מעבר מחינוך מיוחד לשילוב ברגיל

• פותח הנושא Tavy
  • פורסם בתאריך

Tavy

New member
מעבר מחינוך מיוחד לשילוב ברגיל

נכון שכמאת כל הורה שחושב שמתאים לילד שלו לעבור מגן מיוחד לשילוב ברגיל, צריך להילחם? נכון שברוב המקרים גננות של חינוך מיוחד לא כל-כך ממליצות לעבור? אני צריכה להבין האם זה תמיד מלחמות או פשוט הגננת באמת חושבת שילדה שלי יותר מתאימה לגן מיחד. כי לדעתי הילדה תתקדם יותר בחברת ילדים רגילים, וטיפולים 1 מול 1 צריכה פחות כי הדביקה פערים התפתחותיים. נשאר אולי איחור רגשי, שבו לא ממש מטפלים קלינאית ומרפא בעיסוק. (היא בגן התפתחותי-שפתי) הם אומרים – לא צריך למהר, לילדה יש עוד שנתיים (לא כולל השנה) בגן לפני כיתה א', אפשר להישאר בגן מיוחד עוד שנה נוספת, ואז לעבור לגן חובה רגיל עם סייעת. אבל אני מפחדת שהילדה תפספס משהו חשוב מבחינה חברתית כי בגן מיוחד התפתחותי אין לה מבחר חברים וסיטואציות. (רק שתי בנות, מחצית מילדים כמאת לא ורבליים). נכון שרגוע לה ,קל לה והיא מתקדמת לעט-לעט, אבל אני מרגישה שהיא מסוגלת להיות עם רגילים וזה יתן לה פוש גדול. אז שאלה , האים בדרך כלל במצב כזה לפי הניסיון שלכם נציגים של חינוך מיוחד מעקבים מעבר לרגיל?

אולי כדאי להתחיל משילוב חלקי

אולי אפשר כבר השנה למצוא גן שיסכים לקבל אותה לשילוב חלקי . גם הבן שלי יצא לשילוב חלקי בגיל הצעיר - הוא הלך עם בת שירות לגן רגיל פעם בשבוע והשתלב שם אחר כך פעמים בשבוע היה קשר רציף בין שתי הגננות . אנחנו רק במחצית השנה אולי אפשר לעשות זאת כבר השנה ואז תוכלי לחווות בקטנה מה רמת ההשתלבות בגן רגיל ומהם הקשיים שעולים ולקחת החלטה נבונה לשנה הבאה . שווה בדיקה אם זה לא הולך אפשר להציע לגננת לבצע שילוב הפוך . זה אומר שקבוצת ילדים מהגן הרגיל באה לגן שלהם ויחד בונים פעילויות חברתיות . בהצלחה

Tavy

New member
שילוב חלקי

נכון, זה מה שהם מציעים לשנה הבאה. אולי אני באמת אלחץ אליהם להתחיל לעשות שילוב חלקי כבר מעכשיו. זה אפשרי מבחינה טכנית כי יש 3 גנים צמודים ביחד באותו המבנה. בעיה שאם רוצים לעבור לרגיל בשנה הבאה צריך להתחיל לדאוג לזה כבר מינואר. לרשום, לבקש ועדת שילוב... ואין כל כך זמן לנסיונות. רק רציתי לדעת אם אין נטיעה של אנשי חינוך המיוחד לעכב מעבר לחינוך רגיל בלי קשר ליכולות של הילד.

dina199

New member
הכל קשור ל'נפשות הפועלות'.

ומי שקובע סופית זה ההורים.

latmar

New member
את לא יכולה לדעת

את לא יכולה לדעת מה באמת עדיף לילד כי את לא רואה איך הוא מתנהג עם 30 ילדים אחרים בחדר כש אמא לא נמצאת האם הוא בחרדה? האם חסר לא תשומת לב של מבוגר? האם הוא מבין מה ילד שפנה אליו רוצה ממנו? (לא קשור לידעה של שפה אלא לפיענוח של שפת גוף ותיקשורת לא מילולית) האם ילד שלך עונה מייד או שלוקח לו זמן להוציא תגובה מהפה ?(ברור שאף ילד אחר לא יחכה לתגובה יותר מכמה שניות ויסתלק) בדיוק בגלל אי בשלות רגשית עדיף להשאר במסגרת קטנה כמה שיותר, ולקבל כלים ממטפלים בגן טיפולי לתיקשורת יותר מוצלחת בעתיד יכול להיות שילד שלך באמת בשל לגן עם משלבת. רק צריך לקחת בחשבון שמשלבת יכולה להיות לא מוצלחת במיוחד, הן בדרך כלל ללא מחברת קשר וללא הדרכה נורמאלית. חוץ מזה יכול להיות שלך בקושי תהיה תיקשורת איתה. הם ממש לא אוהבים שקיפות, לא כמו בגני חינוך מיוחד. זה מה ששמעתי מהורים אחרים. אחרי גנים טיפוליים שילוב בגן רגיל נראה להם קטסטרופה מבחינת תיקשורת בין הצוות להורים. אולי אצלך זה לא יהיה המקרה , אי אפשר לדעת. כדי לראות בשלות של הילד לגן רגיל את חייבת חוות דעת מקצועית של פסיכולוג ( מטעם משרד החינוך, עיריה או פרטי) . רק אחרי תצפית של כמה שעות בלי שאת נמצאת בסביבה יהיה ניתן לקבל המלצה אמיתית. בהצלחה

dina199

New member
המסגרת צריכה להיות מותאמת לילד.

זה מה שקובע . ולא אם זה חינוך רגיל או מיוחד. אם ההורה חושב שחינוך רגיל מתאים, אז זה בסדר. אבל יש גם הורים שמרוצים מחינוך מיוחד.

למעלה