מעבר מתרופה לתרופה

peri 101

New member
שירי, מודה לך על תגובתך...

שירי, מודה לך על תגובתך. בן כמה הבן שלך? אני מבינה שזה גם תלוי בגיל ובמשקל של הילד. תודה על ההמלצה לתת לפני השינה. באמת, הבוקר הוא התעורר מוקדם, שלא כמו תמיד: ב-3:45 לפנות בוקר, וזה היה אחרי שבערב לא נתנו לו את הנוילופטיל בפעם הראשונה, כי חשבנו באמת שזה מיותר. זה מוכיח שאולי באמת כדאי לתת את הרספרידל בערב כמו שכתבת. תודה רבה רבה על השיתוף בניסיון שלכם ועל ההמלצה, פרי

peri 101

New member
מעבר מתרופה לתרופה

אנחנו נמצאים עכשיו בהתלבטות לגבי תרופה: במשך כחצי שנה בננו (בן 7) מקבל תרופה בשם נוילופטיל בבוקר ובערב, אבל מלבד לישון מוקדם יותר ולהיות קצת יותר רגוע, זה לא עוזר לו ללמוד או להתרכז בדברים, לכן בימים האחרונים, לפי המלצת פסיכיאטרית, התחלנו לתת לו רספרידל (חצי מ"ג) בבוקר, ואת הנוילפטיל המשכנו לתת לו רק בערב. הרספרידל השפיע עליו טוב אחרי 5 ימים, כך גם דווח מביה"ס. האם יש למישהו ניסיון במעבר לתרופה אחרת: האם אפשר להפסיק בבת אחת את התרופה הישנה ולהמשיך רק בחדשה? כי הרספרידל משפיע כל כך טוב, שנראה לנו מיותר להמשיך בערב בתרופה אחרת. אולי עדיף תרופה אחת, ולא קוקטייל של תרופות? אם למישהו מכם יש ניסיון במעבר מתרופה לתרופה או במתן אחת משתי התרופות שהזכרתי בנושא זה אשמח לשמוע. בתודה, פרי

Avi Ariel

New member
צריך להתייעץ עם פסיכיאטר

בכל פעם שהעברנו את הילד לתרופה אחרת - כחלק מהמעקב הרפואי של הפסיכיאטר לקביעת מינון נתנו לנו הסברים איך לעבור. בחלק מהמקרים מדובר על לקיחה במקביל של 2 התרופות במינון מוקטן. מומלץ להתייעץ עם רופא.

אמא לבן2

New member
למה???

למה מחליטים לתת כדורים מסוג זה ? מאיזה גיל? אני ממש ממש לא אוהבת ולא מאמינה בהן, אולי אני טועה.

arnonsa

New member
למה את לא מאמינה ?

האם את חוששת מנזק בלתי הפיך (התמכרות לתרופה) ?

arnonsa

New member
שאלה ! האם תרופות אלו ממכרות ?

הייתי מבקש תגובה מתוך נסיון. תודה.

אמא לבן2

New member
כדורים

אני ממש לא מבינה בתרופות האם הן ממכרות, הבעיה שלי היא בזה: אני הייתי מורה בחט"ב ותיכון (חינוך רגיל), והורשם שנוצר לי שלפעמים למערכת אין יכולת ואין רצון לעזור לידים עם קשיים (אני ניתקלתי עם ילדים ליקויי למידה והיפראקטיבים)והפתרון הכי קל זה תיקחו כדורים ותשבו בשקט. לא נעשה שום ניסיון למצוא את העזרה והתמיכה הנכונה והמתאימה לילד וזה מאד מאד כואב. אני מצפה שקודם כל לנסות לעזור בדרכים אנושיות תמיכה של המורים ושיתוף הילדים בכיתה לפעמים להחדיר בילדים אלו חום ואהבה סבלנות פתיחות של הילדים היה מגביר את בטחונו של הילד וכן היו נותנים את הכלים הנכונים והתגבור הלימודי הנדרש. כמו כן מצד שני חשוב לתת לילד את הגבולות ולדרוש ממנו להשקיע ולפחות לנסות לעשות את כל המטלות החינוכיות אני בטוחה שילדים היו יכולים לפרוץ קדימה. ני מניחה שיש מקרים שזה לא היה מספיק והיה צריך להעזר בטיפול תרופתי, אך בטח שלא יהיה הפתרון הקל והמהיר לתת כדורים. אין לי מושג מה קורה על ילדי PDD אך מה שעצוב זה שיש מעט מאד מסגרות חינוכיות בארץ שפתוחות לקבל ילד עם צרכים מיוחדים ועוד יותר הרצון באמת באמת לשלב אותו שילוב אמיתי במערכת הרגילה.

peri 101

New member
תודה על תגובתך

תודה על תגובתך. בימים האחרונים הפסקנו באמת את התרופה הישנה בהמלצת הרופאה ועכשיו אנחנו רק עם הרספרידל. תודה, פרי

למעלה