מעבר מסגרת

מצב
הנושא נעול.

kerenfox

New member
מעבר מסגרת

מעבר מסגרת
בתי, תלמידת כיתה ה', אובחנה כמחוננת לפני כשנתיים במבחנים שנערכו ע"י מכון סולד. מאז היא לומדת במסגרת חוגי העשרה המתקיימים פעם בשבוע בשעות אחה"צ בישוב המרוחק כחצי שעה ממקום מגורנו. לאחרונה נודע לי כי קיימות מסגרות נוספות למחוננים ובהן כיתות מחוננים ומסגרת לימוד של יום מלא. בישוב בו אנו מתגוררים אין כיתות מחוננים. מאחר ובתי איננה שבעת רצון מהמסגר בה היא לומדת שאלותי הן: 1. האם יש הבדל בין "רמת המחוננות" של התלמידים המופנים למסגרות השונות ? 2. האם ניתן להעביר אותה למסגרת לימוד של פעם בשבוע ? 3. מהו התהליך הפרוצדורלי לעשות זאת ? תודה מראש,

אם אין באזור שלכם מסגרת של יום

מעבר מסגרת
בתי, תלמידת כיתה ה', אובחנה כמחוננת לפני כשנתיים במבחנים שנערכו ע"י מכון סולד. מאז היא לומדת במסגרת חוגי העשרה המתקיימים פעם בשבוע בשעות אחה"צ בישוב המרוחק כחצי שעה ממקום מגורנו. לאחרונה נודע לי כי קיימות מסגרות נוספות למחוננים ובהן כיתות מחוננים ומסגרת לימוד של יום מלא. בישוב בו אנו מתגוררים אין כיתות מחוננים. מאחר ובתי איננה שבעת רצון מהמסגר בה היא לומדת שאלותי הן: 1. האם יש הבדל בין "רמת המחוננות" של התלמידים המופנים למסגרות השונות ? 2. האם ניתן להעביר אותה למסגרת לימוד של פעם בשבוע ? 3. מהו התהליך הפרוצדורלי לעשות זאת ? תודה מראש,
בשבוע (בבוקר) אז האפשרויות הן או להתאחד מספר רב של הורים ולבוא בדרישות למשרד החינוך או... לעבור דירה. את שאלה 1 אני לא בטוחה שהבנתי ואני לא בטוחה שיש לה תשובה אחידה בכל הארץ (היות וכפי ששמת לב בכל מקום עושים משהו אחר).

kerenfox

New member
מעבר מסגרת

בשבוע (בבוקר) אז האפשרויות הן או להתאחד מספר רב של הורים ולבוא בדרישות למשרד החינוך או... לעבור דירה. את שאלה 1 אני לא בטוחה שהבנתי ואני לא בטוחה שיש לה תשובה אחידה בכל הארץ (היות וכפי ששמת לב בכל מקום עושים משהו אחר).
מעבר מסגרת
בשאלה הראשונה ניסיתי לברר האם החלוקה למסגרות נקבעת ע"פ היכולות שהופגנו במבחנים. על פי מה שקראתי בתגובות ובאתר של משרד החינוך אני מבינה שהתשובה במקרה שלנו איננה חד משמעית היות ויש אצלנו רק מסגרת אחת. תודה על העצות. אני אצור קשר עם משרד החינוך

זה תלוי

מעבר מסגרת
בשאלה הראשונה ניסיתי לברר האם החלוקה למסגרות נקבעת ע"פ היכולות שהופגנו במבחנים. על פי מה שקראתי בתגובות ובאתר של משרד החינוך אני מבינה שהתשובה במקרה שלנו איננה חד משמעית היות ויש אצלנו רק מסגרת אחת. תודה על העצות. אני אצור קשר עם משרד החינוך
זה תלוי
אם יש רק מסגרת אחת אז כל ה5% אמורים ללכת אליה, למרות שגם קורה שרק האחוז-שניים מקבלים וכל האחרים לא. לא יודעת מה קורה אצלכם.

בעקרון, בכל איזור (עיריה או מועצה)

מעבר מסגרת
בעקרון, בכל איזור (עיריה או מועצה)
אמורות להיות שתי מסגרות שונות- יום העשרה וחוגים אחה"צ כשחלוקת הילדים היא לפי תוצאות המבחנים אפשר לפנות למחלקה לאיתור מחונים במשרד החינוך כדי לברר את זה, אנחנו בזמנו ניסינו להעביר למסגרת של מועצה אחרת שמבחינת המרחק היתה קרובה לנו יותר ולא איפשרו לנו.

Forum User

New member
פנו למחלקה למחוננים

מעבר מסגרת
פנו למחלקה למחוננים
שם ידעו בדיוק מה האופציות הזמינות לכם בהתאם למקום המגורים. בתשובה לשאלתך הראשונה, בעיקרון, ברשויות בהן קיימות כיתות מחוננים או יום העשרה, מופנים אליהם האחוזונים הגבוהים יותר (1%-3%) ואילו לחוגי העשרה מופנים ה-5% העליונים (בכללם גם הילדים שלומדים ביום העשרה). זה לא לגמרי מדוייק, אך משקף את המצב ברוב המקומות.

מצב
הנושא נעול.
למעלה