מעבר מתעשייה להייטק

shiko281

New member
מעבר מתעשייה להייטק

שלום. אני כלכלן עם ניסיון של כמעט 5 שנים, עובד בתעשייה יותר מ 3 שנים כרגע. עובד במפעל קטן יחסית אך נוח לי מאוד בשעות, יש לי גמישות אבל התנאים הם לא משהו בסך הכול ואין אפשרות קידום. יש לי הזדמנות להיכנס לחברת הייטק, שכוללת שדרוג שכר של כ 30% ממה שאני מרוויח היום רק שהחברה רחוקה יותר (15 ק"מ נוספים לכל כיוון כל יום) ודורשים שם "הרבה שעות". היום אני עובד 8-17 ולעתים נדירות עושה נוספות. חשוב לי לציין שמאוד חשוב לי הזמן שלי בבית עם הילדים. יותר חשוב לי מעבודה אבל מצד שני אני מפחד "להיתקע" כאן יותר מדי זמן ולפספס הזדמנות טובה.
האם העבודה בהייטק באמת דורשת הרבה יותר שעות (יצוין כי יש לי תפוקות גבוהות במיוחד ולכן גם במקום העבודה הנוכחי אני לא עושה נוספות, כל העבודה תמיד בזמן ויש המוווון) ?

אשמח לייעוץ אולי ממי שעשה מהלך דומה או הפוך.

מעבר להיי-טק

התשובה המיידית שרציתי לענות לך היא - קח את זה!
כל-כך הרבה אנשים מנסים לעשות את המעבר מהתעשייה להיי-טק ולא מצליחים. איכשהו השוק לא מאפשר לאנשים לעשות שינוי כזה. ולמה זה כל-כך אטרקטיבי? כי התנאים הרבה יותר טובים (ולא רק מבחינת השכר), כי הסביבה האנושית איכותית וכי זה פותח בפניך אפשרויות רחבות יותר.
וכן. גם עובדים יותר קשה. זה לא אומר שבכל חברת היי-טק עובדים 12 שעות ביום, אבל ברוב המקרים העבודה יותר אינטנסיבית וחשוב להיות מודע לזה. אולי אתה יכול לעשות תיאום ציפיות ולדבר עם יומיים בהם אתה יוצא יותר מוקדם.

ומצד שני, אולי לא חייבים. אולי סדרי העדיפויות שלך הם כאלה שמאפשרים לך להרוויח פחות אבל להיות יותר פנוי למשפחה. וזה כמובן לגיטימי, רק גם כאן צריך להיות מודע להשלכות.
ו-15 ק"מ לא נראה לי נתון משמעותי...

shiko281

New member
מספר נקודות

לגבי הקילומטראז' - משמעותי רק מבחינת צריכת דלק מוגברת יותר וזמן שנגזל ממני בנסיעות. חישוב כלכלי...
אין לי בעיה עם עבודה קשה ואינטנסיבית אבל אני fast learner וגם אוטדידקט ולכן יש לי באמת ביצועים גבוהים (הצטיינתי בכל מקום עבודה שהייתי בו עד היום) ולכן הייתי רוצה מקום שיבין את זה. כן נאמר לי ע"י המנהל המגייס ש"הוא לא מודד את העובדים בשעות" אבל כן נדרשת זמינות לשעות מרובות. הנושא שמעסיק אותי הוא האם הזמינות הנדרשת הזו "תחסל" את זמן המשפחה שיש לי מדי ערב ? קשה מאוד לשאול את זה מבלי להרוס את הסיכוי כי זה מראה אי נכונות לעבוד...

איך שמים גבולות במקום העבודה

אני מאוד מבינה על מה אתה מדבר, ומזדהה לגמרי עם החשיבות של הקפדה על שעות משפחה. וזו באמת שאלה איך מציגים את זה למנהל הפוטנציאלי במהלך חיפוש עבודה, מבלי להרוס את הסיכוי להתקבל ומבלי להיתפש כמי שלא מוכן להשקיע.
התשובה על זה היא לא חד-משמעית. את השלב הראשון יש לך - אתה יודע בצורה ברורה מה הגבול שלך. מה שווה לך להפסיד בשביל לשפר תנאים ומה לא. כך שלהיכנס למקום שמראש לא מתאים לגבולות הפנימיים שלך, נראה כמשהו קצת מיותר. אולי כדאי לבדוק בצורה מדויקת באיזו שעה חשוב לך לצאת וכמה ימים חשוב לך להקפיד לצאת מוקדם, ולמצוא את הדרך לשאול בעדינות במהלך אחד הראיונות. כדאי גם להגיד זה לא חוסר נכונות להתאמץ, ושכמובן שבמקרי לחץ או דרישה מסוימת אתה גמיש ומחויב לארגון, אבל שגם חשוב לך לראות את הילדים.
אני הייתי מעריכה אמירה כזו. בהחלט ייתכן שלא כולם. וזה שוב מחזיר אותנו לשאלה, האם אתה רוצה לעבוד במקום שלא מעריך גישה כזו...

למעלה