מעבר משחמט לגו

Alkhimey

New member
מעבר משחמט לגו

שלום. אני שחקן שחמט חצי מקצועי (פרשתי לא מזמן). לפני כמה זמן הכרתי דרך סדרה בטלווזה את המשחק גו.זה גרם לי להתעניין חיפשתי קצת חומר ושחקתי נגד תוכנות והבנתי שבגו מעורבת אסטרטגיה ברמה גבוה יותר משח מט אבל אין דגש על מסעים מקומיים. אומרים על שחמט שזה טרגדיה של טמפו(טמפו = מסע) אחד, בגו דבר כזה לא קיים. השאלה שלי: האם כדאי לי לעבור לגו? האם כשחקן שח מט זה יהיה לי קל? והאם זה אל יהרוס לי את המחשבה (ז"א שלא אוכל לשחק שח מט באותה רמה כמו קודם)? תודה רבה

אמממממ

אני שיחקתי נגד שחקן שיודע לשחק שח מט גו והוא ניצח אותי (זה היה שהייתי מתחיל) ולי מה שראיתי היה לו עין טובה והוא ניצל מהמון מצבים אז מי שמשחק שח יכול להיות יותר טוב במשחק גו כי זה אסטרטגיה כדי לך לשחק בשני המשחקים שח וגו חחחחחח תהנה=]

imdark

New member
אני יסביר

לפי מיטב ידעתי (גם כשחקן שח לשעבר) גו לא הורס אלא רק מוסיף שחקן הגו המקצוען הלבן הראשון היה רב אומן בשח ולפי מה ששמעתי מאז שהוא התחיל לשחק הרמה שלו בשח עלתה לא מעט ובאשר לאסטרגיה גו דורש משהו שאין כל כך בשח גו מבוסס על בניה יותר מאשר על הריסה והוא דורש הרבה יצירתיות לפחות ברמות הקיו הגבוהות המשחק דורש מהשחקן מהלכים מבוססי כוח הרבה יותר מאשר נקודות בשח ישנם שני גורמים עיקריים: כלים ועמדה בגו יש שלושה: שטח כוח ואכילה יש צורך בקריאה של הלוח ובהבנת פילוסופית המשחק של היריב בגלל שהמשחק ברובו הוא תיאורטי אבל אין מספיק תאוריות בכדי לשחק משחק שלם או אפילו את הפתיחה המשחק דורש הבנה שעוברת את ההבנה של שחמט אבל הוא ידרוש הרבה מזמנך עם אפשר לדעת למה פרשת?

imdark

New member
אז

אני לא יכול להבטיח שגו לא יהיה משעמם אבל אני כן יכול לתת לך כמה שיעורים אחרי שתכיר את המשחק מספיק אותם שיעורים לא יתנו לך להיות "גרוע" בגלל שאחרי שתה כבר מסוגל לנצח שחקנים מבוגרים ממך ולפעמים אפילו חזקים ממך אתה מרגיש כוח מסוים וגם יש איזו הרגשה שבאמת קשה לתאר בגו בחיים לא הרגשתי כך בשח אני לא יודע אם אחרים מרגישים את זה או שזה רק הדימיון שלי אבל כמו שאמרתי אם אתה רוצה לקחת את המשחק ברצינות אתה תצתרך לעבוד קשה וללמוד יהיו ימים שלא תרצה ללמוד וגם זה בסדר ויש סיכוי שמתי שהוא המשחק יהפוך למשעמם אני אדיין לא הגעתי למצב הזה אבל אני יכול לומר לך שיש את זה בכל ספורט ואתה יכול להיכנע לזה או לחזור לשחק בעזרת הבחירה שלך אישית היתה תקופהכ שבה הפסקתי לשחק בכוף ובלהט ולא קראתי צעד אחד קדימה הרגשתי כאילו הייתי להבה שכבתה אבל גם במצב הזה שהפסדתי הרבה משחקים הרגשתי את הכוח העצום שיש במשחק ואת העומק החבוי של גו אני רוצה להמשיך לחקור אותו בגלל זה וגם אתה אולי תרגיש מתי שהוא את אותו דבר

dannyshadow

New member
הממ

לא הרגשתי איזה כוח אלוהי כולשהוא נופל עלי:p, התיאורים שלך נוטים להיות טיפה מוגזמים (אני יכול לדמיין את היקארו נו גו עם הברקים וההבעות המוזרות..) ובכול זאת, זה המשחק היחידי שבאמת התמדתי בו, זה גם אחד המשחקים המבאסים; אין לי מושג למה, אבל לפעמים כשאתה מפסיד במשחק יכול לההרס לך כול היום. ולעומת זאת הוא גם מאוד כיפי ותמיד יש מה ללמוד ; לשחק, לפתור בעיות, לקרוא תיאוריה.

imdark

New member
אני כותב מה שאני מרגיש

לא יותר מזה התיאורים שלי נראים מוגזמים בגלל שהביטויים שאני משתמש בהם הם לא משהו שתשמע ביום יום למדתי עם השנים ששפה נכונה יותר ועמוקה יותר נותנת לאנשים יותר מידע לגבי מה שאני מרגיש ממילים דפוקות וקצרות שאמורות לסמל את כל העולם לא אמרתי כוח אלוהי אתה אמרתה את זה אני לא מדמיין את היקרו נו גו (אני בקושי זוכר משהו מהסדרה) פתרתי הרבה בעיות היגיון בחיים ושיחקתי הרבה משחקים של היגיון בגו מצאתי משהו עמוק יותר אחרי משחק אמיתי אחד אני מרגיש כמו אחרי 1000 בעיות היגיון מצאתי גם כבוד שלא מצאתי בשח ויש איזו הרגשה אין לי מושג איך לתאר אותה אני מרגיש את זה בזמן שאני משחק

imdark

New member
אין בשח דבר כזה מקצוען

אבל מבחינה עקרונית כל מי משתתף במועדון רשאי לשחק בטורנירים ולקבל תארים וגם הם יכולים לחיות מהמשחק שלהם אבל יש את השחקנים ברמות הגדולות שמרוויחים בגדול ואלה הם רבי האומנים אפשר להקביל רב אומן לשחקן גו מקצוען ברמה של 6 ומאלה משלמים להם כמה אלפים רק כדי להופיע למשחקים

לפי דעתי ../images/Emo41.gif

זה לא יפגע באיך שאתה משחק שח מט, כדאי לך מאוד לשחק גו זה משחק ממקר וכיפי!! זה לא יהרוס לך את המחשבה כי גם גו הוא משחק מחשבה... קיצר אני אמליץ לך לשחק גו כמה משחקים אם ימצא חן בעינך-בכיף, אם לא תמשיך בשח-מט ^^ אתה משחק ברשת? אם כן, איזה שרת?

pelegyair

New member
נצ"לש

מישהו גר בעפולה ויודע איפה הכי קרוב ללמוד גו?

dannyshadow

New member
רציתי לכתוב משהו

אבל פעם אחת זה כתב לי "ללא נושא" , ופעם שניה (עכשיו) הייתה נפילת מטח, אז אני מוותר

למעלה