכן כל מה שלא תחבר שם יתן שינויי מינורי שאגב לא ירשם אפילו על דיינו

בוא נגיד ככה: זה לא PC אבל

זה עובד. יש לי אחד כזה על האופנוע וזה שינה כמה דברים מאד ברורים. היסוסים בזינוק כמעט נעלמו, צריכת דלק... מ 15 ל 16, ובעיקר, המנוע כרגע מגיב טוב יותר לתאוצות, שזה אולי סובייקטיבי כמו שאתה אומר, אבל אובייקטיבית לא צריך להוריד ל 5 כשאתה בשיוט E ובא לך להאיץ. (זה כמובן לא RR לסוגיו אבל עדיין מורגש היטב) אז זה כנראה יותר מסתם נגד ...וכן זה משקר את המחשב ומודיע לו שטמפרטורת האוויר נמוכה מזו שהיא באמת ולכן בתאוצות, אבל רק שם, זה משפיע. בשיוט אין לזה שום השפעה ולכן גם אין שינוי כללי לרעה בצריכת הדלק. אם זה שינוי כזה לטובה מדוע במו עצמה לא משתמשת בזה: פה חוזרים למשבצת 1: פוליטיקה של יערנים.

אם קראת, היית אמור לראות שהם כותבים במפורש

שזה משפיע רק ב-open loop mode (כאשר חיישן למדא לא משפיע), ולא ב-closed-loop mode, שרק בו חיישן למדא משפיע. ואכן, פעולה בחוג סגור מתקיימת כאשר מצב המצערת ומהירות סיבוב המנוע קבועים - מצב של שיוט במהירות קבועה. במצב של תאוצה, מה שקובע את כמות הדלק המוזרקת הם הערכים הצרובים במפה, על פי קריאת החיישנים השונים. אז זה מתאים למה שהזקן מתאר.

Dresdner

New member
לא משנה כמה למה ואיך

כל מה שיתחבר לIAT אפילו אם זה מחשב על יתן את אותה תוצאה שהיא כמו שאמרתי מינורית בגלל שיכולת הקיזוז של IAT מול הECU היא מוגבלת, אני גם כתבתי שגם לי יש משהו דומה על האופנוע שלי (נגד משתנה בבניה עצמית) ככה שאני לא פוסל את ההשפעה החיובית (אם כי שוב מינורית). אולי לא הובנתי אז הנה סיכום 1. אין מה להשוות לפאוור קומנדר (שני דברים שונים לגמרי) 2. אם קונים משהו שמתחבר לIAT עדיף שזה יהיה זול מכל הסיבות שהזכרתי

Cherry Garcia

New member
מערכת ההזרקה מקבלת הוראות ממחשב

וההוראות כפי שהיצרן רוצה, הן לתערובת ענייה ככל האפשר (כדי לעמוד בתקנות זיהום מחמירות...), בטח שלא תערובת אופטימלית לביצועים ככל שהתערובת ענייה, כך המנוע מועד לצילצולים

בנדיטון

New member
מה ההבדל בין 95 ל 96?

כשהייתי צעיר ורענן (
),היה לי R6 2002. איזה מישהו המליץ לי לעבור מ95 ל96. אני ילד תמים הלכתי על זה, ותדלקתי 96. יום למחרת האופנוע לא מניע. בגרירה למוסך מסתבר שהלכה לי משאבת דלק
. זה עלה לי ביוקר. עד עכשיו לא באמת נכנסתי לעומק ובררתי מה ההבדלים ולמה זה קרה? זה בכלל קשור או רק צירוף מקרים?

Abraham A

New member
בין 95 ל-96 היו פעם שינויים קרייטים בהרכב

הדלק, לעומת זאת בין 95 אין אתה הבעיה הזו. מה גם שכיום אין יותר 96 ובעלי הרכבים\אופנועים ישנים נאלצים לתדלק 95 ולשפוך למיכל תוסף פעם ב-X ק"מ.

רמי בר1

New member
צרוף מקרים.ה-95 הוא נטול עופרת,וה-96

הוא על עופרת בדלק שתפקידה להעלות את נקודת הפיצוץ העצמי של הדלק,וכן לשמן תושבות שסתומים.הבעיה שהעופרת שיש ב-96 נדבקת בממיר,וסותמת אותו.וזה לא לוקח יום ולא יומיים.

barakhalla

New member
בזמנו אוקטן 96 היה מתוסף באשלגן

ואוקטן 95 היה "נטול" (אם אתה זוכר היה פעם "נטול עופרת") עופרת הוחלפה באשלגן בנקודה כלשהי בעבר, אני לא זוכר מתי... האופנוע שלך (מוזרק?) לא תוכנן לעבוד עם דלקים כאלה וגם הממיר הקטליטי לא סובל את האשלגן אאל"ט...

בנדיטון

New member
קרבורטורים ב2002...מוזר אבל אמרו לי שזה אפשרי

משאבת דלק יכולה ללכת בגלל זה. לפחות ככה אמרו לי במוסך אם זכרוני אינו מטעני

רמי בר1

New member
האשלגן החליף את העופרת בשמירת מס' האוקטן של

הדלק. בתחילה ה-95 נקרא נטול עופרת,ואחר'כ העופרת נאסרה לשימוש והאשלגן תפס את מקומה.למעשה כיום כל הדלקים נטולי עופרת,למעט הבנזין התעופתי 100LL שהוא עדין עם עופרת,וכנראה להרבה זמן.

barakhalla

New member
וזה בדיוק מה שכתבתי...

ציטוט: "ואוקטן 95 היה "נטול" (אם אתה זוכר היה פעם "נטול עופרת") עופרת הוחלפה באשלגן"

למעלה