מעבר מלול למיטה

alf4

New member
מעבר מלול למיטה

שלום. הילדה שלי בת שנתיים. עד היום ישנה בחדר עם האחים שלה. יש להם חדר שינה משותף. קנינו לה ריהוט וסידרנו לה חדר והיא משחקת שם ונהנית שם, אבל לא מוכנה לישון שם. אני מבינה את זה שאולי היא חושבת שהיא תהיה לבד בעוד כל האחרים ביחד (האחים, ההורים - כולם זוגות זוגות..) אבל בכל זאת נראה לי הגיוני לעשות את הצעד הזה. איך לשכנע אותה לישון במיטה החדשה בחדר החדש ? כמה זמן לתת לה "להתבשל" עם המעבר הזה ? האם להחליט בשבילה בשלב מסויים ש"זהו זה" ומקפלים את מיטת התינוק ?

לדעתי זה אולי קצת לא פייר

כמו שאמרת שכולם יישנו ביחד והיא לבד, בסה"כ היא הכי קטנה. בדר"כ נהוג שהילד הכי גדול עוזב את החדר וחוץ מזה מה הלחץ? היא נתרמת ולומדת כ"כ הרבה מהשהייה בחדר עם עוד שני אחים, זאת המעבדה החברתית הכי טובה שתהיה לה אי-פעם בחיים. אם בכל זאת תחליטי לעשות את המעבר בצורה טובה וקלה עבורה אני יכולה להמליץ לך על יועצת שינה שמלווה הורים בתהליכים כאלה, חברה שלי נעזרה בה והיא שינתה לה את החיים (בלילות וגם בימים) והיא פשוט מצוינת, אם תרצי פרטים נוספים במסר... בהצלחה. נ.ב לגבי אי ההסכמה שלי עם המעבר זו רק דעתי כמובן שאת לא חייבת לקבל אותה רק רציתי לתת לך חומר למחשבה. אני מקווה שלא יתנפלו עליי פה עכשיו כי שמתי לב שכל דעה שהיא קצת שונה וסוטה מהנורמה של האימהות פה בפורום נתקלת בתגובות לא אוהדות (ע"ע השרשור "אבולוציה בגידול תינוקות") בהצלחה לך

אילתית 2

New member
אני מסכימה איתך אמא אפרתי

אומנם אצלי יש רק 2 ילדודס והם ישנים יחד אז אולי קטונתי מלייעץ לגבי 3...אבל כך גם דעתי או שישנו יחד - חדר שינה משותף לכולם ובחדר הנוסף שיהיה חדר משחקים (ככה אצלי אבל שוב 2 ולא 3 אז לא יודעת אם יש לך מקום בחדר ל3) או שהגדול מקבל חדר נפרד והשניים הקטנים ישנים יחד

alf4

New member
לגבי האחים שלה זה קצת אחרת ממה שאתן חושבות

כי מדובר בתאומים (בנים) בני עשר. הם ישנים יחד ומבחינתי שימשיכו לישון יחד. מלבד חדר השינה המשותף יש לכל אחד מהם חדר לימודים-משחקים אישי וזה סידור נוח והגיוני. אבל אז הגיעה הבייבי והכל השתבש לי. איפה אני ממקמת אותה בתוך כל זה ? איפה הפינה שלה בתוך כל ה"בנים-בנים" הזה? הם לא "מתים" על הבובות שלה ועל המשחקים הוורודים שלה, ובצדק. כך שחשבתי שהגיוני יהיה להפריד אותה מהם. זה נכון שזה קצת לא פייר. והיא תישן לבד כשכולם ישנים זוגות-זוגות, אבל איזו עוד ברירה יש לי ? כרגע אנחנו נותנים לה לשחק בחדר החדש ולהכיר אותו. ברור לי שהיא צריכה להתרגל גם לחדר וגם למיטה החדשה וגם לכך שהיא עוברת מהבנים. זה הרבה ביחד. בכל זאת, רציתי לשמוע קצת עצות, ממי שהפרידה בין הילדים ואיך זה היה לה..

אילתית 2

New member
עכשיו אני מבינה יותר

מה לעשות?....להביא לה אחות קטנה?
באמת קטונתי מלייעץ לך כי יש לי כרגע רק 2 והם אומנם לא תאומים אבל יחד... איך היום היא משחקת בחדר החדש שלה ואיפה בלילה הולכת לישון? אולי כרגע לזרם איתה ושתשחק בחדר ותישן איתם...עד שתתלהב מהחדר שלה כשאצלי עברו ממיטת תינוק למיטה של גדולים אז הלכנו יחד לבחור סדינים למיטה וסידרנו יחד עם כל הבובות וכו...על המיטה אבל שוב זה שונה כי אצלי "רק" עברו מיטה ולא עברו חדר טוב לא נראה לי שעזרתי שיהיה בהצלחה ומעבר חלק

לימיצ

New member
אולי במקום אחות קטנה תביאו לה כלב...?

אני לא צוחקת. זה הגיוני שאת לא מפרידה בין הבנים, אבל בשביל שגם היא תהיה ב"זוג" זה נשמע פתרון אפשרי...אולי קצת הזוי, אבל..פתרון.

פלגיה

New member
אפשר להיות איתה בשעת השינה?

לעשות את החדר כיפי ונעים, המקום שבו אתם נמצאים (כולכם, חלקכם, רק האחים, כל רעיון שתמצאו לנכון) לפני שהיא הולכת לישון?

דיינו

New member
1. מסכימה איתך בעניין זה

2. כמו שבטח שמת לב הדעה הזו לא כל כך נדירה בפורום (תסתכלי על התגובות האחרות פה). 3. ריבוי התגובות הלא אוהדות בשרשור "אבולוציה בגידול תינוקות" - זה לא בגלל שכולן פה פריקיות של קניות ומותגים, אלא בגלל האופן שבו נכתבה ההודעה. הטון מרצה, מטיפני, נותנת דוגמאות לא לעניין ובאופן כללי - הצליחה לעורר אנטי אפילו אצלי, שמתנגדת מאוד לכל תרבות המותגים בכלל ובילדים בפרט. היא גם "נעלמה" אחרי כתיבת ההודעה. ככה לא מנהלים דיון.

פלגיה

New member
אי אפשר להכניס איתה את אחד האחים?

כך שהיא לא תהיה לבד בעוד כולם ישנים יחד עם מישהו?

alf4

New member
מ ע ד כ נ ת לאחת ההצלחה של אתמול :

אתמול אחרי המקלחת הלבשתי אותה כבר בחדר החדש, על המיטה שלה. הלבשתי אותה ואמרתי לה שאקריא לה סיפור. כך יצא שהיא התיישבה על המיטה ואני התיישבתי לידה וסיפרתי לה המון סיפורים, עד שהייתה כבר עייפה ממש. הזמנתי אותה לשכב ושאני אלטף אותה. היא נשכבה ונהנתה מהליטופים, אבל במקביל גם נלחמה. היא פקחה עיניים כמעט בכוח כל פעם שנעצמו לה, אבל לא התנגדה מעבר לכך. לבסוף המתוקה נרדמה לה במיטה החדשה, תוך כדי שאני מלטפת אותה והאור עדיין דלוק. היא ישנה כל הלילה ובבוקר הייתי עוד צריכה להעיר אותה. תודה תודה לכל המגיבות. העצות היו חשובות !

../images/Emo24.gifעדכון מצוין

תודה שעדכנת. אמנם לא עניתי לך בשרשור אבל קראתי(אני קוראת הכל). מאחלכם לכם שכל הלילות יהיו כאלה. חג א(ה)ורים שמח

למעלה