מעבר מחו''ל לארץ.

Daria1004

New member
מעבר מחו''ל לארץ.

שלום לכולם, אני מניחה שהשאלה שלי היא מאוד לא שיגרתית ועל כן אשמח אם בכל זאת למישהו יש מעט ידע בנושא.
אני סטודנטית שנה א' לרפואה בוילנוס, ליטא. למדתי חצי שנה בקדם רפואה בארץ וסיימתי עם ציון גבוה. השאלה שלי היא כזאת: לאחר שאני מסיימת את הלימודים של השנה, יש אפשרות לעבור לאוניברסיטה בארץ? ואם כן, מה התנאי קבלה? מה הציון הפסיכומטרי שדרוש, מה ציון 2 הסמסטרים הדרוש, והאם יש צורך בתעודת בגרות. בנוסף, אם ידוע לך על סמך איזה ציון ניתן להתקבל לשנה ב' ללא הבחינה הפסיכומטרית ואם יש אפשרות כזאת בכלל כי זאת הסיבה שהלכתי ללמוד בחו''ל.
אם למישהו יש אפילו פיסת מידע או יכול להכווין אותי למקום הנכון אשמח מאוד!!

Koszonom

New member
אם אני לא טועה

אי אפשר להתקבל ללימודי רפואה בארץ ללא ציון פסיכומטרי, כל החברה שהתקבלו לתוכנית של בר אילן בצפת (אחרי סיום שנה שלישית) היו צריכים להציג ציון פסיכומטרי,
כנ"ל כמה חברה מהאוניברסיטה שלי שהתקבלו לארץ אחרי שהתחילו ללמוד בחו"ל, הקבלה לא הייתה שונה מקבלה רגילה (הם היו צריכים לעשות מו"ר, מרקם או ראיונות בבאר שבע).

תנסי בתלת שנתי בבר אילן (צפת)

ואם גם שם צריך, אולי תוכלי לעבור ל-4 שנתי של בר אילן, בו בטוח לא צריך פסיכומטרי (אבל צריך מליון דברים אחרים).

lidaka

New member
איזה תלת שנתי? היא תלמידת שנה א' בחו"ל

לתלת שנתי מתקבלים כאלו שסיימו 3 שנות לימודי רפואה בחו"ל.
היא שואלת על מעבר לאחר שנה א' בחו"ל.

האמת שלא שמתי לב...

גם התלת וגם הארבע שנתי אפשר לעבור אחרי לפחות 3 שנים. לא מכירה דרך אחרת.
לעבור לשנה ב' נשמע מסובך יותר ואני לא מכירה את הכללים.
בהצלחה בכל אופן.

Daria1004

New member
הסבר

אני לא מודעת למסלול ה4 שנתי...מישהו יכול להסביר לי מה זה?
ולתלת שנתי קראתי שכן צריך פסיכומטרי אבל לא רשום כמה, וגם לא רשום מה הציונים שצריכים להיות לי בשביל להתקבל בלעדיו, ואם יש אפשרות כזאת בכלל.
אני לא מצליחה להוציא אפילו ציון בינוני בפסיכומטרי, אבל לימודים אני עוברת בציונים בין הגבוהים, לכן מחפשת איזושהי פירצה שאפשר יהיה לעבור רק על סמכם.
כמו כן, ידוע לכם אם המעבר אפשרי בכלל? זה לא אחד למיליון? יש אפשרות ממשית לטרנספורמציה?

ehofi1

New member
4 שנתי

היי,
התכנית ה4 שנתית גם בצפת וגם בת"א מיועדת לסטודנטים בעלי תואר ראשון כלשהו. אם הבנתי נכון את שואלת לגבי סוף השנה הזו בה רק תסיימי שנה אחת בלימודי רפואה ועוד לא יהיה בידייך תואר כך שלא רלוונטי לגבייך עדיין. בכל מקרה,חוץ מתואר ראשון(עם ממוצע 80 לפחות) צריך מבחן GRE BIOCHEMISTRY והשלמה של קורסי ליבה בציונים מסוימים(שמן הסתם אם התואר הוא במדעי הרפואה הם כלולים בו כבר) ומסר+מרב שזה פלוס מינוס כמו מבחני המור/מרקם.
אגב אולי עוד אופציה זה קבלה על סמך רקע אקדמי(אם הוא אכן גבוה כפי שציינת). לדעתי בכל האוניברסיטאות בארץ דורשים גם פסיכומטרי מסוים(גם אם לא גבוה כמו שמתקבלים "רגילים" צריכים) בכל אופן שווה לבדוק.
בהצלחה בדרך בה תבחרי

Ameer91

New member
לשאלה שהועלתה

תתקשרי לאחר ה 29.9 למדור קבלת מועמדים לרפואה בטכניון ותבררי, אשר לפי דעתי יש אפשרות כזו להתקבל לשלב הראיונות על סמך עבר אקדמי

למעלה