מעבר מעמותה לעמותה

ציפיק

New member
מעבר מעמותה לעמותה

שלום לכולם אני צופה מהצד ושואלת האם יש מי שמכיר תהליך של מעבר מעמותה אחת לשניה ומה קורה עם התשלום ששולם לעמותה הראשונה? תודה, ציפיק

לימור1

New member
שמעתי על כמה אנשים שעברו עמותות

למיטב ידיעתי, הסכום הראשוני שמשלמים לעמותה לא מוחזר, מדובר בדרך כלל בסכומים של 5-8 אלפים דולר, לפי העמותה. העמותות טוענות שהסכומים הללו משלמים לתשלומים לעובדת הסוציאלית, לפסיכולוג, לטיפול במסמכים ועוד. את התיק שהוכן עבורכם בעמותה שאתם מעוניינים לעזוב אתם יכולים לקבל במעבר מעמותה לעמותה. כמובן שעדיף לברר עם אנשים שעברו מעמותה לעמותה, ובעמותות עצמן.

English

New member
מנסיוננו

אנחנו התחלנו במעבר לעמותה אחרת(למרות שבסוף ויתרנו ונשארנו עם המקורית) אז כאמור המקדמה לא הוחזרה, דו"ח הפסיכולוג היה יכול לשמש גם לעמותה החדשה ולכן אמרו שיגבו 500 $ פחות. החדשה התעקשה לא להשתמש בד"וח עו"ס בטענה שהעו"סית שלהם תלווה אותנו ולכן צריכה להכירנו. הניירת הפיננסית (אישורי משכורת, בעלות על הדירה וכ"ו) היתה טובה לשניהם אבל אישורי רופא ומשטרה נאלצנו לחדש כי עבר קצת זמן מהפנייה לעמותה הראשונה. זה החלק שלא עולה כסף, סתם מנג´ס. אבל גם למזל יש חלק גדול פה: מיד אחרי שהחלטנו לא לעבור עמותה גילינו שיצאנו בזול מהחדשה כי בדיוק ברומניה התחילו להם בעיות, ומצד שני נוצרו לנו בעיות עם העמותה הישנה בגלל חוקים בח"ול שמשתנים כל הזמן. בקיצור, אי אפשר לדעת אם המעבר ישפר את העניינים.

ציפיק

New member
מניסיונכם

שלום לenglish, אני מבקשת לשמוע מניסיונכם על נסיון המעבר מעמותה לעמותה: 1 מתי כל זה קרה? 2 מדוע רציתם להחליף עמותה? 3 האם נחמה טל היתה מעורבת? 4 האם ניסיתם להחליף את מדינת היעד או רק את העמותה? 5 איזה בעיות היו לכם עם העמותה הישנה? את יכולה לשלוח לי אימייל אם המידע הזה אישי מדי... בכל מקרה תודה לך, ציפיק

English

New member
לציפיק

(יש לי בעיות במייל אז אענה פה) את הבן אימצנו לפני חוק העמותות דרך מתווך מסוים, וכשרצינו לאמץ שוב החלטנו ללכת עם העמותה שהוא יפתח. זה היה כשרק התחילו העמותות ולא היה עדיין הרבה מידע אז העדפנו ללכת עם מישהו שכבר ידענו שמסוגל להביא תינוקות צעירים, וכמו כן רצינו את אותה ארץ מוצא. לקח לו הרבה זמן להתארגן אבל לנו לא בער. אחרי שהקים את העמותה וחתמנו אצלו ראינו שעברה כמעט שנה וכלום לא זז וכאן נחמה טל היתה בתמונה והבנו שהוא לא הביא אף תינוק מאז הקמת העמותה וזה היה השלב ששקלנו את העמותה השניה. מכל מיני סיבות נשארנו איתו ואז התחילו לנו הליכים עם תינוקת מסויימת. לא יודעת ממתי את בפורום כי מכירים פה את הסיפור שלנו: נסענו למשפט והשופטת החליטה לא לתת לנו את התינוקת כי לדבריה ההכרזה עליה כברת אימוץ לא היתה שלמה. הגשנו ערעור אבל שינו שם חוק מקומי ופתאום הניירת שלנו לא הספיקה אז נתנו לעמותה שהות להשיג את הכל ומתישהו בקרוב יתחדש המשפט. להוסיף על כל זה השירות רוצה לסגור עכשיו את העמותה וניתנה להם הארכה לסיים עם המשפחות שבתהליך.גם בעניין הזה כמובן נחמה טל מעורבת. והקטנה שלנו כבר בת 11 חודש. זו היתה העמותה היחידה שעובדת עם ליטא כך שכשחשבנו לעבור היה ברור שזה יהיה ארץ אחרת. לנו היה חשוב שזה יהיה אירופה אז מראש הלכנו רק על עמותות מסוימות. לא יודעת איפה את בתהליך, אבל כאמור העמותה שלנו כבר הוצאה מהרשימות של השירות ולא לוקחת לקוחות חדשים אז רוב הסיכויים שלא תיפלי עליה.

למעלה